Vacanța la munte- Evadare din Alcatrazul metropolei!

Trăim în secolul vitezei, iar una dintre problemele actuale o reprezintă lipsa acută a timpului. Facem totul pe fugă și ne dorim cu disperare să evadăm, iar când totuși o facem, ne simțim mai obosiți decât la început. Probabil acesta este și motivul pentru care majoritatea persoanelor spun deseori că merg în vacanță pentru a se odihni sau pentru a dormi. Însă o vacanță nu înseamnă doar somn, pentru că somnul îl poți avea și acasă, în patul tău, cu draperiile trase și căști antifonice pe urechi. Așa că eu nu aș dormi și nici nu mi-aș lăsa familia să o facă. Pentru mine, vacanța este menită să mă scoată din ritmul cotidian și să imi ofere ceva în plus față de ceea ce trăiesc zilnic.

Nu aș dormi prea mult în vacanță, însă iată ce aș face!

Aș poza cu retina cele mai frumoase peisaje și nu numai. Mi-aș face cel mai frumos album cu peisaje, însă nici digital, nici pe hârtie fotografică. Ci aș imprima imaginile direct pe papirusul minții, acolo de unde să le pot vizualiza, ca pe o galerie de tablouri, ori de câte ori am nevoie. Aș uita de imensele blocuri de beton și aș strânge la piept coloșii de piatra, aș uita de culoarea roșie a semaforului și de coloanele infinite de mașini și aș privi întinderea cerului. Ca o reoxigenare vizuală, dacă-mi permiteți.

Mi-aș face rezerve de aer curat. Aș face plimbări lungi pentru a-mi lua doza de sănătate, iar asta ar implica întreaga familie. Pentru că vreau ca și ei să se relaxeze într-un loc cu aer curat, pentru că și ei au aceleași nevoi ca și mine, deoarece împărțim cu toții același mod de trai. Pentru că vreau, mamă fiind, să îmi învăț copilul să înțeleagă care este scopul real al unei vacanțe, dincolo de selfie-uri sau check-in-uri date în neștire. Vacanța e tihnă! Pentru că în vacanță respiri și te bucuri de ceea ce vezi și trăiești momentul cu adevărat. De aceea aș face o rezervare la un hotel Poiana Brașov care să îmi ofere posibilitatea de a fi aproape de natură, de activități fizice, de schi, de aer curat.

Aș încerca mâncăruri noi, poate cu un alt specific. De când sunt mamă, am învățat să îmi organizez taskurile, chiar și pe cele culinare. Totuși, mi-ar plăcea ca în vacanță sa depășesc puțin barierele gustului, să încerc ceva nou și, de ce nu, să mă relaxez știind că macar în perioada vacanței nu mai trebuie să mai gătesc. Nu din lene, ci din simplul motiv că în vacanță am nevoie să îmi reîncarc bateriile, iar acest lucru înseamnă să reduc aspectele care îmi răpesc din timp (mamele știu ce zic!).

Aș căuta noi metode de distracție. Dincolo de viața de familie, distractivă dealtfel, orice om are nevoie de ceva în plus. De activități care să îl stimuleze și distreze în acelasi timp. Viața cu un bebeluș nu îți oferă prea multe optiuni. Te poți distra acasă aruncând scutece la coș, însă acest antrenament nu se compară cu o partidă de darts electronic la hotel. A fi părinte nu înseamnă că trebuie să te rupi de lume si să uiți de distracție. De aceea îți poți reaminti ușor de tinerețe la o partidă de biliard, sau la un fotbal de masă. Sau aș schia, arătându-i copilului meu că activitatea fizică e mai presus de orice dispozitiv mobil.

Ne-am relaxa la saună. Nu mă înțelegeți greșit, baie facem și acasă. Însă relaxarea din saună și tonifierea organismului chiar te ajută să te eliberezi de stresul cotidian. Sauna, după câteva ore petrecute în aer liber, va fi cu adevărat o încununare a relaxării totale.

Aș căuta ceea ce îmi lipsește. Mi-ar plăcea o vacanță cu cazare într-un hotel care să îmi ofere acele lucruri pe care, în vâltoarea evenimentelor zilnice, uit să mi le ofer. Puțin răsfăț și un pic de eleganță. Un pat moale cu așternuturi primitoare în care să mă pierd până la apariția primelor străpungeri de lumină.

Un hotel elegant, în care să poți petrece vacanța în familie este ideal. Un astfel de hotel este Hotel Royal Poiana Brasov, care pe lângă faptul că este poziționat între munții bătrâni, la poalele norilor, oferă apartamente mobilate elegant și dotate cu toate facilitățile, plus o serie de activități care să te ajute să uiți de deadline-uri, de griji și de stres.

Aș adauga la toate acestea un pahar de vin în fața șemineului. Nu judecați! Și părinții simt nevoia să se destreseze!

 

Acest articol a fost realizat pentru SuperBlog 2017.

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...