Dupa cum ati vazut de-a lungul timpului, noi suntem mari sustinatori ai cartilor, deoarece consideram ca ele au un aport important in ceea ce priveste educarea noastra continua. Credem in puterea cuvintelor asternute pe hartie, ne este drag mirosul cartilor si adoram atingerea diafana a foilor. Astazi vom discuta despre o categorie aparte de carti, si anume despre cele destinate copiilor, deoarece un copil care ia contact cu cartile inca de timpuriu, va putea gandi fara probleme mai tarziu. Aruncam asadar o privire peste cateva carti Usborne, numai bune pentru dezvoltarea cognitiva a oricarui micut.

 

Se prea poate sa fi auzit o data sau de doua ori de aceste carti Usborne, insa niciodata nu ne-am fi gandit ca le vom descoperi indeaproape. Cumva ne imaginam despre ce anume este vorba, insa la o cautare mai amanuntita, am gasit cateva carti cu adevarat pretioase pentru educatia si dezvoltarea oricarui copil. Asa ca am cercetat putin pagina Book Store a Alinei Dobre, reprezentant Usborne, care ne-a stat la dispozitie cu toate informatiile de care am avut nevoie, privitor la acest subiect.

 

In prima faza ne-a interesat daca exista in gama de carti Usborne si acel ceva care sa ne ajute in ceea ce priveste educarea vorbirii si a memorarii. Si, ca sa o punem la incercare pe Alina, am rugat-o sa ne arate o carte pregatitoare pentru limba engleza, deoarece stim cat este de important pentru cei mici sa se familiarizeze si cu o a doua limba vorbita. Raspunsul a venit fara nicio ezitare, cartea Listen and learn first English words fiind recomandarea de baza. Ne-a atras faptul ca vorbim despre o carte interactiva, care ofera posibilitatea copilului sa invete diverse cuvinte in limba engleza, din domenii diferite precum: imbracaminte, animale, sau hrana. Mai mult decat atat, cartea ofera posibilitatea ascultarii cuvintelor, lucru care constituie o baza solida de plecare in ceea ce priveste interpretarea fonetica a cuvintelor in mod corect.

 

Children’s cupcake kit este o carte care ne-a starnit initial amuzamentul, insa care prin specificul ei atrage destul de mult atentia micutilor. Colorata si vesela, generoasa in activitati, cartea parca ne atrage si pe noi, adultii, deopotriva, desi este destinata copiilor. O carte de retete care le permite micutilor sa invete prin joaca si mai mult decat atat, sa se familiarizeze cu ceea ce inseamna arome, gust, sau amestecuri. Alaturi de formele pentru briose irezistibile, cartea ofera informatii importante despre procesul de pregatire al acestora, ceea ce face ca aceasta sa fie cu adevarat un succes atunci cand ne intrebam ce cadou le mai putem face micutilor nostri, si nu numai

 

Daca va ganditi cumva ca aceste carti Usborne sunt destinate doar copiilor trecuti de o oarecare varsta, atunci va veti bucura sa vedeti urmatoarea carte ce ne-a fost prezentata. Baby’s very first big play book este o carticica destinata bebelusilor, celor care invata anumite notiuni chiar de la zero. O carte interactiva, complexa, cu clapete, sunete, si texturi, cu trasee de urmat cu degetelele si cu o multitudine de surprize ascunse inauntrul ei, aceasta este reteta perfecta pentru cei care vor sa petreaca timp de calitate impreuna cu copii lor, fructificand acest timp intr-o sesiune de invatare.

In mod clar, niciodata nu este prea devreme pentru o carte buna, iar familiarizarea cu cartea este indicat sa se faca inca din primele luni de viata ale copilului. Desi poate unii vor considera ca este devreme, de fapt acela este cel mai bun moment pentru ca un copil sa asimileze informatii noi din lumea care il inconjoara, astfel incat mai tarziu, acesta sa le poata folosi cu lejeritate. Cartile sunt importante, desigur. Chiar daca suntem inconjurati de dispozitive mobile care par a acapara lumea, este in puterea noastra sa readucem cartea acolo unde ii este locul.

 

In curand scoala va reincepe si o data cu ea poate ca veti avea nevoie de carti noi si interactive si, intre noi fie vorba, mai ieftine decat de obicei. Un eveniment de la care nu trebuie sa lipsiti in acest caz este Back to School Usborne, care va avea loc pe 4 septembrie, deoarece aici veti putea alege cartile dorite, la un pret redus, insa de o calitate deosebita.

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...