Sunt o floare. Și trei vulcani. 

Îmi place să fiu copil. Să fiu tu, Micul Prinț. Mereu când îmi revii în minte, te înțeleg altfel, adaptat probabil la starea de moment. Sau la vârstă. Când eram copil, gândeam ca un copil. Acum, când sunt adult, te (re)descopăr altfel, mai profund, mai sensibil. Ca și tine, cred că avuția înseamnă mai mult decât numere, indicative sau drepturi de proprietate. Cumva, când sunt tristă, mi-ar plăcea să văd și eu 43 de apusuri de soare și uneori și eu cred că lucrurile la care țin sunt atât de fragile în fața lumii. Avuția mea, ca și a ta, reprezintă lucruri însemnate sufletește. Tu ai o floare și trei vulcani, din care unul este stins, dar nu se știe niciodată. Eu am un copil, ca și floarea ta cu patru țepi. Prea puțini să se apere de lume, așa că trebuie să fim alături de florile noastre, să le apărăm. Eu am casa mea precum ai tu vulcanii tăi și îmi place să mă știu acasă, exact așa cum dorul de casa ta, te îndeamnă și pe tine să te întorci. Trei vulcani sau un apartament, aceeași semnificație. Acasă.

Sursa foto: Raobooks.com

De multe ori mă transpun în Universul tău și devin eu Micul Prinț. Port fularul tău auriu și cu pașii mărunți și simpli redescopăr lumea. Zilnic întâlnesc oameni, fiecare de pe planeta sa, fiecare absorbit de propria activitate sau trăire. Îmi place să las fiecăruia puțin din învățăturile tale ascunse, dar atât de vizibile. În drumul meu, am ajuns și eu pe asteroidul regelui. Am văzut mulți regi și, ca și tine, i-am văzut domnind peste imperii închipuite. Am văzut oameni vanitoși, bețivi, antreprenori absorbiți de număratul unor averi ce s-ar pierde într-o clipită. Am văzut lampagii ce aprind felinare și geografi, savanți care să știe câte în lună și în stele. Ca și tine, am înțeles târziu ce înseamnă efemer.

Te-aș invita sub lumina asfințitului care îți place atât de mult, să călătorim prin pagini de cărți și povești. Ele îți vor arăta că nu ești singur. Te vor ajuta să vezi că nevoia ta de a cunoaște, de a fi independent și de a iubi, o au și alții. Îți vor ține de urât în momentele tale  cruciale, în tristețea ta cea mai mare, când ai nevoie de un prieten, atunci când îți muți câțiva pași scăunelul pe planeta ta micuță, pentru a vedea un nou apus de soare.

Îți place să trăiești iubind, așa că îți va plăcea Vrăjitorul din Oz. Am văzut că îți cauți un prieten, drept pentru care își va plăcea micuța Dorothy, ale cărei aventuri pe Tărâmul din Oz sunt fascinante. Vei întâlni prieteni noi. Sperietoarea de ciori își dorește să aibă creier, Leul își dorește curaj, iar Omul de tinichea își caută o inimă, știai? Cumva ei sunt exact ca tine. Iar învățămintele acestei cărți sunt mereu de actualitate, pentru orice copil. Vei vedea că fiecare lucru primit, de către fiecare personaj, contribuie la un final minunat plin de învățătură. Așa cum și tu ne faci să înțelegem că uneori, când iubești, este mai bine să lași oamenii să plece.

Îți place să cunoști întrebând, așa că ți-ar plăcea să citești și Aventurile lui Alice în Țara Minunilor. O fetiță pleacă într-o aventură pe tărâmuri fantastice, imaginare, în aventuri cu animale inedite și câteva povețe numai bune de luat în seamă.Vei vedea că, așa cum tu ești cu adevărat independent, dar în același timp nesigur și temător, așa mai sunt și alți copii. Că și ei vor să cunoască și să înțeleagă. Bea-mă!, mănâncă-ma!, sunt puncte de plecare în aventură. Sunt de fapt alegeri pe care le face Alice pentru a-și satisface pofta de cunoaștere. Ca și tine. Fiecare personaj contribuie la o acțiune feerică, minunată, incredibilă, dar din care se pot trage cu ușurință învățămintele cuvenite.

Îți va plăcea să te descoperi în alte cărți. Îți vor întări convingerea că e minunat să fii copil. Să privești lucrurile cu seninătate și să nu le iei prea în serios. Să vezi oaia dincolo de scândurile desenate, să ai capacitatea de a-ți imagina. Să iubești pur și să fii capabil să ierți și să îmblânzești pe oricine. Cred că vei fi vesel, acolo pe planeta ta.

Micule Prinț, de fapt tu ai dreptate și vezi mai limpede decât orice adult. De fapt tu ai înțeles că a îmblânzi nu este același lucru cu a domina, supune, stăpâni sau administra. Deșertul în care ai căzut nu este întâmplător. Este de fapt o inimă care avea nevoie de iubire și ai sădit acolo semințele de care aceasta avea nevoie pentru a bate în continuare. Valorile. Credințele. Iubirea. Ție îți place să trăiești, să iubești și să privești lumea prin ochi de copil. Iar mie îmi place să fiu tu, Micule Prinț!

Articol scris din suflet pentru Superblog 2017!

Sursa foto: Pinterest

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...