3 destinații de neuitat! 3 experiențe într-un rucsac!

          Salut, sunt Mona! Sunt omul care se pierde prin mulțimea pestriță a carnavalelor stradale din lumea întreagă. Mona, iubitoarea de culoare și aceeași Mona cu nas de copoi atunci când vine vorba de arome de cafea din lumea întreagă (și dulciuri, între noi fie vorba). Mona, ale cărei veșminte dansează cu vântul și al cărei păr ascunde din când în când razele soarelui arzător, de oriunde. Sunt Mona, blogger de călătorii și am în față provocarea vieții mele, aceea de a participa la unul dintre cele mai fabuloase circuite Christian Tour, la care până acum doar am visat! Christian Tour îmi oferă 3 destinații de vis, pe care să le transform  în adevărate experiențe de neuitat: Umbria, Iordania și Japonia! Timpul este scurt, am doar 5 ore la dispoziție pentru a plănui această experiență minunată, drept pentru în stilu-mi caracteristic pun pe hârtie 3 aspecte importante pentru fiecare locație: obiective importante de văzut, mâncăruri noi pe care musai trebuie să le încerc și eventuale mențiuni suplimentare, care mă vor ajuta să mă organizez mai bine.

Umbria- Vatican- Crearea lui Adam (Capela Sixtină)!

Vatican-Italia-Farmecul-Umbriei

Sursa foto: Christiantour.ro

          Prima destinație, Umbria, îmi stârnește curiozitatea pentru caracterul ei medieval, diferit de ceea ce văd în propria-mi țară, în Sighișoara. Adică, dacă ești fascinat de perioada medievală la o scară mai amplă, de vechi și de autentic și mai ales dacă vrei să te simți cu adevărat un cavaler îmbrăcat în zale, cu sabia la brâu, Farmecul Umbriei te va transpune în acea perioadă emblematică. 

Traseul e simplu: punctul de plecare va fi Roma, unde îmi voi acorda timp pentru a vizita Colloseumul, deoarece aceasta minune arhitectonică reprezintă un punct ce merită a fi bifat într-o astfel de aventură. Pentru că Forul Roman este în imediata vecinătate, mi-ar plăcea să îl văd în toată splendoarea, ca să știu la ce mă întorc într-o potențială viitoare vacanță în Roma.

Dacă vorbim despre Farmecul Umbriei, nu am cum să trec pe lângă Vatican și să nu intru aici. Ori de câte ori am citit cărțile lui Dan Brown m-am transpus în mod imaginar în Piazza San Pietro, drept pentru care, deși Papa nu va fi acolo la balcon să mă întâmpine, tot voi face un popas pentru a vedea arhitectura și statuile, dar și imaginea de ansamblu a unui loc atât de încărcat de credință. Voi trece pe listă și Muzeul Vaticanului, deoarece aș vrea să văd cu ochii mei toată cultura italiană veche, care să îmi confirme laudele aduse de către prietenii sau colegii care au ajuns deja pe aceste meleaguri. Musai dacă am ajuns până aici, ar trebui să văd și Capela Sixtină, deoarece vreau să văd Crearea lui Adam cu proprii ochi și nu într-o poză modificată pe internet. Trag o fugă și prin Perugia, devenită emblematică pentru menținerea caracterului medieval al clădirilor. E normal ca foamea să mă răzbească pe parcursul călătoriei prin Umbria, drept pentru care pizza (de la mama ei), pastele și bruschetele (cu busuioc, roșii, usturoi și ulei de măsline- hmm, un deliciu!), vor fi în mod cert alegerea perfectă. Nu pot trece prin Perugia fără să gust ciocolata de calitate și celebra gelato, care îmi vor servi drept un binemeritat și răcoros desert. Și, pentru că mă voi afla într-o țară ce pune foarte mare accent pe cafeaua servită, nu voi ezita să o savurez, poate cât mai în apropiere de Fontana di Trevi. 

Notă pentru mine: nu uita ochelarii de soare, aparatul foto, șapca și un balsam hidratant pentru buze. Temperatura s-ar putea să fie ridicată, așa că protecția este foarte importantă. 

Iordania- Muntele Nebo și biserica din Petra!

Wadi-Rum-Valea-Lunii-Iordania

Sursa foto: Sursa foto: Christiantour.ro

          Următoarea destinație: Iordania Experience. Numai cât am rostit numele și acesta deja mi-a stârnit un foc de artificii la nivel senzorial. Iordania are pentru mine un ecou semnificativ prin prisma nenumăratelor informații primite de-a lungul timpului, în școală sau cercetare proprie, din Biblie. În mod cert va fi o experiență specială să aud în loc de sunetul tramvaiului 21 pe bulevard, vocea imamului care cheamă la rugăciune, deoarece vorbim despre o țară musulmană poziționată geografic pe rămășițe creștine. Și atunci, intrând în atmosfera specifică începând cu Amman, punctul de plecare al experienței, nu concep să vin în Iordania și să nu vizitez muntele Nebo, acolo unde este se presupune că este mormântul lui Moise. În Petra, biserica săpată în stâncă (declarată a fi ce-a de-a 7-a minune a lumii), reprezintă un alt edificiu care trebuie văzut, deoarece face parte din patrimoniul vechi al Iordaniei. Dacă tot ajung aici, notez și Mormântul Faraonilor și Tezaurul, deoarece despre ele doar am citit și chiar aș vrea să le văd. 

Notez rapid și Wadi Rum (pentru peisajele în care luna are rolul principal, Marea Roșie, ca cel mai jos punct al Iordaniei și Marea Moartă, pentru o binemeritată relaxare și un amuzament general cu privire la modul în care aș pluti la suprafața apei, din cauza salinității acesteia. Iordania este o locație pe care eu o cunosc mai mult din considerente spirituale, deoarece știam de botezul lui Isus în apa Iordanului. Totuși, dincolo de ideea de a vizita Iordania, sub ideea turismului religios, mi-ar plăcea să văd și aceste bogății ale Iordaniei. Da, da, și mâncarea lor va fi un punct de atracție. Știu că fiind o țară musulmană, voi găsi aici preparate din carne de miel. Chiar și așa, mi-ar plăcea să gust o friptură autentică la nisip, în deșert, celebrele supe de linte, dar și dulciurile lor nemaipomenite, făcute în casă alături de pâinea specifică.

Notă pentru mine: Pune în bagaj o eșarfă lejeră. În ciuda faptului că sunt turist, mă voi afla într-o țară musulmană, drept pentru care va trebui să am o vestimentație decentă.

Japonia- Templul Asakusa Kannon și Sakura, festivalul Cireșilor!

Tokyo-Japonia-Tara-Soarelui-Rasare

Sursa foto: Sursa foto: Christiantour.ro

          Următoarea destinație- Japonia! Trebuie să recunosc că Japonia mă fascinează din multe puncte de vedere. De la cultură la mâncăruri cu specific, aici totul este o explozie de culoare, amestecată cu o ordine aproape nefirească pentru mine. Cu toate astea, cunoașterea pare a fi cuvântul de ordine în Țara Soarelui Răsare, pentru că în accepțiunea mea zenul gheișelor se împletește delicat cu înțelepciunea samurailor, iar tot acest amalgam aduce cu sine mirosul cireșilor înfloriți. Notez cu grijă primele orașe care îmi vin în minte: Tokyo (pentru că este un oraș plin de culoare indiferent de momentul zilei), Osaka (pentru că este centru comercial al Japoniei) și Kyoto (pentru moștenirea istorică cu adevărat fabuloasă). E ceva ce mi-am dorit mereu să văd și nu am reuși decât la nivel imaginativ, din poze. Lumina și viața nopții este ceva care mă fascinează foarte mult la Japonia. Noaptea care nu doarme, ziua care pare să nu se încheie și bineințeles provocările aflate la tot pasul. Pagodele, dansul și mâncarea. Dincolo de lumini și distracție neincetată îmi voi face timp să ajung în edificiile vechi, precum Templul Asakusa Kannon și Grădina Palatului Imperial. Aș vrea să văd cascadele Kegonno-taki și muntele Sacru Nantai și cred că nu este de ratat nici templul apei pure Templul Kiyomizu-dera. Bineînțeles că preparatele japoneze îmi vor face cu ochiul. Deși nu sunt fană a orezului, sunt dispusă să încerc combinații inedite. În definitiv, Japonia este locul în care faci cunoștință cu tine însuți, drept pentru care și partea din tine căreia îi e foame s-ar putea să se bucure de aceste noi descoperiri. Peștele, ciupercile, sosurile pe bază de soia, dar și multitudinea de mirodenii specifice bucătăriei japoneze s-ar putea să mă determine să îmi lărgesc și orizonturile culinare, nu doar pe cele culturale.

Notă pentru mine: verifică spațiul aparatului foto și pregătește-ți papilele gustative pentru un adevărat carnaval culinar! 

          Cele 3 destinații sunt acoperite din punct de vedere al traseului, însă voi avea nevoie și de bagaj. Arunc o privire pe notițe și pun în rucsac lucrurile menționate adiacent pe hârtie. Căldura mă îmbie să iau cu mine ținute lejere și simple și sandale joase și comode. O jachetă, în caz că temperatura scade, jeanșii și teneșii cei mai comozi. Periuța de dinți, prosoape și încărcătoare, actele de care am nevoie. Nu umplu geanta, pentru că sigur mă întorc cu suveniruri și voi avea nevoie de loc pentru ele. În definitiv, un Kimono tot cumpăr!

5 ore au trecut în neștire gândindu-mă la experiențele care mă așteaptă. Totul e gata, așa că nu mai zăbovesc, fug spre aeroport!

Articol redactat pentru proba 1 SuperBlog 2018- Christian Tour – experiențe unice în întreaga lume

 

 

 

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...