ABC-ul familiei plus vitamina D, cu D de la Dragoste

Salut! Vă invit în căsuța noastră, denumită specific ”Căsuta Anastasiilor”. Este casa în care sălășluim deopotrivă 3 băieți și o fată, adică eu, soțul meu și cei doi mândri feciori ai noștri. Pentru că e o casuță primitoare cu doi copii mici, este lesne de înțeles faptul că și răcelile sunt deseori ca la ele acasă. Din casa noastră nu lipsește vitamina C (vitamina C natural pentru copii, mai ales în sezonul rece) și încercăm mai mereu să suplimentăm aportul de vitamina A și vitamina B, pentru a fi mereu în formă și plini de vitalitate. Ca un ABC al familiei: A, de la Anastasiu, numele nostru de familie, B, de la băieți, C de la căsuță…

Sursa foto: farmacialapretmic.ro

O relație specială cu vitamina D, cu D de la dragoste!

Eu de aproape 5 ani nu prea am mai folosit medicamente pentru mine, așa cum o face un om în mod uzual. Ce am început însă să cumpăr sunt medicamente pentru cei mici și suplimente, vitamine. Pentru că a fi mamă înseamnă timp scurt, dar nevoi acute, am căutat o farmacie care să îmi răspundă la 4 cerințe specifice, iar acestea au fost bifate când am descoperit Farmacia la Preț Mic:

  • Farmacie ieftină– Să aibă prețuri mici la produsele oferite
  • Farmacie online– Să pot cumpăra rapid și sigur, din confortul casei mele, fără să rup din timpul petrecut cu familia
  • Farmacie bine aprovizionată– Să pot găsi vitamine, medicamente, dar și alte categorii de produse, sau chiar tehnică medicală.
  • Sursă de încredere– Să fie o sursă de informare corectă și sigură, să aibă un blog de unde să mă pot informa cu privire la produse, recomandări sau informații generale.

MISIUNEA noastră: să oferim o gamă variată de vitamine, suplimente, dermatocosmetice și produse pentru copii, atent selecționate, de la cei mai prestigioși și de încredere producători de profil, la prețuri foarte mici, accesibile tuturor! – Farmacia La Pret Mic

Cele două sarcini și anii de alăptare m-au făcut să fiu mai atentă la ce produse folosesc. Mi-am păstrat obiceiul de a consuma vitamine și de a le oferi familiei în stare brută sau sub formă de suplimente. În plus, deși pentru mulți e un subiect controversat, alăptarea înseamnă de fapt nu doar hrană, ci și grijă și iubire pentru cel mic, iar din acest motiv eu vreau să mă asigur că prin aurul lichid îi ofer chiar și vitaminele atât de necesare dezvoltării. Nu vă închipuiți că sunt o mamă perfectă, doar că din pățanii înveți.

Ultima dată eu am învățat despre vitamina D. Știam că e importantă, că trebuie pe lângă suplimente să stăm la soare pentru a se asimila, dar nu mi-aș fi închipuit că lipsa acestei vitamine din organism ar putea aduce neajunsuri destul de mari. Dacă la prima sarcină nu am avut carențe de vitamina D, iar copilul nici atât, ei bine la cea de-a doua sarcină lucrurile au stat altfel.

Sursa foto: Farmacialapretmic.ro- Vitamina D3 mentine sanatatea sistemelor osos si muscular si a dintilor

Cea de-a doua sarcină a fost nițel mai grea. Nimic ieșit din comun, doar că nu prea aveam starea să ies să mă plimb, câtă vreme hormonii sarcinii își făceau de cap. Neavând probleme în trecut, am considerat că nu e o problemă dacă petrec mai mult timp indoor. Fără să stau la soare, fără să iau vitamina D suplimentar față de vitaminele din sarcină, am descoperit după naștere o carență de vitamina D la mine și la cel mic. Fără vitamina D la bebeluși fontanela se închide mai greu și există un risc destul de mare ca bebelușii să dezvolte rahitism. La noi  medicul urmărea fontanela, pentru că aceasta părea că se închide mai greu.

Recomandarea medicului a fost să mărim doza de vitamina D celui mic și pe lângă aceasta să primească și calciu natural. Apoi lunar să verificăm evoluția. Din fericire în cazul nostru carențele s-au ameliorat iar cel mic e sănătos și se dezvoltă absolut normal. Însă uite așa vitamina D, cu D de la Dragoste și-a făcut și ea loc în ABC-ul familiei. Așadar…ABCD, nu uitați vitaminele!

Acest articol a fost realizat pentru proba nr. 11 SuperBlog- Vitamina Ta, Inițiala Ta, Povestea Ta. Sponsor FarmaciaLaPretMic.ro

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...