O ținută pe care nu mi-o permit? Hai să demontăm un mit!

Când vine vorba despre vestimentație, sunt destul de atentă la ceea ce cumpăr: calitate, croială, materiale, trend, etc. Pentru că în curând încep marile perioade de reduceri (cred că la momentul acesta sunt deja), pentru acestea e nevoie sa am pregătite nu doar ideile vestimentare, ci și bugetul. Pentru imediata perioadă de reduceri și Black Friday de asemenea, mi-am propus să mă joc un pic și, de ce nu, să vă provoc și pe voi la joacă. Curioși despre ce este vorba? Să vedem ce am pregătit!

Provocarea

Provocarea sună cam așa: am 999 de lei, bani cu care voi încerca să creez o ținută asemănătoare cu cea a vedetei mele preferate. E drept că uneori, privind la poze din lumea mondenă, ni se pare că nu ne putem permite anumite piese vestimentare. Provocarea este tocmai aceea de a vedea (da)că se poate. Voi cumpăra articolele vestimentare de pe Answear.ro, dressingul meu online, deoarece este locul de unde pot alege  din circa 59000 de produse aflate în perioada de reduceri. Poți face același exercițiu și, deși pare ușor, te asigur că nu este, pentru că pur și simplu nu te vei putea hotărâ la o singură ținută. Acestea fiind spuse, hai să vedem, eu reușesc sau nu?

Vedeta

Cine mă cunoaște, e puțin probabil să mă asocieze pe mine cu rozul. Hai să spunem, de dragul discuției, că întotdeauna mie mi-a plăcut să fac parte dintr-o categorie mai specială de oameni, să aparțin unui stil aparte, chiar dacă nu tocmai bine văzut. Neagră, de sus până jos, adeptă a stilului rock clasic, pentru mine ținutele au întotdeauna un mesaj de transmis. De regulă unul pe acordurile trupei Nightwish. Pe scurt:

Mona+ rock= LOVE

Pentru că îmi place mult rock-ul clasic, de cele mai multe ori ținutele mele se inspiră de acolo. Nu vorbesc neaparat de ținutele de scenă ale vedetelor, pentru că uneori acelea sunt extravagante (dar excepționale). Și totuși, de cele mai mai mute ori mă trezesc admirând outfituri speciale, gândindu-mă cum ar arăta…pe mine. Dacă aș lua vedeta mea preferată, pe Tarja Turunen și i-aș analiza puțin stilul, cred că aș putea să încropesc o ținută asemănătoare celei care mi-a atras mie atenția, da, chiar și cu 999 lei. În general mitul cum că anumite articole vestimentare ar fi prea scumpe pentru a fi achiziționate încă e prezent în viețile noastre. Ce îmi propun eu astăzi este tocmai să demontez acest mit.

Sursa foto: internet

În general Tarja poartă mult negru, destul de previzibil, aș spune eu. Surpriza vestimentară însă vine din asocierea de rochii glam cu ghete army, din combinații extravagante de culori și accesorii din cele mai diverse, care transmit aproape de fiecare dată același lucru: atitudine!

Ținutele Tarjei sunt moderne și aș spune chiar foarte actuale. Adică te-ai aștepta de la o soprană să poarte rochii de seară și bijuterii scumpe, opulente.Tarja însă le îmbină și crează ținute pe care le poți purta nu doar la un eveniment monden, ci chiar în viața de zi cu zi.

The Look!

Ținuta pe care vreau să o adaptez nu a apărut în pozele din colajul anterior. Asta și ca să fie așa un element surpriză, pentru că se delimitează cumva de tot ceea ce e mai sus. Curioși? Et voila!

Sursa foto: internet

Analiza rapidă îmi arată că:

Tarja poartă un top negru lejer, aproape clasic, cu spatele gol. Pantaloni de piele, strâmți și cizme cu detalii rock. Două inele masive, a căror strălucire e demnă de imaginea de ansamblu. O coroană de regină, care practic pune în evidență piesele vestimentare. Da, veți spune poate că ținuta e ușor extravagantă (de la coroană, mă gândesc), însă în accepțiunea mea este exact genul de ținută în care eu m-aș simți bine, m-aș simți în pielea mea sau, mai bine zis, în stilul meu (oare e corect să spun asta?)

În plus, știți voi, ”viața e prea scurtă ca să porți haine plictisitoare.”

Sursa foto: arhiva personală

Ce am ales?

Ținuta Tarjei din acest concert am ales-o din trei motive:

  • Este suficient de provocatoare și de extravagantă cât să meargă la un concert, la o petrecere, de revelion, la zile de naștere sau orice alt eveniment.
  • Este suficient de ”cuminte” cât să o port, fără coroană, chiar și la grădinița fiului meu, când merg să îl iau de acolo.
  • Poate fi rapid asamblată din oferta magazinelor, iar Answear.ro mi-a oferit și soluția.

Nu o mai lungim și demontăm mitul ținutelor prea scumpe chiar rapid:

Top negru, casual-smart

Am ales așadar prima și prima dată un top negru, care să semene puțin cu al Tarjei. Am oscilat puțin între o cămasă neagră Vero Moda și bluza Aida X Dua Lipa, însă în final bluza transparentă a avut câștig de cauză. Nu prețul a stat la baza deciziei, ci de fapt, deși încercam să reconstruiesc ținuta vedetei, voiam de asemenea să caut și articole vestimentare care să se potrivească stilului meu și conformației mele corporale.

Sursa- Answear.ro- bluza Aida X Dua Lipa

Pantaloni de piele- nu se vor demoda niciodată!
Ținuta Tarjei poate că nu a fost spectaculoasă sau ruptă din reviste de fashion, însă a fost una specială tocmai datorită detaliilor. Pantalonii de piele nu aveau cum să lipsească, iar din ce văd, ei rămân un must have și pentru 2020. Părerea mea e că ei vor fi un trend pentru mulți ani, deoarece versatilitatea lor este fără echivoc. Chiar dacă ești sau nu rocker, chiar dacă porți o bluză peplum sau o cămașă, chiar dacă pui pe tine o geacă de piele sau un palton de damă, rezultatul e același. Pantalonii de piele sunt piesă de rezistență. Iar pe mine la această ținută mă interesau detaliile, așa că nasturii de la închizătoarea pantalonilor de piele Morgan păreau exact ceea ce îmi trebuie pentru a ieși în evidență, în stilul meu.

Sursa: Answear.ro- pantaloni de piele Morgan

Cizme
Tarja poartă în general cizme rock sau botine, chiar și la rochii de seară, foarte elegante. Ținuta în cauză era completată de cizme înalte simple, cu detalii rock fine. Alegerea mea au fost cizmele Caprice pentru detaliile subtile de pe spatele acestora. Cizmele au particularități care le fac foarte versatile, merg și la fustă și la pantalon, iar estetica lor cel puțin pe mine m-a cucerit.

Sursa foto: Answear.ro- cizme Caprice

Accesorii:
Mi-a plăcut la Tarja faptul că nu abundă în accesorii, nici măcar pe scenă. Coroana, pe care mai târziu în timpul concertului a scos-o de pe cap, m-a făcut să o păstrez în visele mele, în gândurile mele ascunse (regina rock-ului, dar pentru mine), drept pentru care nu am anexat-o cumpărăturilor. Însă, un accesoriu pe care nu am avut cum să nu îl văd a fost inelul ei. Așa că tot de pe Answear.ro am cumpărat un inel Guess, la fel de sclipitor ca și originalul. Vreți să îl vedeți?

Sursa foto: Tarja Turunen- internet, Inel Guess- Answear.ro

Calcul final

Tragem linie și adunăm. Pentru ținuta aleasă, m-am încadrat în suma propusă, ba mi-au mai și rămas bani, din totalul provocării. Așa se spulberă mitul cum că o ținută frumoasă e automat scumpă. Sau că nu te poți îmbrăca precum o vedetă.
Comparația:
Asemănările nu sunt izbitoare, știu, însă produsele, așa cum am spus, le-am ales nu doar pentru a a adapta întocmai o ținută, ci și bazându-mă pe propriile preferințe, gusturi sau potriviri cu ceea ce sunt eu.

Sursa: Answear.ro

Concluzia mea este că se poate adapta o ținută chiar și cu bani puțini. Și nu orice ținută, ci chiar una care vine de la o vedetă, un influencer pentru mulți dintre noi. Contează mult și magazinele din care alegi să faci cumpărături. Answear.ro pentru mine a avut răspunsul potrivit. Sau răspunsurile, dacă judecăm după câte produse pot cumpăra.
Misiune îndeplinită așadar! Te provoc acum pe tine la joacă! Tu ce ținută ai adapta?
Articol realizat pentru proba nr. 20 SuperBlog- Look de vedetă, cu buget redus, de Black Friday, sponsor Answear.ro

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...