Dumneavoastră nu mai doriți ceai? Doriți cafea în loc? Aha, înțeleg! E gata imediat! 

Sursa foto: magNET.ro

Logo magNET.ro

Salutare! Bine ați venit! Sunt Mona și sunt regina casei și a familiei mele, pentru că sunt singura fată între 3 băieți (soțul și cei doi copii). Neîncununată, ce-i drept și fără prea multe onoruri, însă titlul meu domnesc este unul dincolo de palpabil. Uneori mai sunt și alte lucruri: lider, antreprenor, jongleur, mamă, scamator, băutoare de cafea, copywriter, iar lista poate continua. Vă servesc cu o cafea? Va fi gata imediat, nu va trebui să așteptați prea mult pentru că am un ajutor pe care mă pot baza când e vorba de cafea.

Cum doriți cafeaua? Fără zahăr? În regulă!

Mie îmi place simplă, dar trebuie să recunosc că am mai avut și deraieri, am mai pus pe alocuri un strop de lapte sau frișcă, doar ca să mă îmbufnez mai apoi că am stricat bunătate de cafea. Îmi place să îi simt aroma dincolo de orice îmbunătățiri, dar da, mai am și momente când de dragul de a încerca ceva nou, mai fac câte o magie care să o facă specială. De fapt magia a făcut-o soțul meu care, știind cât de mult iubesc cafeaua bună și aromată, mi-a achiziționat dintr-un magazin online magNET.ro un espressor de cafea deosebit: un espressor automat Philips. Cu el reușesc să îl surprind la rândul meu pe soț, când găsește dimineața la plecare spre birou cafeaua cu spumă de lapte fină cu LatteGo. În plus, pentru că sunt mamă și prin definiție nu dispun de mult timp, mi-a plăcut să constat că espressoarele din acest magazin au sistemul de lapte cu cea mai rapidă curăţare în 15 secunde! 15, da? Filtru de apă AquaClean, o unitate de preparare detașabilă, râșniță ceramică pentru păstrarea aromei și durabilitate, cu reglare în 12 trepte, afișaj tactil intuitiv, iar pe deasupra, componente lavabile în mașina de spălat. Da, da, e chiar frumos și adevărat!

În general serviți cafeaua singuri, pe fugă, de la automate de birou? Vă înțeleg, până să folosesc un espressor automat Philips la fel făceam și eu! 

Sursa foto: colaj poze magNET.ro

Cafeaua însă e momentul meu în care sunt eu cu mine, așa că ador o cafea bună! De aceea îmi place să beau cafeaua singură, deși nici compania nu-mi displace. Dar singură e altceva, sunt doar eu cu ea. Sunt un lider, o personalitate puternică, iute la mânie și aprigă precum cuptoarele încinse în inima Moldovei în vreme de iarnă. Răbdarea și calmul nu sunt punctele mele forte, sunt activă și mereu am ceva de făcut. Așa îmi place să fie și cafeaua mea. Iar cafeaua mea e cea care îmi spune verde în față lucrurile, așa cum sunt ele. Reale și pragmatice, pe alocuri cu un ton ușor tăios. Îmi place asta, pentru că în fond vreau o doză de energie, un boost de trezire și nu o discuție cu apostolul iubirii. Cafeaua mea neagră și fierbinte e cea care îmi dă soluția la problemele care m-au măcinat de-a lungul nopții. La cafea gândesc cel mai bine, cel mai clar, pentru că ea îmi limpezește mintea, pentru că atunci sunt eu, față în față cu o binemeritată pauză. Iar din acest motiv, o zi începută cu o cafea tare, este o zi bună, pentru că zorii se unduiesc printre aburii tremurânzi ai ceștii mele, pentru că prânzul mă găsește lucrând în fața nectarului cafeniu care-mi redă energia, iar seara vine momentul meu de răsfăț, alături de soț, copii și o carte bună.

Doriți o cafea cu gust mai intens sau mai slab? Intens, bună alegere! Va fi gata imediat!

Îmi place statornicia gustului. Cafeaua mamei era mereu la fel, din orice punct de vedere. Cu o precizie uimitoare, ea reușea mereu să mă răsfețe cu un gust pe care nu am reușit să îl uit. Aceeași aromă, aceeași tărie a cafelei, aceeași temperatură numai bună pentru o clipă de visare. De la mama am învățat că o cafea bună e cea care întotdeauna îți oferă aceeași stare, pentru că așa vei ști mereu la ce te întorci. De aceea, pentru că espressorul automat Philips îmi oferă personalizare la o atingere de buton și pentru că înțeleg că astfel se ajustează concentraţia şi aroma băuturii, știu că voi primi mereu aceeași aromă a cafelei, la aceeași intensitate stabilită, cu un gust excepțional. În plus, acest espressor automat Philips ajustează cantitatea de cafea şi de lapte, deci e absolut perfect!

Gata cu vorba. Durează câteva secunde. Până e gata cafeaua, vă provoc la un joc. Nu, nu voi citi în cafea, ghicitor în zaț încă nu mă fac. Dar vă provoc pe voi să aflați ce personalitate aveți în funcție de cafeaua pe care o beți. Mă duc să apăs un buton, să fac o cafea. Apăsați și voi unde v-o plăcea!

Ce personalitate de băutor de cafea ai în funcție de ce îți dorești de la cafeaua ta

Bifează căsuța corespunzătoare răspunsului tău și află ce personalitate de băutor de cafea ai și ce cafea ți se potrivește. Ai mai multe opțiuni sau ai greșit? Apasă Play again!

Pragmaticul

Dacă ai ales această variantă, se prea poate să fii o persoană pragmatică, tipicară, ce pune accent pe menținerea unor tabieturi constructive. Gustul, textura, culoarea și aroma chiar contează pentru tine. Espresso machiato sau Caffe Late pare a fi o alegere bună, nu-i așa?
Liderul

O cafea rapidă, băută din mers denotă personalitatea cea mai apropiată de funcții de conducere. Te pricepi să manageriezi lucrurile și îți faci timp să obții rezultate. În același timp, nu neglijezi alegerea cafelei, această mică plăcere a vieții. Un espresso simplu sau dublu și orice cafea tare te ține în priză pentru o zi activă și productivă.
Eficientul

Pentru tine cafeaua înseamnă eficiență. Un strop din licoarea magică și totul pare că începe să se miște. Iar mai important decât atât, să apară și rezultatele. Cappuccino sau caffe late sunt alegeri potrivite personalității tale.
Creativul

E clar, cafeaua funcționează la tine ca un combustibil bine ales, care unge fiecare rotiță a minții, lăsând să iasă la iveală creativitatea. Caffe late sau espresso, ambele variante te ajută să devii creativ, transformându-te într-o explozie de idei.


Cafeaua dumneavoastră este gata!

Îmi place când cafeaua e gata repede. Cu doi copii poate fi greu să bei cafeaua la timp. Întrebați orice mamă, iar ea invariabil vă va spune că ceașca de cafea rămâne uneori neatinsă cu orele, deși e pregătită dis-de-dimineață. Mie nu îmi place cafeaua rece, sleită, uitată într-o cană în bucătărie. Îmi place cafeaua pentru o doză de energie, deci ce energie aș avea dacă aș bea-o așa? Nu-mi place cafeaua de ieri, eu ador aroma ei din timpul preparării, pentru mă pregătește pentru refill. Știu ce urmează, o simt prin toți porii. O adulmec, o respir, iar apoi o savurez, pe loc. Da, și cana mea rămâne plină peste zi. Și-atunci când am timp, îmi fac o altă cafea, pentru că o vreau proaspătă, tocmai pentru a retrăi această senzație. Nu e risipă. E doar un mic răsfăț.

Sursa foto: magNET.ro

Cafeaua îmi e prietenă și prietenii trebuie respectați. Îmi place cana curată și-i datorez aromei acest lucru. Cum altfel m-aș putea bucura de gust, dacă aș turna cafea proaspătă peste cea rece? Cana curată, fără urme pe ea, fără apă în ea. O selecție de boabe prospete, prăjite, gata să se sacrifice pentru ambrozia cafenie. Un mic secret, cana încălzită înainte de cafea o face pe aceasta și mai gustoasă.

Cafeaua e gata! Să o savurați cu plăcere! Dumneavoastră nu mai doriți ceai? Doriți cafea în loc? Aha, înțeleg! Păi imediat e gata! 🙂 

Articol realizat pentru proba nr. 4 SuperBlog- Plăcerea cafelei și frumusețea varietății – ritualul unei zile perfecte!

Sponsori: www.magNET.ro și Philips Romania

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...