O carte, un city break romantic și un rezervor plin (de afecțiune)!

Sursa foto: Christiantour.ro

E octombrie și deja parcă diminețile sunt mai friguroase, mai puțin blânde. Cumva în casă atmosfera era mai caldă decât ceea ce se anunța afară a fi în următorul weekend. Mă uitam la ei cum dorm, la soț și la micuțul nostru, în timp ce îmi sorbeam cu nesaț cafeaua aburindă, proaspăt făcută, în timp ce citeam cartea Cele cinci limbaje ale iubirii, de Gary Chapman. Cartea asta îmi picase în mană ca un semn, ca și cum cineva îmi spunea că e nevoie de o pauză de la viața de zi cu zi, de un moment de respiro în doi, de necesitatea umplerii rezervorului afectiv al fiecăruia. Ne iubim mult, dar un copil de trei ani, unul care stă să apară în numai trei săptămâni și problemele zilnice pot face ca anumite frustrări să apară, iar rezervorul afectiv să se golească treptat. Și atunci e corectă întrebarea autorului cărții…cum ai putea circula cu un rezervor gol?

Trezit de mirosul de cafea proaspătă, soțul meu își făce prezența în bucătărie. Fără să stau pe gânduri, fără să aștept să se trezească de-a binelea și cu o spontaneitate debordantă, îi spun fixându-l cu privirea, încercând să-i surprind reacția:

Îți propun să facem un refill al rezervoarelor noastre afective. Știu cât ești de implicat în viața de familie și cât de mult lucrezi, ca să ne fie bine. Însă mai știu că pentru a ne putea oferi unul altuia afecțiune, e nevoie ca aceasta să existe undeva. Așa că permite-mi să te umplu…cu iubire! Hai să mergem într-un city break în Amsterdam! Îți propun să petrecem un weekend romantic împreună, un weekend de care să ne amintim și peste 20 de ani de acum înainte!

Sursa foto: Christiantour.ro- Muzeul National Amsterdam

Soțul e buimac, contrariat, dar vizibil interesat de ofertă. Cumva nu înțeleg dacă îl uimește propunerea, sau perspectiva mea cu privire la romantism, într-un oraș atât de libertin, precum Amsterdam. Cert e că aceasta este probabil una dintre cele mai inedite modalități de a-i propune ceva.

– De acord, îmi răspunde zâmbind, ar fi câteva locuri de văzut acolo. Dar de ce Amsterdam?

– Pentru că are tot ce e nevoie pentru o scurtă vacanță. Pentru că are arhitectură veche și frumoasă, ca în Brugge, pentru că poți merge cu bărcuța, la fel ca în Veneția și pentru că e un oraș încărcat de cultură, precum Roma. La un nivel mai mic, firește, însă acesta este un avantaj, deoarece nu ne vom lovi de aglomerația din acele orașe, ci ne vom bucura de intimitatea noastră. Și da, pentru că în ciuda unei libertăți ieșite poate din comun, este un oraș care aduce liniște, în care te poți redescoperi.

Nu mai aștept aprobare, ci sar de pe scaun, iau telefonul și caut repede city break Christian Tour, acolo unde găsesc o gamă largă de oferte city break.

Știu câteva informații despre Amsterdam, însă nu suficient cât să îmi fac o idee clară, drept pentru care, până să achiziționez bilete de avion Christian Tour, arunc o privire pe ceea ce ne poate oferi orașul. Nu suntem niciunul dintre noi extrem de romantici, însă știu că orașul poate satisface exact nevoia noastră de intimitate din acest moment. Da, o să fie interesant de văzut și Cartierul Roșu, însă până la el ne interesează lucrurile făcute împreună. Plimbările cu bicicleta pe canalele orașului, plimbările de mână prin arhitectura veche și specială a acestuia, o bere servită într-un pub specific sau chiar o plimbare cu bărcuța, acestea sunt câteva dintre lucrurile care pot face dintr-un weekend obișnuit exact ceea ce ne trebuie pentru a ne reîncărca rezervoarele iubirii. Va trebui să găsim și un hotel care să ne găzduiască pe noi și bagajul nostru de iubire, însă nu îmi fac griji pentru că hoteluri Christian Tour se găsesc cu ușurință.

Sursa foto: Christiantour.ro- Canal in Amsterdam

Am merge în VoldenPark ținându-ne de mână ca înainte de apariția copiilor. Uneori înclinăm să uităm cât de mult contează atingerile, mângâierile platonice, dar atât de pline de însemnătate. Iar când afecțiunea este găzduită chiar de sânul naturii, atunci e imposibil să nu regăsești iubirea.

Am putea merge la librăria publică din Amsterdam, pentru că amândoi suntem iubitori de cultură și ar fi ceva cu adevărat inedit. Iar în prima dintre seri, am putea merge în Portul din Amsterdam pentru a ne putea bucura de priveliște, de luminile serii și de tihna de a discuta despre noi. Atât.

Tot la lumina felinarelor stradale am putea merge cu vaporasul pe canalele Amsterdamului, să mâncăm pizza și apoi să ne potolim setea de distracție cu o bere autentică, într-un pub mai permisiv decât ceea ce cunoaștem noi, doi părinți de copii mici. Și da, firește că nu putem merge acolo fără să vedem clădirile scăldate în lumini roșii ale unei anumite părți ale Amsterdamului.

Finalul de city break ne va găsi cu bateriile încărcate pentru bebelușul ce urmează să vină în scurt timp și cu rezervoarele afective pline, cât pentru a ne oferi între noi toată dragostea de care avem nevoie. Da, este nevoie uneori de un city break pentru a-ți aminti că cel de lângă tine este același pe care l-ai ales acum mulți ani, chiar dacă s-a schimbat o dată cu trecerea timpului. Un city break te ajută să (te)redescoperi, să regăsești, să retrăiești momente și sentimente care uneori par că sunt acoperite de greutăți zilnice. Un city break e mai mult decât o scurtă vacanță, e un liant care chiar poate face minuni.

Cu gândul la Amsterdam, ascult balada mea rock preferată și zâmbesc. Zâmbește și soțul, probabil i-o fi plăcând ideea. Probabil chiar avea nevoie și el să își umple rezervorul de afecțiune.

Acest articol a fost realizat pentru proba nr. 2 SuperBlog- Cea mai romantică experiență într-un city break alături de Christian Tour

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...