Hidratarea, un izvor de sănătate și energie!

Numele meu este Mona și sunt 100% dependentă de apă. Corpul nostru are la bază 70-80 % apă și de aceea în permanență am grijă ca apa să fie parte din viața mea în fiecare zi. Ador apa, oricum ar fi ea. Îmi place să o văd pe întinderi imense, îmi place marea, ador să o miros izvorând din munți, pe curs lin de izvoare, iubesc să o îmbrățișez atunci când stropii de ploaie îmi mângâie timid obrajii încălziți de soare și uscați de rafale de vânt. Dar cel mai mult îmi place când fiecare strop de apă pe care îl beau, îmi umezește buzele însetate de viață și se prelinge în organism ca într-un roller coaster care în trecerea sa îmi hidratează și răcorește fiecare celulă a organismului meu, însuflețind-o și întinerind-o constant. Un perpetuum mobile al vieții!

Trăiesc în București și lucrez într-un birou ferit de ochii lumii, într-un loc unde îmi sunt propriul șef și angajat. Capitala nu este de cele mai multe ori locul în care sa îți poți exersa un stil de viață sănătos. Și totuși, cu puțin efort, putem avea la dispoziție tot ceea ce ne trebuie pentru a ne menține în formă. De aceea, eu mi-am creat propriul sistem prin care să am grijă de organismul meu, fără a face prea multe compromisuri. Drumul până la serviciu este uneori anevoios, însă prefer să îl parcurg la pas sau alergând. Îmi place să am grijă de organismul meu, să am un corp sănătos și o minte zveltă, răcorită de briza oxigenului încă neatins de gazele de eșapament. De aceea prefer să plec dimineața devreme de acasă, să simt aerul proaspăt al dimineții, să alerg și să mă bucur de natură. Din când în când mă opresc să mă hidratez, să mă bucur de fiecare sorbitură din izvorul meu personal. Nu, nu am descoperit izvorul tinereții fără bătrânețe în București, însă am un izvor la purtător, mai exact o sticlă de apă de izvor, la PET de 0,5 l, marca La Fântâna. O resursă mobilă de hidratare. Apa aceasta, extrasă din regiunea muntoasă Mitrovo Polje din Serbia, este resursa care nu îmi lipsește niciodată, indiferent unde aș merge. Face parte din arsenalul meu de sănătate. Un aport echilibrat de minerale, pe care îl port în permanență cu mine, pentru momentele în care organismul meu dă semne că ar avea nevoie de hidratare. Gustul neutru mă face să depășesc deseori cei doi litri de apă recomandați, pentru că setea nu este singurul motiv pentru care consum această resursă inepuizabilă de sănătate și energie.

apa-de-izvor.jpg

Sursa foto: site La Fântâna

Apă de izvor

Ce e drept, ar fi interesant ca organismul uman să aibă un sistem cu luminițe și alarme, care să ne anunțe că avem nevoie de…combustibil (apă). Pentru mine însă, apa nu constituie doar o soluție de avarie, atunci când îmi este sete. Apa are beneficii majore, pe care însă tindem să le uităm. Pierdem mai multă apă decât consumăm în unele cazuri și tocmai de aceea consumul de apă trebuie să fie de fapt o metodă preventivă a deshidratării și nicidecum una de remediere a acestei situații. Transpirăm, respirăm și eliminăm cantități însemnate de apă prin procese fiziologice, drept urmare trebuie să acoperim nu doar necesarul zilnic de apă ci și cantitatea aferentă pierderilor zilnice. Apa nu este menită să repare dezechilibre, ci îți oferă o perfectă stare de echilibru interior, care se vede și la exterior. Și apoi, organismul nostru are propriile metode de a ne arăta că îi este necesară apa. Organismul uman conține 70-80 % apă, iar semnele că este nevoie de hidratare sunt vizibile. Pielea uscată, tenul fad, dar și anumite probleme de sănătate, ne dau de știre că apa devine imperios necesară, în fiecare zi.

De ce avem nevoie de hidratare? De ce să alegem apa de izvor?

Pentru că avem nevoie de un metabolism fericit! Un pahar de apă de izvor, consumat dimineața, pe stomacul gol, are rolul de a trezi întreg organismul tău. Tu spune-i bună dimineața în acest mod și fiecare moleculă din tine îți va mulțumi! Hidratarea matinală pune în mișcare organismul și îl ajută să funcționeze din ce în ce mai bine. Ca un ceas, al cărui mecanism îl ungi bine înainte de a-l porni, vei vedea că și organismul tău se va simți mult mai bine atunci când este hidratat. Personal, deși sunt o mare băutoare de cafea, m-am auto-disciplinat în această direcție, a consumului de apă dimineața, deoarece știu că în acest fel îmi iau prima porție de sănătate a zilei. Procesele digestive sunt mai rapide, iar organismul este scăldat în sănătate și este revigorat. Starea de bine te urmează pe parcursul întregii zile, iar tu ești mai eficient și mai productiv.

Pentru că un corp sănătos are nevoie de sport, dar și de o hidratare pe măsură! Un antrenament la sală sau o alergare în parc sunt activități care vor avea același numitor- apa. Apa ne va asigura continuitatea exercițiilor și ne va oferi starea de bine de care avem nevoie pentru a ne duce la bun sfârșit ceea ce ne-am propus. O sticlă cu apă de izvor la PET de 0,5 l La Fântâna nu ar trebui să lipsească din geanta noastră de sport, deoarece hidratarea este foarte importantă în aceste moment. Pierdem apă și este în puterea noastră să restabilim echilibrul interior. Este în puterea noastră să hidratăm organismul pentru ca acesta să fie cu adevărat revigorat. Urci pe munte? Mergi la mare? Alergi la maraton? Ești însărcinată și fiecare pas reprezintă un efort? Ai nevoie de apă și mai ales, ai nevoie de hidratare!

Pentru că o minte sănătoasă într-un corp sănătos are un randament mai mare! Eu am ales munca la birou. Îmi place să fiu omul cu ideea, însă pentru a avea idei este necesar să am o minte brici. Mintea obosită și un organism trist nu vor face niciodată casă bună. De aceea am nevoie de apă. Am nevoie de apă pentru a-mi limpezi gândurile. Am nevoie de apă pentru revigorare. Am nevoie de apă pentru o pauză de inspirație. Nu e nevoie să îmi fie sete pentru a mă delecta cu apa atât de necesară organismului meu. În fond, nici unei flori de cameră nu îi pun apă când este deja uscată, ci cu mult timp înainte, tocmai pentru a preveni deshidratarea, nu-i așa? Extrapolând, pentru cazul proprie-mi persoane, am grijă mereu să mă hidratez înainte de a mă simți obosită sau însetată, deoarece ideile bune par să vină cu predilecție mai mult în momentele în care și corpul meu și mintea mea se simt bine.

În biroul firmei de construcții la care lucram, aveam în permanență apa la dispoziție. Firma avea un contract deja stabilit cu La Fântâna și era plăcut să îți începi ziua savurând un pahar cu apă cristalină, răcoritoare. Mi-a plăcut această idee, în consecință am implementat-o și în biroul meu, creând astfel un obicei sănătos în propria-mi firmă și dând un exemplu de necontestat celor care interacționează cu mine. Familiei. Prietenilor. Clienților.

Apa este un element vital vieții, așa cum și aerul ne este complet indispensabil. Nu conștientizăm mereu acest lucru, ba uneori ni se pare că de fapt aceste resurse ni se cuvin de drept, conștientizând lipsa abia în momentul nevoii. Organismul uman are nevoie de apa. Putem trăi circa 20 de zile fără hrană, însă atunci când vine vorba despre apa, numărul zilelor se reduce semnificativ (3-4 zile). La fel de importantă este calitatea apei pe care o bem. Credeți sau nu, aceasta ne poate influența organismul și de aceea este important ca apa care o bem să aibă anumite caracteristici. Apa de izvor este apa care înglobează la un loc cele mai potrivite caracteristici care pot conduce către ideea de minte sănătoasă în corp sănătos. Apa este cea care întreține viața. Fără apa nu am avea la dispoziție nimic, nici măcar oxigenul. Plantele sunt cele care ne oferă oxigenul, iar fără apă, plantele nu ar exista. Noi nu am exista.

Avem nevoie de apă și totuși avem astăzi posibilitatea de a o avea în permanență la îndemâna noastră. Nu întâmplător poate sticla de apă de izvor la PET de 0,5 l de la La Fântâna este zveltă și elegantă, aidoma unui trup revigorat de apă. Cumva, în dedesubturile sale, imaginea nu este o strategie de marketing ci ne trimite cu gândul către ceea ce putem câștiga. La Fântâna ne oferă așadar hidratare și sănătate în sticluțe mici, asemenea esențelor puternice. La îndemână, ușor de transportat și mai ales plăcută de consumat, apa de izvor La Fântâna este o resursă care nu trebuie să îți lipsească, indiferent unde ai fi.

apa-de-izvor.jpg

Acest articol a fost realizat pentru Superblog 2017!

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...