Suntem intrebati deseori de catre persoane ce cauta sa se lanseze in mediul online, care este modalitatea prin care alegem cele mai bune cuvinte cheie. Cuvintele cheie, sau mai cunoscutele keywords, sunt de fapt cuvinte sau sintagme in baza carora mororul de cautare raspunde cerintelor utilizatorilor. De aceea raspunsul nostru in aceasta directie vine ca urmare a unei analize SEO, din care reiese exact ceea ce trebuie reliefat.
Notiunea de cuvinte cheie pentru articole seo face referire la mentionarea acelor cuvinte cu relevanta pentru activitatea noastra. Fie ca vorbim despre asocieri de cuvinte, fie ca cuvinte unice, ele trebuie sa fie exact acel “ceva” care ne poate scoate site-ul in evidenta.

In anumite cazuri lucrurile sunt usoare, etapa fiind una relativ simpla. In functie de nisa aleasa ne putem orienta catre acele cuvinte cheie care definesc cat mai bine activitatea noastra si care ne deoaebesc de restul competitorilor din acel domeniu. Spre exemplu, daca realizam unghii false si de asemenea realizam si modele deoasebite pe unghii, atunci este de la sine inteles ca vom avea de furca in ceea ce priveste delimitarea noastra de ceilalti ofertanti. Insa daca munca noastra presupune un lucru care ne poate scoate in evidenta, ei bine acel lucru se poate transforma in cheia succesului si implicit in sintagma cheie de care avem nevoie. Spre exemplu, daca procesul de constructie a unghiei implica utilizarea pilei electrice, ei bine acest lucru ne delimiteaza, sa spunem, de restul tehnicienilor care folosesc pila obisnuita.

Exemplele pot fi multiple si in general este bine sa analizam temeinic datele pe care le avem la dispozitie. Fireste ca oricand putem apela si la mijloace de analiza specifica, cum ar fi spre exemplu cele oferite de catre Google Adwords. De aici putem beneficia de o lista de cuvinte cheie sugerate, in functie de specificul activitatii noastre, dar si in functie de comportamentul utilizatorilor de internet.

Ce este de retinut in cazul cuvintelor cheie? Ar fi de mentionat faptul ca alegerea lor poate parea usoara, insa procesul poate deveni anevoios in momentul in care tratam cu superficialitate aceasta etapa. De retinut este ca si competitia poate face acelasi lucru, drept pentru care scopul nu este acela de a “ucide ai capra vecinului” ci acela de a demonstra ca suntem mai buni in batalia cuvintelor.

Alegerea civintelor cheie nu are legatura cu inspiratia sai creatia. Aceste cuvinte sunt logice si reale, nu inventate sau imprumutate. De aceea procesul de selectie este unul riguros ai serios.
De ce ne sunt necesare cuvintele cheie? Ei bine acestea fac de fapt legatura intre site-ul nostru, afacerea noastra si cautarea unui utilizator de internet. Comportamentul utilizatorilor are la baza un rationament simplu si anume pe acela al cautarilor specifice. Nimeni nu va sta sa caute fraze intregi pe internet, ci va prefera lucruri simple si intuitive.

In definitiv suntem cu totii utilizatori si stim cu totii ca asa cum noi folosim internetul pentru a cauta anumute lucruri, tot asa orice potential client va face acelasi lucru. Cuvintele cheie devin asadar foarte importante, rlevante si chiar marcante, menite sa aduca trafic in site prin felul in care satisfac nevoile clientilor.

Share This: