Conținutul evergreen reprezintă în prezent un punct important în strategia de conținut a oricare afaceri pentru că oferă un potențial imens de promovare. Am ajuns într-un punct în care Internetul este doldora de conținut variat, iar de acum diferența se face la nivel de calitate, actualitate și exhaustivitate a articolelor. Iată în continuare câteva aspecte foarte importante legate de aceste articole evergreen și de modul în care ele pot aduce valoare semnificativă unui business online.

 

Ce înseamnă articole evergreen?

Termenul cheie aici este “evergreen” care desemnează un conținut cu actualitate permanentă. Practic, un articol scris acum 4 sau 5 ani, continuă să fie valoros pentru o afacere și să o promoveze în prezent la fel de bine. Cuvântul “evergreen” datează dinaintea marketingului și își are originile în știința botanică, unde este folosit pentru a descrie plantele cu frunze verzi tot anul.

Împrumutat metaforic în marketingul online, termenul “evergreen” face referire la acel tip de conținut ce rămâne relevant pentru foarte mult timp, care nu expiră sau devine neimportant pe termen scurt. Prin urmare, aceste articole native advertising evergreen nu sunt asemenea știrilor valabile doar pentru câteva zile, ci promovează un conținut de actualitate interesant și acum, dar și peste câțiva ani.

articole evergreen

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/gp8BLyaTaA0

Cum poți să te promovezi eficient prin redactare articole SEO evergreen?

Conținutul evergreen este captivant pentru că atrage mai mult trafic, are un cost de întreținere mai mic, are potențialul de a se clasa foarte sus în motoarele de căutare și de a primi mai mult feedback din partea cititorilor (concretizat prin partajarea pe rețelele de socializare: facebook, twitter, pinterest și altele).

Conținutul evergreen este important pentru că te ajută să atragi clienți noi și să generezi mai mult trafic pentru site-ul sau blog-ul tău fără costuri suplimentare.

Dacă ai investit la un moment dat în articole de conținut evergreen, foarte bine scrise și publicate în mod corespunzător pe site sau pe blog (cu expresii seo relevante pentru domeniul tău de activitate, cu Meta și Title, imagini frumoase cu marker ALT, o structură coerentă cu titluri și subtitluri) acestea vor genera permanent trafic pentru afacerea ta, fiind o investiție pe termen lung. În definitiv, poți avea rezultate de promovare SEO mai eficiente cu un articol evergreen foarte bun decât cu 100 de articole mediocre.

De aceea, marketerii și creatorii de conținut pun atât de mult accent pe articolele evergreen. Ca instrument de promovare, acestea sunt eficiente pe termen lung și nu antrenează costuri permanente. Într-adevăr, este posibil ca periodic să fie nevoie să ajustezi sau să actualizezi informația dintr-un articol evergreen, dar vorbim în acest caz de intervenții minime. Interesant este că Google va detecta aceste actualizări de finețe pe care le poți face unui articol evergreen și astfel îl va considera și mai relevant, păstrându-l într-o poziție înaltă în motoarele de căutare.

 

Sfaturi pentru creare de conținut articole evergreen?

Cu toate că la prima vedere orice articole SEO pot fi considerate a fi evergreen dacă nu au un ”termen de expirare”, în realitate articolele evergreen au câteva particularități importante:

  • aceste articole de promovare evergreen nu includ știri, tendințe actuale, statistici, teme de interes sezonier
  • articolele evergreen se axează de obicei pe subiecte destul de “înguste”
  • în general, aceste articole evergreen sunt mai lungi, au o structură foarte bine pusă la punct, conțin informații importante și relevante pentru subiectul tratat
  • prin natura lor, articolele evergreen sunt atât de calitative, relevante și atractive încât vizează click-urile pe termen lung.

 

Idei bune pentru articole evergreen

Conținutul evergreen nu își pierde valoarea, fie că este citit azi sau peste un an. În această categorie de articole putem include tutorialele, postările de natură educațională, articolele de interes istoric, sfaturile sau listele de conținut (cu idei și răspunsuri la întrebări cotidiene, din diferite domenii), soluții pentru întrebări frecvente.

 

Sfaturi tehnici de scriere articole sau Cât de important este să folosești cuvinte cheie SEO în articolele evergreen?

Conținutul evergreen este prețios dacă rămâne relevant și interesant pentru utilizatori, dar pentru ca el să ajungă la un public cât mai numeros și pentru a reuși să se poziționeze cât mai sus în motoarele de căutare, este imperios necesar să presari inteligent o serie de sintagme cheie pe toată structura articolelor de acest tip. Expresiile cheie trebuie să fie relevante pentru specificul acelui articol, iar dacă vei respecta această regulă, motoarele de căutare vor reuși să direcționeze mai ușor vizitatori spre pagina ta.

3 Exemple de articole evergreen

  1. Dacă reprezinți o agenție de promovare pe rețelele de socializare, poți scrie un articol evergreen despre “cele mai bune rețele de socializare pe care merită să te promovezi”. Dacă vei folosi inteligent în interiorul articolului mai multe expresii cheie legate de “cele mai bune rețele de socializare”, vei reuși să faci din acest articol unul de interes permanent, pentru că publicul tău țintă va căuta întotdeauna acest tip de subiect pe internet.
  2. La fel, dacă oferi servicii de montare parchet sau vinzi materiale de construcții, poți posta un articol evergreen despre “montarea parchetului de la A la Z”. Dacă acesta va fi un articol suficient de lung, cu multe informații și sfaturi, cu fotografii de exemplificare, cu un limbaj accesibil și cuvinte cheie relevante pentru subiectul tratat, atunci există șanse foarte mari ca el să rămână valoros în “memoria Google” care îl va afișa pe o poziție superioară în căutări, trimițând trafic spre el (pe termen lung).
  3. Iată un alt exemplu. Să presupunem că ai un magazin online de cadouri și ți-ai propus să faci niște articole evergreen despre “cum să alegi un cadou perfect pentru o femeie” sau “ce cadouri preferă bărbații”. Din nou, aceste subiecte vor fi întotdeauna de interes pentru publicul tău țintă, așa că tot ce trebuie să faci este să publici articole lungi, cu informații importante, cu ponturi interesante și originale, cu exemple și poate chiar făcând trimitere la psihologia femeilor, respectiv a bărbaților.

Exemplu de articol care NU este evergreen

La polul opus acestor articole evergreen, conținutul cu subiect de genul ” Top 5 cadouri pentru Crăciunul 2021″ sau “10 Cadouri în tendințe în toamna anului 2021” NU este relevant pe termen lung (peste 1 an, utilizatorii nu vor dori să acceseze aceste articole, pentru că cel mai probabil tendințele nu vor mai fi de actualitate și produsele recomandate nu vor mai fi pe stoc).

 

Promovare prin articole evergreen – merită să faci asta?

Având în vedere caracteristicile articolelor evergreen expuse mai sus, este ușor de înțeles cât de importante pot fi acestea pentru promovare magazin online sau afacere cu servicii. Merită să investești în articole SEO evergreen pentru că acestea te ajută să rămâi vizibil în ochii utilizatorilor și a motoarelor de căutare pe termen lung (cu condiția ca acestea fie optimizate din punct de vedere SEO). În rest, nu va fi nevoie de costuri suplimentare pentru întreținerea articolelor evergreen, pentru că ele vor genera în mod automat trafic pe site-ul sau blog-ul tău, chiar și după mai mulți ani.

 

Share This: