The Colours of Africa- 7 ținute de iarnă de pe ANSWEAR.ro

La serviciu eram ca o familie, iar familia avea să se mărească, pentru că tocmai fuseserăm  anunțați că vom avea un coleg nou. Ugundu era foarte priceput la marketing, avea fler și putere de convingere. Îl știam, îl urmărisem cu toții până să îi facem ”transferul” în echipa noastră. Singura problemă e că astăzi trebuia luat de la aeroport și nimeni nu reușea să ajungă din cauza troienelor. Fiind cel mai aproape de aeroport, m-am îmbrăcat repede și am urcat în mașină. M-am îmbrăcat bine, pentru că frigul de afară chiar se simțea în oase…

În aeroport, cu pancarta în mână, pe post de ghid, îl așteptam pe Ugundu DJEDKARA, care nu a întârziat să apară. Acela a fost momentul în care mi-am dat seama că autoritățile nu sunt singurele surprinse de venirea iernii și că mai există cel puțin o persoană care va avea un șoc când va ieși afară.

Ugundu apăruse cu un tricou cărămiziu subțire și șapcă pe cap, cu papuci în picioare și pantaloni scurți. În mână avea doar o geantă, dar avea un zâmbet larg pe buze. Persoana aceasta însă venea din Africa și văzuse zăpada doar în poze. În mod cert ”iarna nu-i ca vara” tocmai devenise motto-ul meu în ziua aceea.

L-am întrebat de bagaje și mi-a spus că atât are cu el, geanta de mână și un portofel pentru bărbați în care își ținea actele. Era clar că trebuia să adaptăm ceva. Peste câteva zile avea să devină cunoscut întregii țări, nu se putea afișa așa, în șlapi în mijlocul iernii. I-am spus că mergem la mine și că o să îi cumpărăm ceva de îmbrăcat pentru zilele următoare, timp în care el tot încerca să îmi spună ceva de bani. Norocul meu a fost că avea la el o mică primă de instalare, 2000 de lei, cu ajutorul cărora aveam să încropim ținutele pentru următoarea săptămână.

Ajunși acasă am deschis laptopul pentru a începe căutările. Aveam nevoie de un niște oferte vestimentare bune, dar nu aveam timp să umblăm pe afară, prin magazine și nici haine potrivite. Eu maxim i-aș fi putut  da niște ciorapi cu vulpițe, căci altceva clar nu aș fi avut cum. Așa că am apelat la artileria grea: Answear.ro, locul de unde nu o dată mi-am cumpărat cele mai frumoase outfituri de cocktail, de petrecere sau chiar de zi cu zi, cizme de iarnă sau sandale, genți, portofele sau accesorii din cele mai diverse.

Am luat în calcul faptul că el are 1.84 și 81 kg și că nu vrea sub nicio formă să renunțe la culorile vii și puternice rupte din Mama Natură, pe care el le numea cu mândrie Colours of Africa. Cumva acest lucru făcea parte din personalitatea lui, iubea culorile de parcă acestea îi defineau practic întreaga fire. Am început așadar să caut arătându-i și lui Ugundu articolele vestimentare și accesoriile, cât șă își facă o idee.

Ce am ales pentru cele 7 ținute vestimentare de pe Answear.ro?

Știu că la femei regula e să cauți mai înainte de orice încălțămintea, pentru a vedea mai apoi cum potrivești restul ținutei la aceasta. De data asta însă, bazându-mă nu doar pe estetic ci și pe faptul că aveam nevoie de ceva care să îl protejeze pe Ugundu de frigul de afară, am ales prima și prima dată căciula- o căciulă Nike, neagră, simplă, pentru că asta și-a dorit Ugundu. Am pus accentul pe accesorii foarte mult (căciulă, mănuși, fular), deoarece ele au capacitatea de a schimba orice ținută, chiar dacă ai mai purtat-o și de a o transforma în una complet nouă.

Notă- Am oscilat între a alege întâi ghetele sau căciula, pentru că, poate nu știți, dar cea mai mare cantitate de căldură este pierdută de organism prin cap.

Am continuat cu încălțările, așa că am ales două perechi de ghete, gândindu-ne și la vreme, dar și la evenimentele ce urmau să vină și la care Ugundu trebuia să participe: o pereche de ghete sport de iarnă și o pereche de ghete elegante. Mai apoi m-am orientat către pantaloni. Am preferat să evit jeanșii și i-am explicat și lui faptul că iarna, deși nu e o regulă, e mult mai bine să porți materiale cât mai naturale, care să te ajute să te încălzești. A părut de acord, doar că a vrut să aleagă el culoarea pantaloniilor. Am fost de acord, așa că am luat trei perechi de pantaloni, pentru evenimente diferite. Mai apoi am trecut la alegerea a două cămăși și a unui pulover. Din multitudinea de pulovere bărbați am ales un pulover casual Medicine Urban Stories, pentru că acesta îi plăcuse în mod particular lui Ugundu. Am mai adăugat mănuși, o geacă, un palton, un fular colorat și un portofel.

Sursa poze- Answear.ro

În final, coșul nostru de cumpărături arăta cam așa:

Portofel de piele Toskania VIP Collection

Mănuși medicine Basic

Cămașă JacK and Jones

Pantofi înalți Geox

Căciulă Nike Sportswear

Fular Medicine Spirits of Nature

Cămașă albă Only & Sons

Geacă Brave Soul

Pulover Medicine Urban Stories

Pantaloni Only & Sons

Pantaloni Brasilia Mango Man

Palton Medicine under the city

Pantaloni Pisa Mango Man

Pantofi Big Star

Totalul cumulat era în grafic, nu depășeam cei 2000 de lei, așa că acum nu ne mai rămânea altceva de făcut decât să realizăm ținutele pentru fiecare zi din cele 7 care urmau să vină, iar pentru aceasta am avut în vedere și utilizarea pieselor vestimentare în mai multe ținute.

Alegerea ținutelor de iarnă. Ce se poartă sau ce ți se potrivește?

Am căutat ca în funcție de eveniment să scot în evidență câte ceva din personalitatea lui Ugundu, pentru că în definitiv, rolul vestimentației nu este numai cel de protecție, ci și de exprimare a propriei personalități. Am constatat că Ugundu era atât de exaltat de fularul lui, încât l-a purtat aproape toată săptămâna, doar pentru că acele culori vibrau la unison cu personalitatea sa.

Ziua 1- Jovialul

Luni era ziua când avea să își cunoască restul colegilor, așa că ținuta aleasă a fost una lejeră. Pantaloni lejeri, pulover și o geacă călduroasă, acestea erau elementele cheie pentru această zi. Am luat în calcul faptul că lunea e în mod uzual cea mai aglomerată zi, iar asta însemna timpi mari de așteptare outdoor. Chiar de luni el și-a pus fularul la gât, iar mie mi s-a părut că acest look l-a făcut să pară prietenos și jovial, în ciuda faptului că părea zgribulit.

Sursa: colaj poze Answear.ro

 

Ziua 2- Persuasivul
Marți era conferința de presă și prezentarea oficială a lui Ugundu în cadrul agenției, așa că am schimbat puțin ținuta. De la sport, am trecut la un stil ușor clasic, care l-a făcut să pară deschis și persuasiv. Am folosit o cămașă albă cu țesătură ornamentală și am schimbat geaca cu un palton elegant. Pantalonii eleganți și pantofii înalți au contribuit din plin la stilul ales.

Sursa: colaj poze Answear.ro

Ziua 3- Neaoșul
Miercuri aveam de umblat după niște acte, așa că la cum era îmbrăcat, dacă nu ar fi avut dialectul african, mai că l-ai fi confundat cu un român de-al nostru. 🙂 Ținuta aleasă a pus mare accent pe accesorii, deoarece temperaturile începuseră să scadă vertiginos. Așa că mănușile, căciula și bineînțeles fularul colorat au devenit cu adevărat importante.

Sursa: colaj poze Answear.ro

Ziua 4- Pragmaticul
Joi ne întorceam la treabă, pentru că aveam o întâlnire de grad înalt cu investitorii clubului. Așa că ținuta sa a fost una cât se poate de serioasă, mai ales că el avea să fie unul dintre vorbitori. De data aceasta, am apelat la o cămașă mai sobră, neagră, Produkt by Jack and Jones, care a schimbat total imaginea de ansamblu. Firește, fularul colorat a fost exact pata de culoare de care ținuta avea nevoie.

Sursa: colaj poze Answear.ro

Ziua 5- Managerul

Pentru că era un eveniment oficial, dar nu tocmai încărcat de un dress code specific, am ales o ținută smart-casual, schimbând însă pantalonii sport folosiți miercuri, cu cei smart-casual de la Mango Man (pantaloni Pisa).

Sursa: colaj poze Answear.ro

Ziua 6- Distractivul

Sâmbătă era zi de distracție. A fost petrecerea de bun venit, iar acolo am văzut o altă față a lui, foarte bine pusă în lumină cu ajutorul ținutei lejere.

Sursa: colaj poze Answear.ro

Ziua 7- Chill
Duminică a fost zi de relaxare, ne-am îmbrăcat cu toții comod și am plecat la un film și o pizza.

Sursa: colaj poze Answear.ro

În final am reușit să realizăm șapte ținute diferite, pentru șapte zile și evenimente diferite, folosindu-ne de suma de 2000 de lei. Ținutele au fost apreciate de Ugundu, care însă nu s-a despărțit deloc de fularul lui în culorile naturii, pentru că îi aduceau aminte de casă- ”Colours of Africa”.

Notă: Iarna nu înseamnă numai nuanțe de gri. Iarna e un moment propice să ieși în evidență prin accesoriile folosite. Pe lângă faptul că te feresc de frig, mănușile, căciulile sau fularele chiar te pot scoate din anonimat prin coloritul lor. 

Din toată această aventură fiecare dintre noi a înțeles câte ceva. Eu am înțeles că nu e nevoie să ai foarte multe haine sau foarte mulți bani pentru a realiza ținute pentru mai multe evenimente. În plus, m-am convins de faptul că la Answear.ro găsești orice ai nevoie, indiferent de buget. Ugundu a înțeles și el că iarna la noi nu e ca vara la ei și că e mai bine când pleci să iei cu tine…o haină în plus.

Articol realizat pentru proba nr. 28 SuperBlog- 7 ținute de iarnă de pe ANSWEAR.ro. Sponsor Answear.ro

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...