Moda e o provocare, cu piese vestimentare!

Ador moda și îmi place să fiu mereu unică. Să încerc idei noi, să probez, să cumpăr, mai ales online și mai apoi să arăt fabulos. Pe de altă parte, soțul meu e un tip obișnuit, care preferă să îi cumpăr eu ce are nevoie și să nu petreacă mult timp în magazine. Adora însă să facă glume. De cele mai multe ori, glumele se fac pe seama mea, însă acest lucru nu mă deranjează. Ultima găselniță a coincis cu plecarea noastră în Moldova, acolo unde urma să participăm la o serată mai specială. A fost un drum cu emoții, însă frumos și amuzant, de care ne amintim cu plăcere și astăzi.

Sursa foto: Answear.ro

Să fi fost în jur de 21:00 când am hotărât să plecăm. Bagaje, copil, genți, telefoane, totul pregătit. Eram mai mult decât entuziasmată deoarece ultima achiziție de la Answear.ro, specială pentru serată, era o rochie roșie ca focul, cu o textură vaporoasă ca briza mării.

–   Ai luat cu tine un dulap de haine! Poți lejer să îi îmbraci din cap până în picioare pe toți colegii de compartiment! Te și văd scoțând haine din geamantane și punându-i pe toți să probeze. Și ai avea o firmă luminoasă pe care să scrie #WeAreTheAnswear! (cam asta mi se spunea de fiecare dată când plecam undeva împreună, râzând).

–  Am doar strictul necesar! făceam eu pe nevinovata

–  Stăm doar 3 zile. Eu am la mine doar câteva cămăși și niște pantaloni.

–  Eh, nu știi niciodată când primești o provocare vestimentară!

Plecarea era ca de obicei grea, la fel ca și bagajele mele. Cu copilul în marsupiu și geanta pe umăr, mă îndrept spre ieșirea din bloc. Din urmă, soțul duce ca un hamal geamantanele. Nu mai uit în spate, îmi ajunge faptul că aud roțile frecându-se de pardoseala de mozaic. Afară beznă. Chemăm un taxi, timp în care soțul își aprinde tacticos o țigară. Nu apucă să o fumeze însă, deoarece cursa noastră a apărut imediat din întunericul dens. Eu îmi ocup poziția, ca o regină, în mașină, soțul urcă bagajele și plecăm spre gară. Drum lung, însă fără probleme majore. Glumele soțului ne-au ținut de urât.

Ajungem la hotel și decidem să despachetăm spre amiază. Ne odihnim puțin, mai ales că aveam totul pregătit. La trezire ne apucăm de treabă și cautăm să ne asamblăm ținutele pentru congres. Mă uit cu atenție în cameră și încerc să găsesc ceva. Soțul înțelege că sunt în căutări vizuale și mă întreabă ce vreau.

  Nu găsesc hainele mele.

–  Erau aici mai devreme, îmi spuse el

–  Pai, nu văd geanta! Este iar o glumă de-a ta?

Tăcere… știu tăcerea asta. Căutăm sub pat, deschidem ușa să nu fi uitat bagajul pe dinafară. Nimic. Parcurgem drumul înapoi împreună și… surpriză, ne amintim că geanta mea a rămas în fața blocului, atunci când am plecat, confundată în bezna nopții. El râde, eu fierb de nervi. Rochia mea! Mă calmez, pentru că realizez că e nevoie să găsesc repede soluții și nu să îmi plâng de milă sau să îl blamez pe el. În fond, îmi amintesc zâmbind că #WeAreTheAnswear înseamnă nu doar a avea obiecte vestimentare multe, ci și idei de a le utiliza.

Nu am fost niciodată genul prea convențional. Întotdeauna am găsit o cale de a face din modă o carte de vizită. Poate extravagante pentru unele persoane, pentru mine obiectele vestimentare și combinarea lor a fost întotdeauna o provocare și un mod de a ieși din tipare. Așa că asta voi face și azi.

Sursa foto: Answear.ro

Ca o leoaică mă reped spre soț și îl dezbrac de cămașa de pe el. El se sperie și fuge cerându-și scuze că a uitat geanta, având în minte un fel de worst case scenario. “E în regulă”, îi spun, “scoate și cravata!” Ascultător, mi le înmânează pe amândouă ca un ostatic care face cum i se cere.

– E ok, mai am două prin geantă, mormăie râzând.

Mulțumită, iau cămașa și o pun pe mine. E unul dintre momentele în care îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu e prea frig pentru perioada asta a anului. Așez cămașa pe bust , iar din mâneci reușesc să fac un sistem de prindere. Et voila, am acum un soi de bluză peplum uni, de toată frumusețea, care mai e și unică pe deasupra! Culoarea ei frumoasă, un albastru imperial, necesită totuși un accesoriu deosebit. Știu! Voi folosi cravata roșie ca focul a soțului în loc de centură și rezultatul este chiar elegant, cu o centură ușor asimetrică, dar numai bună pentru silueta mea. Bine-bine, însă am nevoie de o fustă. Caut în geanta mea de umăr și dau de o bluză roșie mulată, pe care o pusesem pentru cazul în care mi-ar fi fost rece pe drum. Textura elastică mă îmbie să bag un picior, apoi pe celălalt, pentru ca mai apoi să o ridic pe șolduri. Am cam slăbit, îmi zic cu voce tare. Uite ce bine îmi vine. Bluza mea se așează perfect sub bluza peplum, iar cu mânecile pot face o floricica de decor, care să întregească ținuta.

Soțul, rămas pe jumătate dezbrăcat, mă privește cu un soi de uimire, amestecată cu mândrie. “Asta e soția mea!”, pare să spună cumva zâmbetul lui molcom.

–  Pantofii sunt pe undeva? întreb lipsită de speranță.

–  Da, noroc că i-am pus separat în geamantan.

Răsuflu ușurată. Pantofii mei roșii minunați, ei sunt salvarea mea!

Îmi dau seama că și setul meu pentru păr era tot în geanta cu pricina. Așa ca iau o șosetă a soțului, pe care o rulez frumos. Strâng părul într-o “coadă de cal” și rulez ciorapul scoțând la lumină un coc de toată frumusețea. Câteva fire răzlețe de păr îmi dau o aură chiar mai apetisantă, așa că gata și coafura dorită. Ca să am totuși un aer glamour, una dintre perechile de butoni ale soțului, se transformă în cercei, iar acul de cravată, în ac de păr.

Gata! 10 minute și o ținută perfectă. Îi arunc din mers o privire oacheșă soțului.

–  Ce faci, nu ești gata încă?

–  Acum e rândul tău să glumești, nu e așa?

Answear.ro ne provoacă să testăm moda și articolele vestimentare în orice situație, în competiția challenge.answear.ro. Ce trebuie să faceți? Să încărcați în social media un clip sau o fotografie cu hashtagul #WeAreTheAnswear și să câștigați premii.

Articol realizat pentru SuperBlog 2017!

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...