Căsnicia e ca un hibrid. Honda CR-V Hybrid!

Instinctul de cuib, cunoscut a apărea în cea de-a șaptea lună de sarcină, la mine apăruse încă de la 8 săptămâni. De fapt nu apăruse deloc, dar cum altfel să-l fi convins pe soțul meu că avem nevoie de o mașină spațioasă, care să poată răspunde cerințelor noastre, dacă nu cărând diverse lucruri pentru camera bebelușului? La primul copil ne fusese tare greu. Mereu depindeam de câte cineva să ne ducă sau să ne aducă de unde mergeam, rareori ieșeam din oraș, iar de vacanțe nu prea se punea problema. Mașina noastră era veche și avea destule hibe, iar eu îi cam pusesem gând rău. Voiam o mașină care să facă parte din familie, nu o fosilă pe care să nu ne putem baza niciodată.

 Sigur avem nevoie și de carusel? În primele săptămâni bebelușul nici nu vede prea bine! Așa întreba soțul, parcă îndoindu-se de sănătatea mea psihică, sau gândindu-se că hormonii sarcinii își făceau de cap.

 Trebuie, trebuie! Unde ai mai văzut tu pătuț de bebeluși fără carusel?

Între noi fie vorba, nu era vorba nici despre carusel, nici despre hormonii de sarcină, pentru că eu fapt pusesem ochi pe cea mai cool mașină ever. O știam pe de rost, precum versurile melodiei unui latino lover, îi știam până și inflexiunile motorului. O fabuloasă Honda CR-V Hybrid, Cosmic Blue Metallic devenise țelul meu, alesă dintr-o multitudine de modele Honda după considerente foarte bine stabilite: consum redus, spațiu eficient, siguranță. 

Sursa foto: Honda Trading Romania- Model Cosmic Blue Metallic

Spre deosebire de mașina pe care o aveam, ei bine speciala CR-V Hybrid era întruchiparea perfecțiunii. Nu exista termen de comparație între cele două, dar dacă ar fi fost, să spunem că era o înfruntare de tip Jason Momoa versus Mr. Bean. Mașina asta era un pachet de ”mușchi”, iar privirea ei era de-a dreptul fulgerătoare. Avea așa un aer impunător, de parcă flirta cu tine din priviri, cu căutături ce mușcau din tine pe sub sprâncenele groase. 184 de cai putere și un motor silențios, ca bătăile pasionale ale inimii simțite prin pieptul dezgolit de cămașa ce alunecă pe pielea fierbinte. Camisa negra…mă preling în fantezie pe capota elegantă, cu linii fluide, dar robustă în același timp, de parcă cineva m-ar ține strâns între brațe musculoase, într-o îmbrățișare protectoare. Mă și vedeam cu mâinile pline de sacoșe, ridicând senzual piciorul în fața senzorului pentru portbagaj, nu ca acum când trebuie să dau cu piciorul disperată doar ca să deblochez ușa de la mașina noastră cea veche. Era pur și simplu superbă Honda mea, iar tehnologia Honda Hybrid, cumulată cu senzația aceea de lux și confort, mă copleșeau pur și simplu.

Sursa foto: Colaj poze Honda Traiding Romania

Mașina asta era un hibrid seducător, care se plia perfect pe nevoile mele și ale familiei. Motorul hibrid Inteligent Multi Mode Drive (i MMD), în trei moduri de funcționare: Motor Drive, Hybrid Drive și Electric Drive, cu schimbare automată a modului de propulsie, făcea din această mașină un amestec de incisiv și protector, fără nici cea mai mică suspiciune de dedublare de personalitate. Automatizarea în funcție de condițiile de rulare mă ducea exact cu gândul la căsnicie. Da, căsnicia e și ea un hibrid format din două personalități diferite, care se sprijină reciproc pentru siguranța și bunăstarea familiei, eficient și în liniște. 

Dorința mea de a deține un hibrid CR-V devenea și mai acută așa că mi-am promis să fac totul pentru a avea acea mașină. Honda Hybrid CR-V trebuia să fie a mea!

Mai aveam câteva zile până la marea întâlnire cu cel mic, când în sfârșit soțul cedase rugăminților mele de a vedea măcar ce poate mașina aceasta. Eu speram la o achiziție, el spera să îmi închidă gura așa.

I-am propus soțului un test drive, ca să nu mai râdă șmecherește ori de câte ori aduceam vorba de mașina mea, de Honda CR-V. Am mers așadar la Honda Romania, unde am fost primiți cu zâmbetul pe buze. Ni s-a vorbit despre dotări, pentru că alegerea se putea face din 3 categorii: Elegance, Lifestyle și Executive. Am crezut pe moment că soțul nu va avea răbdare să asculte până la final, însă organizarea specială a dotărilor, care arătau ce are în plus un model față de celălalt, ne-a scutit din timp și ne-a ajutat să alegem repede din multitudinea de oferte Honda. După completarea unor formulare, eram deja liberi să plecăm la drum. Chicoteam de bucurie (în timp ce soțul încă bombănea), pentru că modelul Honda CR-V Hybrid mă aștepta să o testez.

Sursa foto: Honda Trading Romania

Urcând în mașină l-am simțit pe soț puțin crispat, însă l-am și surprins cu coada ochiului admirând interiorul din piele și bucurându-se parcă de senzația de confort. Nu l-am lăsat însă să alunece în visare, așa că de cum am urcat pe scaunul pasagerului, i-am atras atenția subtil:

 Vezi, în mașina mea, Honda CR-V, încap fără probleme, chiar și însărcinată în nouă luni. Scaunele sunt rabatante printr-o singură mișcare. Așadar mașina noastră veche este mică, nicidecum nu sunt eu foarte mare.

Soțul a făcut ochii mari, privind spre burta mea de nouă luni. Probabil replica mea l-a lovit în moalele capului, pentru că adesea se enerva că lăsam scaunul din față mereu tras, ca să încap în mașină. Nu a mai zis absolut nimic, însă eu nu aveam să îl las să scape așa ușor.

 Scaunele sunt încălzite, iar scaunul tău are suport lombar electric, știai asta?

 Hmm…

 Cotieră față reglabilă, geamuri electrice față și spate, e lux dragule, îi spusei tăios, gândindu-mă că nici de data asta nu va avea replică. 

Nu știu dacă a tușit, strănutat sau spus ceva, mi s-a părut cum că aș auzi un ”viperă!” printre dinți, însă voi considera de data asta că doar mi s-a părut. 

-Hai să ieșim din oraș puțin, îi spun pe un ton glumeț, încercând să îl fac să vadă că Honda mea duce bine chiar și la drumuri externe, datorită tracțiunii automate. În fond, chiar o să avem nevoie de ea atunci când vom pleca cu toții la mare, sau pe minunatele drumuri de țară spre Moldova. Aia e, nu avem autostrăzi, dar asta nu înseamnă că trebuie să mergem cu căruța. O mașină elegantă și sigură chiar poate face diferența, mai ales pe drumuri care seamănă cu circuite off-road.

– Nu stiu ce să zic, îmi spuse el. Nu cunosc prea bine mașina, nu știu ce poate, adica na, mă gândesc la siguranța ta.

– Stai liniștit, Honda mea are un sistem revoluționar, numit Honda Sensing, care are înglobat unul dintre cele mai avansate ansambluri de tehnologii de siguranță disponibile în această industrie. Asta înseamnă că sistemul poate detecta situații care ne-ar putea pune probleme, cum ar fi părăsirile de bandă sau coliziunile iminente. Ca să îți traduc, Honda Hybrid CR-V va lua măsuri pentru a corecta traiectoria, astfel încât să ne mențină în siguranță și în plus va emite și semnale audio-vizuale care să ne avertizeze că ar putea apărea o problemă.

Între timp, minunata Honda CR-V, cu al ei sistem de recunoaștere a semnelor de circulație, ne anunța care este limita de viteză pe care nu trebuie să o depășim. 

– Oau, trebuie să recunosc că ți-ai făcut bine temele. Te știam nepricepută la mașini, iar acum asta… mai rămâne să îmi povestești de unghiul mort și m-ai dat gata.

El zâmbea, probabil că se aștepta să înghit în sec, neștiind despre ce e vorba.

  Există și un sistem de avertizare a unghiului mort, să știi. Știu că atunci e cel mai greu să vezi, din cauza poziționării mașinii, dar uite că un astfel de sistem te anunță sonor dacă detectează vehicule în zona unghiului mort.

Soțul întoarse capul spre mine, uimit, uluit, aproape nevenindu-i să creadă.

 Ochii la drum iubitule, ochii la drum. O fi Honda mea atât de bine pusă la punct, dar hai să nu o punem la încercare chiar așa. Și ai grijă să urmărești și afișajul Head-up. Uite aici! Ai toate informațiile  necesare, vizibile fără prea mult efort, chiar în aria ta vizuală. Așa nu va mai trebui să îți iei ochii de la drum. Datele legate de condus sunt afișate pe ecranul Intelligent Multi-Info Display și pot fi accesate prin comenzile de pe volan. Smart, nu-i așa?

Chiar în acel moment mașina se opri brusc, pentru că cineva se angajase în depășire și ne tăiase calea. Mașina a reacționat la timp, așa cum îi povestisem eu că va face sistemul Sensing.

 Mono, e ceva ce nu știi cu privire la mașina asta? Adică, știi tu, mă uimește câte știi. Credeam că sunt hormonii, că vrei ceva nou pentru că te simți nu știu cum, acum cu sarcina, dar tu chiar ai planificat totul. E ceva ce nu ai planificat?

Se lăsă o liniște mormântală în mașină pentru câteva secunde bune. Se pare că motorul silențios chiar era silențios. Soțul se întoarse cu privirea la mine, întrebător:

 Ei, e ceva ce nu ai planificat?  mă întrebă zâmbind.

 Cred că ar cam fi ceva…dacă stau să mă gândesc mai bine..

 Ce anume?

 Bebe. Cred că…vine bebe.

 Când? Acum? În mașină? Ai înnebunit? Zi-i să stea acolo, am ieșit din oraș, facem cel puțin o jumătate de oră până la spital. O, Doamne, hai să caut repede să întorc!

Privind când la mine cu uimire, când la drum, soțul nu-și dădu seama că mașina începuse să devieze spre stânga. Atunci am auzit senzorii care ne avertizau de depășirea benzii, iar volanul s-a mișcat, reechilibrând mașina pe traiectoria normală.

Eu râdeam cu poftă, pentru că bebe chiar era decis să vină. Se pare că i-a cam plăcut turul cu Honda CR-V, dacă și-a dorit atât de mult să participe activ.

Soțul a accelerat rapid pentru a ajunge mai repede, lucru care a declanșat atât motoarele electrice, cât și pe cel pe benzină. Mașina a fost propulsată cu viteză, iar eu strigam nebunește: ”mai repedeeee!”  Încercând să-mi păstrez echilibrul pe o contracție puternică, am activat dintr-o dată modul Sport de pe consolă. A fost o nebunie, pentru că atunci a început și soțul să zbiere, nu numai eu, doar că el de spaimă, la ce viteză prinsesem. Râsul meu nu l-a calmat, ba din contră, aș putea spune, a zis că mi-am pierdut mințile.

 Conduc prea repede? Te mișcă prea tare? Ești ok?? Cursa asta e o nebunie, a început să strige soțul în timp ce strângea și mai tare de volan.

 Nicidecum, iubitule!, îi strigam gâtuită de emoție, dar râzând în hohote. Am prins suta în 9.2 secunde! E o revelație! 

 Doamne Dumnezeule, n-o să ajungem la timp, nu-i așa? Aoleu, se îngustează drumul în față! Frâna, unde naiba e frânaaaa???

Frânarea regenerativă a hibridului Honda CR-V are proprietatea de a transforma energia pierdută în alt mod din frânare în electricitate și o păstrează în baterie. Acela a fost momentul când am putut testa inversarea rolului motorul, astfel încât acesta în loc să folosească electricitate pentru a roti roțile, roțile au fost de fapt cele care au angrenat motorul pentru a crea electricitate.

Era o adevărată nebunie, nici nu speram la așa ceva. Tot ce mai știu e că strigam de nebună: ”Super tare! Super tare!”, lucru care îl înspăimânta și mai mult pe bietul soț.

Mașina ne-a ajutat să ne strecurăm chiar și prin micuța alee pe unde intrasem ca să scurtăm drumul. Frunzele arămii poposite pe oglinzile retrovizoare reglabile electric, încălzite, ne făceau să arătăm ca un pom de Crăciun. Ce e drept, mai erau câteva zile până atunci, iar cu proiectoarele de ceață aprinse, prin negură, parcă tabloul era complet. Aveam și instalație. 🙂

O dată ajunși înapoi pe șosea, părea că lucrurile se mai așezaseră. Eu râdeam încă în hohote, de adrenalină, el încetase să mai zbiere. Încă rulam cu viteză pentru a ajunge la clinică, în momentul în care l-am auzit pe soț spunând:

– Ce-a fost asta? Fir-ar să fie, poliția ne mai lipsea acum!
Din spate, luminile roșii și albastre ni se proiectau pe fețe, ca în filmele americane cu criminali urmăriți.
– Uiii, Bonnie and Clyde, baby! am strigat exaltată, uitând parcă de travaliu.
Încercând să ia actele, soțul le scăpă între scaune. Pierdut cu privirea după ele, uită să fie atent la drum și la sistemul electronic, moment în care sistemul de frânare automat opri mașina brusc, evitând la timp coliziunea cu o bornă kilometrică.
Pe geamul mașinii noastre polițistul se uita suspicios către noi. Soțul era alb ca varul, eu râdeam cu gura până la urechi, ținându-mă de burtă la fiecare contracție.
Ni s-au verificat actele în tăcere, iar polițistul decise doar să ne mustre că mergeam cu așa viteză. Totuși, nu se putu abține să nu întrebe:
– Am înțeles, e un test drive al mașinii Honda CR-V, dar doamna ce are de râde în așa fel?
– Ce să aibă, dom’ le? Contracții!
Am pufnit cu toții în râs, iar polițistul ne-a lăsat să plecăm, escortându-ne până la reintrarea în oraș, de unde am ajuns destul de repede la clinică.

După o cursă de viteză, cu depășiri și obstacole, după un adevărat test drive ca la carte, ajunserăm în fața clinicii. Parcarea a fost lină, grație senzorilor de parcare spate, care ne-au permis să ne strecurăm cu ușurință în spațiul aglomerat. Mie însă parcă îmi părea rău că s-a terminat așa repede. Ajunși în fața clinicii, eu am urcat direct în sala de nașteri, pentru a-l aduce pe cel mic pe lume. Nu mi-a mai stat gândul la nimic altceva.

Am avut norocul de a ne externa repede. A doua zi, la plecare, soțul ne aștepta cu o surpriză. Adusese cu el scoica pentru copil, care ne aștepta cuminte în prețioasa mea Honda CR-V.

 – Ei bine, mașina? Cum așa? Parcă nu erai convins de ea. Sau ai mers pe principiul ”happy life, happy wife”?

 Ei bine, după drive testul cu surprize, mi-am dat seama că fără ea nu am fi reușit. Am fost aproape de atâtea coliziuni pe care le-am evitat doar datorită mașinii tale. Așa că m-am întors la show-room iar cei de acolo m-au întrebat de ce am venit singur și cu mașina în așa hal. Le-am povestit și m-au felicitat pentru naștere. La final, m-au întrebat cu rămâne cu mașina. ”Cum să rămână, dom’le, îi faceți actele sa o iau!”. Așa că am plecat cu ea de acolo. Să știi însă că eram oarecum decis să o cumpăr. Doar că mă așteptam să o cumpăr în alte circumstanțe mai… normale. Voiam să mă conving că nu e doar un moft. Dar da, știam cât e de important să cumpărăm o mașină mai bună, aveam nevoie de un upgrade, iar aceasta este vârful de lance pe nișa ei. Știam că vor crește nevoile, pentru că acum avem doi copii. Mi-am dat seama că vom avea nevoie de mai mult spațiu pentru bagaje, de o mașină care să fie rapidă, astfel încât să ajungem la destinație în timp util. Mi-am dat seama că avem nevoie de mai multă siguranță, mai ales cu atâta răspundere în spate. Iar sistemele mașinii chiar ne pot scuti de foarte multe probleme. Îmi dau seama că hibridul acesta va face senzație pe drumurile de țară din Moldova, când vom duce copiii la aer curat, pentru că duce bine pe drumuri greoaie. Știu că vom ajunge acasă în siguranță, ne scoate mașina asta din orice bucluc. Că diminețile vor fi mai bune când vom duce copiii la grădiniță în confort și nu cu efort, chiar dacă ne-am trezit mai târziu. Mi-am mai dat seama că dacă e nevoie de o vizită urgentă la medic, ne putem baza pe Honda CR-V, pentru că și-a demonstrat abilitățile, chiar foarte bine aș putea zice. Știu de Isofix… În plus când ieșim împreună în oraș, fie și o dată pe lună, mi-ar plăcea să te ajut să cobori dintr-o mașină de lux, nu dintr-o fosilă. Mașina asta seamănă cu noi ca familie. E dinamică la exterior, însă calmă la interior. Eram hotărât așadar să o luăm, atât pentru utilitatea ei, cât și ca să am liniște în casă cu tine.

L-am văzut zâmbind, era în mod clar un afront amuzant, așa că am profitat și i-am spus:

 De fapt, știam că o vei cumpăra. Nu întâmplător am tras de tine să mergem la test drive. De dimineață simțisem contracțiile și știam că momentul e aproape. Știam și că așa te voi convinge să o cumperi.

 Adică ai știut că vei naște și totuși m-ai pus să conduc? Să ieșim din oraș? Să trag toate spaimele pământului și să mă cred pe un traseu de raliu? De aia râdeai și nu te panicasei deloc?

 Nu am știut că voi naște atunci. Am crezut că am timp. Însă uite, a fost totuși un motiv bun să testăm mașina. A fost surprinzătoare și pentru mine, care eram deja familiarizată cu chestiile teoretice. A fost amuzant, pentru că probabil va fi printre puținele dăți în care vom avea nevoie de mașină în acest mod, dar măcar știm ce poate, nu e așa?

Soțul s-a uitat la mine neștiind ce să mai răspundă. De dragul liniștii în casă nu a mai spus nimic pe moment, ci abia după ce toți, cu mic cu mare eram deja pregătiți să plecăm.

 Știi ceva, iubito? Să știi că mi-a plăcut și mie cursa nebunească cu Honda CR-V. Și da, prinde bine să ne distrăm așa uneori, mai ales că e și sigură. Mașina asta e acum parte din familie și chiar seamănă cu o familie, cu o căsnicie, pentru că știi ce, și căsnicia e tot ca un hibrid.

 Articol realizat pentru proba nr. 26 SuperBlog- Noul CR-V Hybrid, parte din familia ta. Sponsor Honda Trading Romania

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...