Atunci cand decizi ca este momentul sa apelezi la optimizare seo prin articole pentru site-ul tau, este nevoie sa ai in vedere o serie de aspecte foarte importante, care iti pot asigura reusita. Unul dintre aceste lucruri consta in cunoasterea in amanunt a clientilor tai, sau mai bine spus, a potentialilor clienti, deoarece altfel nu am face altceva decat sa inotam orbeste intr-un ocean de oameni, incercand sa ii atragem pe cei interesati de produsele si serviciile noastre.

Optimizarea seo prin articole poate parea in aparenta mai simpla decat alte metode de promovare, insa si in acest caz este necesara analizarea temeinica a persoanelor pe care incercam sa le atragem, pentru ca altfel intreg demersul nostru ar putea da gres.

De ce este important sa facem optimizare seo prin articole pentru un public tinta?

Asa cum am mentionat anterior, a face optimizare seo prin articole inseamna majoritar a te adresa unei anumite categorii de oameni, facand o diferentiere clara a persoanelor interesate de produsele sau serviciile tale. Acest lucru nu doar ca este important prin prisma restrangerii intervalului de promovare ci si prin prisma investitiei la nivel financiar.

De ce am mentionat aspectul financiar? Haideti sa luam ca exemplu rularea unor anunturi catre o plaja mai ampla de consumatori, fata de situatia in care publicul este targetat si bine ales, in urma unei analize amanuntite. In primul caz vom constata ca vom plati x suma de bani pentru difuzarea de anunturi pe o arie mai mare de oameni, indiferent de interesele acestora. Acel buget se va consuma oarecum rapid, deoarece click-urile utilizatorilor, fie ei interesati de ceea ce oferi, fie doar prin accesare superficiala, vor costa la fel si vor fi contorizate in consecinta. Pe de alta parte insa, cu aceeasi suma de bani poti ajunge in mod rapid la persoanele interesate de ceea ce oferi, doar prin directionarea exacta a anuntului catre persoanele care prezinta interes pentru oferta ta. Pe scurt, daca vinzi flori din hartie, atunci anuntul tau se va adresa majoritar organizatorilor de evenimente, din zone adiacente afacerii tale, si nicidecum tuturor persoanelor, care ar putea doar sa admire ceea ce faci, insa fara sa genereze comenzi.

Acelasi lucru se intampla si in cazul promovarii prin articole seo. Este important sa stim carui public ne adresam, astfel incat informatia sa ajunga cat mai repede cu putinta acolo unde trebuie. Cunoasterea clientului este foarte importanta, astfel incat sa stii exact ce sa ii oferi acestuia si sa poti fi usor de gasit. De aceea va trebui sa cunosti foarte bine persoanele carora te adresezi, si nu facem aici referire la cunoasterea personala, ci a aspectelor ce tin strict de promovare si afaceri.

Pentru a cunoaste cat mai bine segmentul de public caruia te adresezi, este necesar sa iti cunosti mai intai de orice foarte bine produsele si serviciile, pentru a sti cum sa le prezinti cat mai bine in fata celor care ar putea fi direct interesati de acestea. Cunoscandu-ti produsele, vei afla in mod rapid ce anume ai de facut, astfel incat acestea sa iti ofere si rezultatele asteptate, insa este necesar sa fii rabdator. Nu exista o reteta a succesului, iar cunoasterea clientului este doar o piesa din puzzle-ul mediului de afaceri. Insa, ca orice piesa, si aceasta este una importanta, deoarece fara ea, imaginea de ansamblu nu ar fi completa.

Share This: