In discutiile pe care le avem destul de frecvent cu clientii nostri, deseori semnalam importanta crearii in site a unei categorii ce urmeaza sa gazduiasca articole SEO de promovare. Sau advertoriale, dupa caz, sau review-uri de produs. Ea este denumita cel mai adesea blog, insa, intr-un moment de creativitate extrema, ea poate fi redenumita dupa bunul plac. Atasata structurii meniului, aceasta categorie poate aduce beneficii multiple, pe care incercam sa le discutam separat, in cele ce urmeaza.

O categorie ce urmeaza sa gazduiasca articole seo de promovare are in prima faza rolul de a stoca pe site continutul. Chiar daca deja exista anumite pagini ale site-ului, acestea sunt de cele mai multe ori statice. O prezentare a site-ului si eventual cate o pagina de prezentare a fiecarui serviciu in parte, cam acesta ar fi maximul pe care il poti scoate dintr-un site de acest tip. Astfel, avand pagini statice, in ipoteza in care nici nu adaugam in mod constant produse noi, site-ul devine inert.

Desi nu este tocmai cel mai potrivit exemplu, Google nu si-ar dori sa promoveze un site inert. Si tocmai de aceea este nevoie ca noi sa ii demonstram faptul ca de fapt suntem vii si ca venim in intampinarea clientilor nostri in permanenta cu ceva nou. Ei bine blogul poate face acest lucru pentru noi.

O astfel de categorie care gazduieste articole si advertoriale, bazate pe cuvinte cheie si linkuri, ii da de stire motorului de cautare ca acolo se petrece ceva. Ca avem ceva nou. Ca nu doar existam si noi in mod virtual ca entitate suspendata, ci ca suntem parte activa din ceea ce inseamna internet. Postand pe blog, o data la 2-3 zile, oferim continut cititorilor si oferim motorului de cautare pagini pe care el sa le poata indexa. In functie de cat de relevant este continutul, acesta are rolul de a ajunge mai rapid la cititori, ceea ce aduce cu sine cresterea organica si, de ce nu, cresteri vizibile la nivel de trafic si vanzari.

Pe de alta parte, un blog aferent unui site de afaceri, sau unui magazin de prezentare, are rolul de a explica cititorului sau potentialului client, cateva lucruri de care acesta este direct interesat. Desi produsele sau serviciile noastre sunt explicate deja in paginile existente ale site-ului, articolele pe care le postam pe un astfel de blog au menirea de a veni si mai mult in intampinarea cititorilor. Un articol explicativ, sau unul care are rolul de a face o recomandare, va fi in mod clar apreciat de catre cititorul care doreste detalii suplimentare.

Stim ca astazi se pune problema lipsei de timp. Ca articolele de continut nu mai sunt citite si ca advertorialele sunt din start refuzate. Nu este deloc asa. Din contra, fluxul mare de continut vine in urma cererii. Pentru ca, in fond, lumea afacerilor exact pe acest lucru se bazeaza. Fara cerere, nu exista oferta. Ca exemplu, in ciuda valului imens de informatii despre parenting, inca exista segmente ale populatiei neatinse si inca exista subiecte despre care inca nu se discuta la adevaratul potential. Ori nisele acestea, o data exploatate, produc o explozie imensa si scot la iveala dorinta cititorilor de a sti mai mult. Ceea ce se si intampla. Vedem din ce in ce mai des astfel de bloguri sau site-uri, care trateaza ideea de parenting modern si, desi pare un domeniu sugrumat de informatie, nu este deloc asa.

In final, blogul atasat unui site are si proprietatea de a-ti oferi o baza solida de promovare. Distribuirea unor articole seo de promovare scrise in aceasta categorie este deseori conditionata doar de mediile in care circula acestea. Insa si principiul acesta al distribuirii de advertoriale si articole isi are beneficiile sale. Un articol seo de promovare foarte bun, poate fi distribuit in mod masiv, iar acest lucru te scuteste de promovare prin alte mijloace, mai costisitoare poate.

Este important continutul unui site si mai important decat atat este ca acesta sa fie cat mai bun cu putinta. Stim, nu oricine poate scrie articole seo de promovare sau advertoriale, sau cel putin, nu la cel mai inalt nivel. Pentru aceasta nici nu este nevoie sa cauti prea departe pentru ca ai un content writer chiar sub privirea ta.

Share This: