De cand ne ocupam de optimizare SEO prin articole, intalnim foarte des urmatoarea situatie: antreprenorul detine o afacere si un site anexat acesteia, iar in incercarea sa de a atinge cele mai inalte pozitii in clasamentul Google si implicit sa aiba vanzari cat mai mari, este dispus (si chiar o face!) sa plateasca sume foarte mari de bani pentru rularea unor anunturi, pe diverse platforme de profil. Fie ca apeleaza la articole SEO, la anunturi pe Facebook sau la campanii Adwords, toate aceste metode de promovare costa, iar in cele mai multe dintre cazuri vorbim despre sume uriase de bani aruncate in joc, care insa par a nu aduce rezultatele scontate.

Investitia in promovare ar trebui sa nu se transforme intr-o povara greu de dus, insa in cele mai multe dintre cazuri exact acest lucru se intampla. Din dorinta de a urca in mod rapid, lumea incearca cate putin din toate, uitand ca de fapt trebuie sa aiba un plan personalizat de promovare, bazat pe specificul afacerii si pe clientii tinta.. Practic, a investi in optimizare SEO prin articole sau in campanii Adwords este raspunsul pe care trebuie sa ti-l dai abia dupa ce iti raspunzi la cateva intrebari inca dinainte de a da startul in ceea ce priveste lansarea unui site.

De cele mai multe ori insa, pentru administratori si antreprenori, lucrurile stau tocmai invers. Ei se bazeaza pe puterea de generare de like-uri a platformei Facebook, investind in aceasta sume considerabile, in special acolo unde nu este cazul. Apoi constata ca like-urile nu au nicio valoare si ca de fapt pe ei ii intereseaza de fapt generarea de vanzari. Insa sumele de bani “investite” sunt deja pierdute…

Fireste ca fiecare afacere isi are specificul ei si este normal ca un anumit plan de promovare sa functioneze perfect pentru o afacere, in vreme ce pentru altele ar putea da gres. De aceea am spus de nenumarate ori, este indicat sa rulezi o analiza a afacerii inainte de a stabili un plan de promovare. Mai mult decat atat, un specialist iti poate spune daca o campanie Adwords iti poate aduce traficul visat, sau o campanie de optimizare seo prin articole.

De multe ori suntem intrebati de ce nu expunem informatia generala pe care administratorii sa o poata implementa la nivel de site. Ei bine, raspunsul este urmatorul: daca suferiti o fractura la nivelul bratului drept, oare tratamentul va fi similar cu cel al unei simple febre musculare?
Aceeasi situatie o intalnim si in ceea ce priveste promovarea online. Orice consultant, oricat de experimentat ar fi el, nu va putea oferi o solutie general valabila pentru toate afacerile, la nivel de promovare. Acesta este si motivul principal pentru care unele afaceri, desi ideale la nivel de concept, se sting treptat o data cu lansarea pe piata.

Fara a identifica ce tip de promovare ti se potriveste cel mai bine, este practic imposibil sa te poti promova. Fara sa stii cum te poti promova este imposibil sa stii cat este normal sa cheltui in acest sens. De aceea vedem o adevarata avalansa de afaceri si site-uri care se misca slab si de a caror performante administratorii nu vor fi niciodata multumiti. De aceea vedem din ce in ce mai multi antreprenori care intreaba unde gresesc, cata vreme investitia in promovare exista.

Noi recomandam intotdeauna antreprenorilor sa nu sara pasii aferenti unei bune promovari. Uneori intalnim cazuri in care trebuie reluata activitatea de promovare, deoarece o alta, deficitara si costisitoare a fost executata inainte. Iar aceasta situatie este similara reparatiilor aduse unei case. Degeaba casa este finisata cu cele mai bune materiale, daca fisurile incep sa apara in structura. Atunci vei fi nevoit sa intervii, sa decopertezi straturile si sa ajungi la problema in sine, reparand-o. Acelasi lucru se intampla si cu promovarea.

Noi scriem articole seo. Asta facem ca si activitate de baza- optimizare seo prin articole. Conceptul nostru de promovare site si implicit de crestere a traficului si a vanzarilor, poate fi implementat doar dupa structurarea unei analize competitive din care sa reiasa in mod clar cateva aspecte pe care orice antreprenor trebuie sa le cunoasca inainte de a pleca la drum. Cine sunt? Cui ma adresez? Unde ma promovez? Ce ofer? Ce castig? Cat castig? Pot finanta o campanie de promovare? Pot sustine un ritm constant de promovare?

Sa ne intelegem de la inceput, nu consideram ca a ne axa pe optimizare seo prin articole reprezinta cea mai buna solutie pentru orice tip de afacere, in ceea ce priveste promovarea ei. Insa in cele mai multe dintre cazuri, interventia noastra prin articole seo de calitate, interesante pentru utilizatori si mai ales unice, la nivelul promovarii unui site, a adus beneficii mult mai stabile decat o campanie de anunturi platite, oricat de bine executata ar fi aceasta. De ce? Pentru ca inainte de orice am analizat situatia, clientii si produsele oferite. Si cel mai important, am empatizat cu utilizatorul. Da, stim, spunem asta mereu, insa asa este.

Share This: