Cum să îți pregătești mașina pentru o vacanță în confort și siguranță pe Bătrânul Continent?

Venise în sfârșit momentul mult așteptat: prima vacanță în patru, în Europa! De fel sunt reticentă și chiar tipicară când vine vorba despre excursii sau evadări, fie și prin apropiere de casă. Nu mai apucasem să plecăm de când se născuse al doilea copil, iar rodajul vieții de părinte își spunea cuvântul. De cele mai multe ori ieșisem așa, doar pe aproape de București, cât să avem siguranța că nu se întâmplă nimic. Că avem de unde cumpăra scutece, că nu ne lasă motorul mașinii, că frigul nu ne va pune probleme, că nu se strică mașina, că nu am uitat cafetiera, sterilizatorul sau geanta mea mare cu haine care niciodată nu părea să mai încapă în mașină. Da, siguranța devenise pentru mine cuvântul de ordine, de cele mai multe ori dusă până la extrem.

Planificarea și documentarea mi-au adus siguranța dorită

De data asta mă apucasem de planificat de ceva vreme și chiar de documentat în domenii cu care poate că până la acest moment nu prea avusem tangență. Aflasem de site-ul AutoGedal.ro, așa că mi-am alocat timp să citesc despre cum pot transforma o plecare stresantă într-o adevărată vacanță, fără să am bătăi de cap cu una sau alta. Așa am descoperit că siguranța mea poate fi asigurată prin lucruri simple și că acestea pot aduce de asemenea și un plus de confort. Am înțeles, spre exemplu, că geanta mea de haine poate avea locul ei special într-o cutie portbagaj, care să nu deranjeze pe nimeni.

Sursa foto: Autogedal.ro

Ce a ieșit? Păi…un fel de ghid: ”Cum să mulțumești pe toată lumea în vacanță?”, atunci când fiecare dintre noi așteaptă câte ceva. Iar provocările erau destule…

Magazinul online AutoGedal iti pune la dispozitie carlige de remorcare, remorci auto, piese si accesorii remorci, scuturi auto metalice, suporturi pentru biciclete dar si piese si accesorii auto.

Provocarea nr. 1 – Destinația

Soțul ar fi vrut Caraibe. Copiii ar fi vrut Disneyland. Eu mă gândeam de multă vreme la Rusia, iar faptul că plecam cu mașina a înclinat balanța în favoarea mea. Da, cea  mai mare țară din lume, a cărei frumuseți a cucerit turiștii de oriunde. Am făcut chiar și un traseu al obiectivelor la care trebuie să ajungem: regala Piață Roșie, Kremlinul, cu cele 4 catedrale, Mausoleul lui Lenin, Muzeul de artă Puskin, celebrul Teatru Balșoi, Metroul dispus pe 3 nivele, iar lista rămăsese ușor deschisă pentru alte idei. Poate că Rusia nu e una dintre cele mai prietenoase țări, însă merită în mod clar vizitată.

Provocarea nr. 2- Pregătirile

Pentru că mă voi afla în țară străină, fie ea și aproape de a mea, voi avea nevoie să fiu pregătită pentru orice situație. Mă gândesc amuzată că până la urmă că Rusia seamănă puțin cu Bucureștiul, atunci când am venit eu pentru prima dată aici. Nu știu limba, deci slabe șanse să cer ajutor în rusă, dar poate în engleză ar fi o idee. Totuși, pentru siguranță, e mai bine să mă asigur că am totul în regulă.

Așa că mi-am făcut deja planul de bătaie și am împărțit pregătirile pe categorii.

Pregătiri pentru mine: Prima dată mi-am îndreptat atenția către acte, pentru că de acolo pleacă tot succesul călătoriei mele. Mi-am făcut o listă și am bifat, rând pe rând următoarele acte necesare: pașaport, acte de identitate, vize, certificat de înmatriculare, asigurarea mașinii, permisul de conducere, acte care dovedesc faptul că eu sunt proprietarul mașinii, pentru că altfel nu ies cu ea din țară. Am adăugat biletele pentru rezervările făcute, pass-urile pentru obiectivele de vizitat, acolo unde a fost cazul, sau datele pe care trebuia să le am la mine privind identificarea noastră în țară străină.

Pregătiri pentru mașină: Pentru mașină m-am gândit în prealabil să îi fac revizia, pentru a fi sigură că nu am surprize neplăcute pe drum. Pentru că plănuiesc o plecare cu familia, mă documentez temeinic să știu ce plus de siguranță aș putea avea. Așa că mă uit pe site-ul AutoGedal.ro în căutare de accesorii auto. Escapada mea se concretizează în următoarele achiziții:

  • Cârlig de remorcare

Evident că dacă plec la o oarecare distanță de casă, îmi voi lua toate măsurile de siguranță. Un cârlig de remorcare mi se pare binevenit, mai ales că planific vacanța împreună cu familia  și aș vrea să cuplez și o rulotă. Da, e chiar faină ideea de campare cu rulota. Și apoi cârligul de remorcare e util și pentru montarea suportului de biciclete, astfel că le poți pune în siguranță în spatele mașinii. La nevoie poți renunța la el, îmi spun în minte, însă în secunda următoare mă și gândesc: să îl dau jos? Păi tu ai văzut cum conduc rușii acolo? Lasă cârligul de remorcare unde e, el îți păzește fundul, pentru că te poate feri de tamponări ușoare, astfel încât caroseria să nu aibă de suferit! Îmi amintesc imediat cum, aflându-ne la nași în mașină, în drum spre Eforie, cârligul lor de siguranță i-a salvat de la un impact mai urât asupra caroseriei, prin simpla sa existență. Practic, lovitura din spate a fost atenuată de cârlig, care a funcționat ca o barieră, minimizând astfel pagubele.

Dar ce să aleg, când sunt atât de multe variante? Cârlige auto semidemontabile, cârlige demontabile vertical, cu cheie, cârlige demontabile cu clemă… Stai puțin, pe AutoGedal.ro am posibilitatea de a introduce modelul mașinii, pentru a vedea lista cu cârligele de remorcare potrivite  pentru mașina mea! Et voila, răspunsul corect este: cârlig de remorcare demontabil automat.

  • Cutie portbagaj

Eu când plec, păi plec în stil mare! Mare…adică de patru persoane de mare. Dintre care 2 adulți și doi copii mici. Așa că e lesne de închipuit că am nevoie de o cutie portbagaj mare, încăpătoare, care însă să nu-mi influențeze prea mult dinamica mașinii. Pot alege fie cutii portbagaj cu montare pe bare verticale, fie cutii portbagaj cu prindere pe cârligul de remorcare. Ei bine în acest caz alegerea e simplă. Având un cârlig, e lesne de înțeles că îl voi folosi și pentru cutia portbagaj. Așa sunt sigură că nu influențez prea mult aerodinamica mașinii și nici aspectul nu se schimbă substanțial.

Sursa foto: Autogedal.ro

  • Suport pentru biciclete.

Da, da, știu că nu am zis nimic despre plimbarea cu bicicleta, dar am citit pe Blogul Autogedal că pe cârligul de remorcare poți pune și un suport biciclete. Așa că, de ce nu? În cazul acesta va trebui să mă întorc în lista cu destinația, să marchez acolo și o plimbare pe biciclete, pe lângă Kremlin. O, dar stai, cu cine lăsăm noi copiii, dacă vom pleca la plimbare cu bicicletele?

Hm…păi dacă luăm rulota și cutia portbagaj, cât să eliberăm spațiul de pe bancheta din spate, am putea să o luăm cu noi și pe mama. Ei îi va plăcea o vacanță aici și se va bucura să vadă lucruri noi. Poate iese ea la plimbare cu copiii cât noi dăm un tur de bicle. Minunat! Așa facem!

Sursa foto: Autogedal.ro

  • Scut motor metalic

M-am gândit în mare la tot ce aveam nevoie pentru această escapadă, am făcut verificările de rigoare, însă eu tot la siguranță mă gândesc. Așa că aruncând o privire pe AutoGedal, realizez că ideea de a cumpăra un scut motor metalic nu e deloc rea.

Ce face acest scut? Principiul e simplu. Știind ce drumuri avem noi, dar neștiind ce drumuri au ei, îmi expun motorul la impurități sau particule de praf. De aceea un scut ar fi binevenit pentu că practic apără motorul, păstrându-I integritatea pentru mai mult timp. Nici prețul nu este unul mare, dacă stau să mă gândesc mai bine aș plăti mult mai scump dacă s-ar întâmpla ceva la motor decât dacă aș achiziționa acest scut. Gata, coșul meu s-a actualizat.

Provocarea nr. 3- Bagajele

Pentru că am ales mai devreme să îmi extind capacitatea de stocare a bagajelor, folosind o cutie portbagaj, pot să îmi permit acum să iau cu mine ceea ce îmi este necesar. Geaca în plus pe care mereu am lăsat-o acasă din lipsă de spațiu, trusa de farduri (ce, dacă sunt mamă nu trebuie să arăt bine?), haine de schimb pentru cei mici, dar și rezerve strategice și de asemenea bagajele pentru soț și mama mea. Toată lumea fericită? Eu sigur da!

Provocarea nr. 4- Eventuale neplăceri

Nu îmi fac eu griji prea mari pentru lipsa de confort sau pentru plictiseală. Însă mă gândesc că unele situații pot să apară și atunci e mai bine să le iei în calcul în avans. De aceea am cumpărat un cârlig de remorcare, știind că el mă poate ajuta în cel puțin 3 privințe să scap de neplăceri. Ca să mă asigur și mai mult că neplăcerile stau departe de mine, am adăugat în coș și o instalație electrică universală cu priză 7 pini, o frânghie și un termos de cafea.

Fobia mea legată de siguranță dispare știind că am investit în accessorii care să mă ajute în orice situație, chiar și în cazul unor eventuale neajunsuri. O mașină protejată, o vacanță minunată!

Cumva cred că am reușit să mulțumesc pe toată lumea, eu sigur știu că-s mulțumită. Acum, dacă tot am cumpărat totul pentru mașină, cred că dau o raită prin magazine să îmi caut și mie o pernă pentru mai mult confort, o pereche de căști, pentru liniște, ochelari de soare….ehe…relaxare.

Rusia, venim!

Articol realizat pentru proba nr. 13 SuperBlog- Prin Europa cu mașina. Sponsor- AutoGedal

 

 

 

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...