Atunci cand scrii, este important sa lasi o parte din tine in acel text. Sa fii empatic si sa fii o “lumina” pentru cititorul tau. Sa faci cumva sa ramai in mintea sa si, acolo unde este cazul, in sufletul sau. Ne trec prin mana diverse scrieri, ale unor autori mai mult sau mai putin cunoscuti. In unele cazuri continutul ne este pe plac mai mult decat in altele, iar in unele situatii, ramanem surprinsi de-a dreptul.

Zilele acestea am avut ocazia sa interactionam ceva mai mult cu lumea bloggerilor. De aceea, astazi ne-am hotarat sa scriem despre ceva foarte important in acest segment, si anume despre autenticitate. Un scriitor de blog devine, prin ceea ce scrie, un model pentru cititori. Poate fi placut, sau din contra, blamat, insa cel mai important este sa ramana autentic.

Discutand cu Raluca, a carei blog este denumit sugestiv Cocktail de viata, am reusit sa vedem dincolo de ideile asternute pe un petec de hartie digitala. Am cunoscut-o asa cum scrie, autentica si reala, vesela si optimista, glumeata si de un bun simt iesit din comun.

Desi loiala complet vietii de familie, Raluca gaseste timp sa scrie despre subiecte de interes general, trecute prin filtrul inimii ei. Un exemplu pentru orice blogger la inceput de drum, care se intreaba care este reteta succesului. In ciuda modestiei sale, Raluca scrie real si sincer, iar acest lucru este fara doar si poate o modeda de schimb in lumea bolggerilor.

Ne-am bucurat sa vedem ca Raluca isi doreste mult sa evolueze, aceasta fiind mentalitatea cea mai buna pe care o poate avea un scriitor. Am citit povesti de viata, unele triste, altele vesele si optimiste, insa avand toate un numitor comun: trairile personale, exprimate vis-a-vis de problemele actuale.

Suntem mandri si multumiti sa cunoastem autenticitatea, sa vedem ca aceasta nu a palit in detrimentul articolelor publicitare, sau in defavoarea scrierii doar pentru crestere in clasamentele motoarelor de cautare. Nu ne intelegeti gresit, asta facem si noi, scriem pentru o crestere organica, insa atentie, lupta este cu mult mai grea atunci cand esti scriitor de blog. De aceea apreciem atat de mult sinceritatea acestui blog, dar si a celorlalte care marseaza pe aceeasi idee a exprimarii reale, fara filtre, fara cosmetizari a trairilor umane.

Asa cum v-am obisnuit, suntem adeptii calitatii in detrimentul cantitatii, a normei atunci cand scrii. De aceea, mesajul pe care vrem sa il transmitem prin acest articol este simplu. Fiti reali! Cititorii vostri vor sa va cunoasca asa cum sunteti in viata reala, dincolo de firme. Fiti lumini! Fiti calauze! Fiti autentici!

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...