Cititorii te aleg pe tine! Nu tu pe ei!

Articolul de astazi va trata un subiect de care ne-am lovit foarte recent, si care ne-a determinat sa tragem un semnal de alarma, fireste pentru cei care au ochi sa vada si urechi sa asculte. Discutia de astazi va viza competitia si in special modul in care ne raportam fata de competitorii nostri si mai ales modul in care ne comportam. Avem tendinta sa aparam lucrurile pe care le avem in posesie, fie ca vorbim despre casa, masina, sau despre propria afacere online. Pana unde insa? Cu ce pret? Chiar si cu pretul omeniei?

De cand lucram in domeniu SEO ne-am intalnit cu multe povesti ce tin de promovarea afacerilor. Cu concurenta care plateste oameni special pentru a consuma bugetul alocat de o anumita firma pe campanii Adwords, cu competitori care fac contra-reclama, cu oameni care platesc in nestire anunturi cu pretul de a fi primii… Am ajuns la concluzia ca mediul online a devenit usor-usor o adevarata jungla din care pare ca scapa cine poate, iar acest lucru nu este corect. Noi refuzam sa credem acest lucru!

Si totusi, trebuie sa fim cu un pas inaintea competitorilor nostri, nu-i asa?

Este drept ca avem nevoie sa fim primii. De ce? Pentru ca daca esti primul sau daca intreg internetul este plin de anunturile tale, atunci ai mai multe sanse sa fii vazut de catre clienti, si implicit ai mai multe sanse sa vinzi mai mult. Dar acest lucru nu inseamna sa ii calcam pe ceilalti in picioare doar ca sa ajungem in varf. Poate ca mediul online are putine reguli scrise, insa cele nescrise fac diferenta dintre un administrator de site sau un antreprenor adevarat si un impostor care doar incearca sa “se mentina” pentru ca altfel nu stie cum sau pentru ca l-a parasit inspiratia. Aici intervine frica.

De ce frica? Frica de competitie?

Astazi am vazut pentru prima data frica reala de competitie. Se manifesta prin tentativa de a-l ingropa pe cel care face acelasi lucru ca si tine, in loc sa lupti sa devii mai bun ca el. Cum poti deveni mai bun decat competitorii tai? Muncind. Ai un blog? Scrie mai bine! Crosetezi caciuli? Fa-le speciale! Creezi bijuterii? Transforma-le in unicat! Te ocupi de SEO? Studiaza! Studiaza! Invata! Ajuta!

Asa poti fi mai bun decat competitia! Este singura modalitate care te ajuta sa dormi noaptea impacat cu tine! Lucreaza mai mult si nu reteza sansele in mod inuman prin tehnici nepermise! Internetul ne ofera tuturor posibilitatea de a exista. Ne impune reguli, e drept (sa nu ne numim la fel- de exemplu: domenii, nume de pagini de Facebook-, sa nu copiem continut, sa nu ne insusim poze sau alte idei), insa cu totii avem loc in preamaritul World Wide Web.

Si noi, in domeniul SEO avem competitia in ceafa. Sunt multe persoane care cred ca daca stiu sa scrie in mod corect, acest lucru ii transforma automat in content writeri. Sau ca daca au inteles cateva notiuni, atunci sunt consultanti specializati SEO. Ce ar trebui sa facem? Fiecare poate face ceva, poate crea ceva si oricand poate fi expus situatiei in care cineva poate face acelasi lucru. Si chiar mai bine!! Sunteti pregatiti sa fie cineva mai bun decat voi? Stiti cum sa reactionati in acel caz?

Iata cele 5 trucuri pentru a depasi concurenta:

1. Fii sincer cu tine si cunoaste-ti limitele!
2. Fii om si cauta sa nu “urci” manjind pe altii cu noroi!
3. Incearca sa devii mai bun in ceea ce faci! Constant!
4. Urmareste competitia, dar nu copia!
5. Nu uita niciodata ca de fapt utilizatorul te alege pe tine! Nu tu pe el!. Si daca esti suficient de bun, utilizatorul fie salveaza pagina ta de Facebook, fie adauga in Bookmarks site-ul tau. Un utilizator care cunoaste un brand, nu il va confunda niciodata cu o imitatie!

P.S. Nu neaparat in aceasta ordine!

Share This: