Fie că scrii articole optimizate seo, fie că scrii descrieri de produse, advertoriale, comunicate de presă sau idei pe propriul blog, felul în care îți organizezi munca este foarte important. Chiar dacă in dezordinea proprie ai o foarte bine definită ordine, este nevoie ca ideile tale să beneficieze și ele de respectul cuvenit, astfel încât să le poți folosi la nevoie. Personal am propriul mod de organizare a ideilor, în sensul că deși nu notez neaparat ce gândesc, gândurile sunt cumva scrijelite în mintea mea și le scot ori de câte ori este necesar, ca dintr-un fișier cu parolă, pe care doar eu o cunosc. Totuși, consider că organizarea ideilor și a subiectelor trebuie să existe, un plan editorial fiind de cele mai multe ori salvator, chiar și pentru un content writer. Pentru a ușura mai mult munca și pentru a veni în întâmpinarea celor care scriu și cărora le place încă să foloseasca hârtia ca suport pentru notarea ideilor, o soluție potrivită este o agendă sau un Blog Planner. Trebuie să recunosc faptul că de acest Blog Planner știu de ceva vreme și mi s-a părut interesantă ideea de a folosi un produs cu spațiu de notare de până la 70 de articole, print color și cu o organizare eficientă a taskurilor, astfel încât șervețelele pline de notițe, dosite în buzunare, să rămână doar o amintire.

Fii un content writer organizat, pentru a avea conținut grantat!

Notarea organizată a ideilor ce țin de blog vizează în primă fază conținutul. Problema mea cea mai mare, spre exemplu, este aceea că îmi notez ideile pe unde apuc: în drafturi de mail, pe semne de carte, în mesaje, în note pe telefon, pe agende. Cele mai multe dintre idei ajung să fie transpuse în articole, dar mai sunt și excepții, în sensul că de unele uit. Firește, nu orice idee se poate transforma în articol de blog, unele nefiind poate atât de interesante sau actuale, drept pentru care le abandonez. Organizarea ajută la păstrarea ideilor, la completarea lor și îți oferă posibilitatea de a te întoarce la planificatorul tău pentru a vedea ce subiecte au rămas încă neexplorate.

blog-planner-content writer

Sursa foto: Whitesand.ro

O bună organizare aduce cu sine statistici clare!

Un blog planner este util și prin prisma faptului că te ajută să îți structurezi foarte bine datele cu privire la blog. Într-o perioadă în care se pune atât de mare accent pe trafic online, pe a aduce cititori într-un site, este de la sine înțeles că vom avea nevoie de un loc în care să notăm tot ceea ce ține de statisticile blogului. Este drept că acestea pot fi găsite cu ușurință în Google Analitycs, însă este mult mai util să ai aceste date la îndemână, fiind mult mai capabil să faci o analiză comparativă rapidă, chiar și în absența conexiunii la internet.

Un scriitor organizat, un blog ușor de aranjat!

Când vine vorba despre felul în care arată un blog, ei bine în permanență putem găsi noi idei care să dea o notă aparte acestuia. Spre exemplu, din dorința de a fi altfel, de a ne delimita din punct de vedere al conținutului, al corectitudinii acestuia și al respectului pe care îl oferim, am decis în luna ianuarie să atragem atenția spre sintagma conținut de calitate prin inserarea unei imagini cu o ștampilă care să bifeze acest lucru. Inițial, conceptul a fost creat în minte, apoi pe hârtie, apoi pus în operă în mod grafic. Campania Corectromânește a fost și ea inițial gândită pe o agendă, până să aibă structura de astăzi. Totul pleacă inițial de la o idee, de la o reprezentare în creion, stilou sau alt instrument de scris, pe hârtie, iar acest lucru ne arată că este important să fim organizați și să păstrăm aceste idei cât mai clar în jurul spațiului nostru de lucru, iar acest lucru este valabil indiferent dacă ești sau nu un content writer.

Organizarea unui content writer este foarte importantă, deoarece informația trebuie să fie în permanență accesibilă, mereu la îndemână. Blog plannerul, planul editorial, sunt resurse care te responsabilizează și te ajută să te autodisciplinezi atunci când vine vorba despre a scrie. Dacă în primă fază poate părea puțin mai greu să notezi informația într-un singur loc, în timp vei vedea că această activitate se va transforma în automatism, iar avantajele aduse te vor convinge că organizarea este cea mai bună metodă de a scuti timp și nervi dedicați unei activități care ar trebui să aducă doar plăcere.

Share This: