Vineri 13, o pisica neagră și 3 ceasuri bune

Vineri, 13 decembrie, ar trebui să merg la conferința despre copywriting, care va continua mai apoi cu o ”roof party”. Nimic fancy, doar că, pentru că este găzduită sub forma unui eveniment, va trebui să aleg o ținută potrivită. În general nu dau buzna în magazine pentru a cumpăra rapid articole vestimentare, ci încerc să mă descurc cu ce am, punând accent pe accesoriile potrivite, care să le scoată din anonimat. Fiind un eveniment mai classy totuși, profit de ocazie să îmi îmbogățesc colecția de accesorii, uitându-mă pe Watchshop.ro, în căutarea unui ceas potrivit. Nu că brățările nu ar fi potrivite în contextul evenimentului, doar că un ceas exprimă mai mult din ceea ce aș vrea eu să arăt, mai ales că mergem la un eveniment despre storytelling.

Stilul meu- O pisică neagră

Nu, nu voi fi o pisică neagră pe un acoperiș fierbinte, însă negrul este (non)culoarea cea mai potrivită stilului meu. Stilul meu este aproape clasic-elegant, cu puține momente de ”rătăcire”, când prefer ținute mai lejere (spre exemplu când ies la plimbare cu cei doi copii). Nu doar că sunt adepta stilului elegant, dar de asemenea iubesc și negrul (chiar dacă în garderobă mai am și alte culori). În mintea mea asociez negrul cu nuanța care se pretează cel mai bine evenimentelor mondene, cu eleganța și rafinamentul. Cu feminitatea. Negrul e permisiv, pentru că mă lasă mai apoi să mă joc cu culorile accesoriilor, ca într-un tablou de Monet, acolo unde coloritul detaliilor iese în evidență și vibrează, transpunându-se parcă în lumea reală. Optez așadar și pentru acest eveniment, ca și în restul aparițiilor mele, pentru o ținută elegantă. O rochie neagră, destul de mulată, cu detalii fine din dantelă. Botine și un palton elegant.

Pentru că voi fi o pisică neagră, mă bazez pe accesorii pentru un strop de încredere și un boost de strălucire. Nu merg la nuntă, așa că voi lăsa seturile de bijuterii deoparte atunci. Mi-am propus să accesorizez ținuta cu un ceas, însă aș vrea să aleg ceva care să nu fie utilizabil doar la ținuta pentru eveniment, ci la aproape orice ținută aferentă stilului meu vestimentar. Pe scurt, să mi se potrivească oricând!

Stilul meu, în imagini- arhivă personală

Vineri 13, o pisică neagră, dar 3 ceasuri bune!

O ținută unică și un stil pe măsură se accesorizează cu produse din magazine de top. Prefer să cumpăr ceasuri damă din magazine experimentate, eventual cu showroom-uri unde să pot merge să și văd modelele alese. Așa că am ales să caut ceasul potrivit pe site-ul Watchshop.ro, un adevărat ghid în materie de ceasuri, unde am găsit o întreagă panoplie de branduri de ceasuri și accesorii, așa cum îmi doream. Tissot, Casio, Citizen, Fossil, Sekonda, Garmin, Vostok Europe, iar lista poate continua. Iubitorii de ceasuri mă vor înțelege când le voi spune că aici este Paradisul ceasurilor și al accesoriilor, deoarece de aici poți alege orice ceas, indiferent dacă este pentru tine și pentru stilul tău unic sau pentru a-l face cadou cuiva drag. Deopotrivă ceasuri pentru femei sau ceasuri bărbați, aici e clar că poți găsi orice ai nevoie!

Fugit irreparabile tempus (fuge timpul și nu se mai întoarce), cum spunea Virgil, așa că trebuie să aleg ceasul pentru ținuta mea perfectă, un ceas care să se potrivească stilului meu, ușor excentric poate, clasic-elegant. Din atâtea modele mi-a fost greu să rămân doar la unul singur, așa că am ales 3, din care voi vedea pe care îl păstrez. Fiecare dintre ele are câte o anume particularitate care mă face să vibrez, așa că le privesc pe rând, încercând să decid.

Ceas Fossil Jacqueline. Sunt îndrăgostită de modelele de ceasuri damă Fossil, iar acestă apariție este cel puțin interesantă, este fină, elegantă. E genul de ceas pe care nu îl poți purta chiar la orice ținută, însă e unul care în mod cert poate înfrumuseța ținutele elegante, așa cum le prefer eu. Fin, delicat, cu o culoare extrem de feminină, acest ceas nu are cum să nu iasă în evidență, iar asocierea cu negrul s-ar putea să fie cea mai bună alegere. Display analog și mecanism quartz, pe scurt o apariție surprinzătoare și elegantă, exact așa cum este stilul meu.

Sursa foto: Watchshop.ro- Ceas Fossil Jacqueline

Ceas Sekonda Classic– dincolo de brand, mi-a atras atenția la acest ceas stilul deosebit de elegant și forma. Asocierea cu o formă de clepsidră inversată e perfectă, pentru că face legătura cu timpul. Tic-tac, v-ați prins? De asemenea, forma asemănătoare cu trupul unei femei mă duce cu gândul la feminitate. Îl văd completând nu doar ținuta mea aleasă, ci mi-l pot închipui chiar și în suită cu alte ținute aferente stilului meu. Cămașa albă de mătase, cu fustă neagră, ambele elegante, din sfera office, sunt o combinație superbă pentru acest ceas, brățara mesh ajutând foarte mult în acest caz. Rochia vaporoasă galbenă, un sacou roșu într-o ținută casual-smart….ba chiar și verdele se așează frumos cu acest ceas!

Sursa foto: Watchshop.ro- Ceas Sekonda Classic

Ceas Tissot T-Lady Bella Ora. A treia alegere a fost un ceas care iese puțin din tipare, datorită finisajelor. Mi-a plăcut acest Tissot îndeosebi pentru cureaua din piele, un accesoriu natural, atât de frumos lucrat. Variantele de culoare erau roz și bleu-marin, firește, mi-au plăcut ambele. Mi se pare a fi un ceas elegant și cred că s-ar potrivi destul de bine stilului meu, plus că ar fi și foarte confortabil.

Sursa foto: Watchshop.ro- Ceas Tissot T-Lady Bella Ora

Dincolo de estetică totuși mai există și alte criterii după care aș alege un ceas. Stilul meu și conformația mea corporală nu m-ar lăsa, spre exemplu, să port un ceas cu cadran prea mare, sau prea mic. Ceasul trebuie să înfrumusețeze încheietura, nu să facă notă contrastantă. Mă interesează mai apoi și alte specificații, cum ar fi dimensiunile, lățimea curelei sau materialul din care este făcută carcasa. Pentru mine cel mai bine funcționează comparația, atunci când aleg un produs, așa că am pus cele 3 ceasuri bune față în față (mă rog, mai în lateral), astfel încât să le pot compara dintr-o privire. Dacă vreți să vedeți și voi, trebuie doar să apăsați pe modelul dorit.

Final de comparație

Comparația aceasta mi-a adus un rezultat de care sunt mulțumită. Poate nu cel la care v-ați aștepta, însă. Ținuta în final va arăta în felul următor: rochie neagră, cu finisaj din dantelă și tatuaje la vedere, botine prietenoase negre, cu toc, dresuri fine de culoarea pielii, iar la mână va trona ca un adevărat rege ceasul Fossil Jacqueline, care îmi va da un plus de încredere în mine. Pe scurt, stilul meu cap-coadă!

Motivele alegerii acestui ceas sunt multe: pentru frumusețea excepțională și culoarea fermecătoare, deloc de neglijat, pentru brandul extra-cunoscut, pentru calitate și durabilitate. Da, știu, poate prea multe cerințe pentru un simplu ceas, ar spune unii, însă pentru mine aceste aspecte sunt deosebit de importante.

Cum voi asorta ceasul Fossil Jacqueline cu stilul meu vestimentar?

Unii ar spune că mai greu, din cauza culorii. Eu spun că mă voi descurca de minune tocmai datorită culorii. Vișiniul este deasemenea  o culoare rafinată, care denotă eleganță. așa că ceasul ales, Fossil Jacqueline, va da o notă de rafinament sacoului negru cu mâneci trei sferturi, pe care îl port adesea la jenși. Neapărat cu cercei eleganți, lungi, de preferat tot în nuanțe similare. Sau îl voi purta alături de sacoul din piele, atunci când mă simt ușor rebelă. Sau ca accesoriu de top la geaca de jeans, unde va străluci minunat alături de nuanțe de albastru.

Fiind un ceas fin, se va potrivi de minune la colecția mea de rochii, care în general păstrează o notă uni (cu câteva excepții, firește). Astfel, vișiniul ceasului se va evidenția pe pielea scăldată de soare, alături de rochița albă vaporoasă. Sau va surâde de sub mâneca de un roz pal a cămășii preferate. Ori va reflecta strălucirea zăpezii de sub paltonul negru, elegant, care mă va proteja de crivățul iernii. Va străluci discret în lumina reflectoarelor evenimentelor la care voi participa, evidențiind ținute elegante de seară. Îmi va spune când e timpul să plec, atunci când faldurile rochiei mă vor grăbi spre caleașca care mă așteaptă afară…

Acest ceas este perfect! Pentru mine. Pentru stilul meu. Cu adevărat perfect.

Vă spuneam că rezultatul a fost surprinzător. Ei bine, da, pentru că deși am ales doar un ceas pentru ținutele care practic îmi definesc stilul, triggerul fiind o ținută elegantă pentru un eveniment, am hotărât să păstrez în wishlist și celelalte 2 opțiuni. De ce? Este simplu, Tissot T-Lady Bella Ora se potrivește de minune cu felul în care mă îmbrac atunci când am nevoie de o ținută lejeră, smart-casual, cu jeanși, cămașă și o pălărie de paie (sau fără). De exemplu când merg în parc cu cei mici, sau la o întâlnire cu prietenii, la o bere blogosferică. Pe de altă parte, ceasul Sekonda Classic a rămas o opțiune pentru evenimentele de zi, pentru ținute albe sau colorate în nuanțe vii, cum ar fi, spre exemplu, ținutele pentru întâniri și parteneriate pentru agenție, teatru sau alte întâlniri speciale.

Ceasul Fossile Jacqueline însă a rămas bijuteria coroanei, ceasul preferat, atât de pretențios și fin încât îmi pot vedea stilul meu pe de-a-ntregul în cadranul în care se hârjonesc secundele, minutele și orele.

E timpul să închei…

Nu știu cum e la bărbați, dar cred că ceasurile sunt elementele definitorii ale unei ținute. Dacă pe noi, femeile, ceasurile ne fac mai elegante, mai feminine, pe ei în mod clar îi fac mai misterioși, mai eleganți și mai plini de prestanță. Firește însă, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, pentru că vă puteți convinge și singuri.

Sursa foto: Watchshop.ro

Articol realizat pentru proba nr. 21 SuperBlog- Ceasul – accesoriul care îți redă încrederea. Sponsor- Watchshop.ro

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...