Stiti ca noi ne ocupam de optimizare seo prin articole, nu-i asa? Ei bine, din cand in cand suntem intrebati diverse lucruri despre acest domeniu, iar cele mai multe intrebari se axeaza pe importanta continutului, reprezentat de articole seo si de relevanta acestuia.

Ori de cate ori accesam un link din articole optimizate seo din mediul online, ne asteptam ca acesta sa ne conduca catre informatia dorita. In cele mai multe dintre cazuri acest lucru se si intampla, iar cititorul este multumit, insa ce ne facem atunci cand ce primim nu este ceea ce ne asteptam?

Nu este necesar sa facem studii legate de comportamentul utilizatorilor de internet pentru a intelege de fapt care este mecanismul in baza caruia un client va fi sau nu multumit de informatia primita. Empatizand, punandu-ne in locul cititorului, vom constata ca de fapt regulile sunt simple si ne pot garanta succesul intr-o campanie de optimizare SEO.

Faptul ca aceste articole SEO sunt relevante implica de fapt si un grad sporit de incredere din partea cititorilor. Este de la sine inteles faptul ca atunci cand gasesti o informatie care iti este utila, vei considera ca fiind relevanta sursa. De aceea este important sa ai in site articole seo relevante, astfel incat cititorii sa se intoarc cu placere in site- ul tau.

Cum sa ai articole SEO relevante in site?

Este important sa ai in vedere postarea continua de continut pentru o optimizare seo de succes. Daca inspiratia si scrierea de articole seo nu este punctul tau forte, poti apela la un serviciu de redactare articole seo, ca acesta. In acest fel, tu te poti ocupa doar de gestionarea continutului si de urmarire traficului organic obtinut, incercand sa imbunatatesti performantele site-ului, acolo unde acest lucru este necesar.

Bazeaza-te pe o anumita nisa. Este dificil ca cineva care face cate putin din toate sa ajunga sa fie pe prima pozitie in clasamentul Google pe toate ariile. De aceea, pentru a fi cat mai sigur de reusita, alege sa utilizezi continut pe nisa proprie, cat mai apropiata domeniului tau. In acest caz, vei putea sa te adresez exact acelei categorii interesate de continutul tau, aflate in cautare de informatii noi. Ca un exemplu, pe un site care se ocupa de unghii tehnice, nu vom posta articole seo cu nisa automobilistica.

Relativ relationat de continutul relevant din site, postarea continutului specific pe categorii de persoane poate aduce cu sine un beneficiu major in ceea ce priveste vizibilitatea. Restrange asadar dupa criterii bine stabilite numarul persoanelor care vad postarile tale. Nu, nu facem referire aici la politici de confidentialitate, ci recomandam setarea unui interval de varsta, gen sau locatie, in baza caruia sa te poti adresa exact clientilor care au nevoie de ajutorul tau. Poate ca anumite domenii vizeaza doar femeile, cu varsta cuprinsa intre x si y ani. Daca te vei adresa unui spectru larg, vei avea surpriza sa constati ca de fapt poti pierde timp si resurse insemnate, fata de postarea specifica, gandita si logica, adresata unui public targetat (citeste aici detalii despre publicul targetat).

Relevanta continutului spune multe despre noi, nu doar ca entitati virtuale, ci si ca antreprenori. Continutul in permanenta actualizat, unic si interesant, va fi mereu punctul forte al unui site de calitate. Continutul duplicat sau imprumutat va spune la randu-i ceva despre tine. Asadar, tu ce fel de continut alegi pentru site-ul tau?

Daca ti-a placut ce ai citit, arata-le si celorlalti!

Share This: