Știi că îmbătrânești frumos atunci când îți recunoști reflexia în oglindă!

Sursa foto: Farmec.ro

Când eram prin liceu, eram aproape obsedată de a avea un aspect impecabil al feței. Bine, trebuie să recunosc și faptul că asta era tendința pe atunci, cam asta se promova sau dacă nu, cam asta mă interesa la acea vârstă (clasă exclusiv de fete, deh!). Machiajul perfect, retușat la fiecare pauză, acestea erau considerente pe care nu le treceam cu vederea în acea perioadă. Credeam atunci că frumusețea e oarecum veșnică. Cum era însă de așteptat, perioada adolescentină a trecut (slavă Domnului!), urmată fiind de o maturizare fizică, dar și mentală. M-am întors cu picioarele pe pământ și am realizat că de fapt frumusețea nu înseamnă perfecțiune, de parcă am fi toți turnați în matrițe. Am înțeles că îmbătrânirea e parte din viață și că procesul poate fi el în sine frumos. Totuși, deși adolescența trecuse, cerințele și exigențele cerute de lumea modernă nu s-au stins. Din contră, până și astăzi există presiuni majore care ne impun să arătăm perfect în orice context, lucru care conduce deseori către decizii extreme în unele cazuri (operații, modificări radicale, etc). Exemple în acest sens sunt concursurile de miss pentru fetițe, care sunt duse uneori dincolo de limita imaginabilului, fețele lucrate cu migală de esteticieni, retușurile sau chiar refaceri ale unor structuri care dealtfel ar arăta perfect în naturalețea lor.

Din fericire sunt un om cu capul pe umeri și nu am cedat presiunii lumii moderne, deși am simțit-o deseori suflându-mi în ceafă. Să arăți perfect în poze, să fii suplă după naștere, să nu ai riduri, iar exemplele pot continua. Dincolo de promovarea intensă a nu știu câte creme, măști sau fonduri de ten cu putere mare de acoperire, mie mi-a plăcut mai mult să fiu statornică ritualului meu propriu de îngrijire. De aceea astăzi mă pot mândri cu un ten aproape perfect, fără imperfecțiuni și nevoi speciale, curat, normal pentru vârsta mea. Apa potrivită ca temperatură, săpunul și apa micelară mi-au fost prieteni buni de-a lungul timpului. Abia târziu am început să folosesc o cremă hidratantă pentru ten și mult mai târziu, adică abia anul trecut, am avut ocazia să folosesc Gerovital H3 Hyaluron C, un ser bogat în acid hialuronic pudră și lipozomal și vitamina C. Nu era absolut necesar să îl folosesc, îl primisem cadou și întâmplător chiar mi-l doream, deoarece auzisem doar cuvinte de laudă la adresa produsului, printre care și faptul că are efecte antirid, de umplere a ridurilor, efecte hidratante și de protecție a pielii. Sinceră să fiu, chiar mi-a plăcut să îl folosesc! 🙂

Sursa foto: Farmec.ro

Pentru mine, a îmbătrâni frumos înseamnă să mă uit în urmă și să văd lucrurile frumoase. Să îmi privesc fața marcată de vreme și să recunosc pe ea fiecare eveniment în parte. Ridurile cauzate de anii de facultate, de nopți de învățat, ridurile cauzate de soț (credeați că ele nu există?), ridurile câștigate în urma nopților de schimbat scutece și alăptat. Fiecare modificare a tenului meu spune o poveste pe care nu aș vrea să o șterg, dar pot menține sănătatea și frumusețea tenului meu folosind fiolele cu Acid Hialuronic și Vitamina C- Gerovital H3 Hyaluron C, astfel încât acesta să arate cât mai bine, adecvat vârstei mele.

A îmbătrâni frumos înseamnă să numeri anii trecuți prin aceleași anotimpuri și intemperii în același trup (fără reparații, vorba tatălui meu 🙂 ). Și chiar se poate, să știți, însă fără a apela la metode care să vă facă să suferiți. Înfrumusețarea nu înseamnă suferință, ci grijă. E nevoie însă de câteva trucuri și de un sistem de îngrijire de la care să nu te abați prea mult. Curățarea feței în mod corect, atât de machiaj cât și de impuritățile zilnice, reprezintă cel mai important lucru pe care eu îl fac pentru tenul meu. Hidratarea zilnică este la fel de importantă, deoarece aceasta va avea rolul de a păstra tenul luminos și sănătos. Mai apoi, frecarea pielii cu ajutorul unui prosop va ajuta la circulația sângelui, iar o cremă hidratantă va aduce un plus de vitalitate.

Recunosc, poate că obrajii mei nu mai sunt la fel de supli ca înainte, în ciuda faptului că mă hidratez și încerc să îmi păstrez tonusul. Însă obrajii aceștia au simțit palmele micuțe ale copilului meu. Ridurile fine din jurul buzelor sunt acolo ca să demonstreze multitudinea de zâmbete cu care mi-am decorat viața. Așa că pentru a nu schimba prin metode drastice aspectul chipului meu, apelez din când în când la produse care să mă ajute, care au rol de estompare semnificativă a ridurilor, hidratarea și regenerarea pielii, așa cum sunt fiolele cu acid hialuronic și vitamina C Gerovital H3 Hyaluron C. Așa știu că mă păstrez pe mine cea care sunt, dar îmi ajut tenul să nu cadă pradă încercărilor zilnice. Acesta este secretul meu, modul meu de a păstra tânăr tenul meu, trupul și mai ales sufletul.

Nu mă înțelegeți greșit, nu e ca și cum nu aș vrea să arăt bine, însă nu îmi voi face contouring la bust (pentru a părea mai mare), nu îmi voi scoate rujul din poșetă după fiecare înghițitură din suculenta ceafă de porc, nu îmi voi trânti pe față straturi de fond de ten și pudră, nu voi înceta să râd zgomotos (nu să zâmbesc, să nu fac riduri), nu mă voi mutila doar cu scopul frumuseții promovate de reviste sau de camerele frontale ale telefoanelor de ultimă generație. Există soluții naturale de a păstra pielea sănătoasă și frumoasă în mod natural. Vreau să fiu eu, cu riduri, cu cearcăne, cu fire grizonate, cu orice îmi lasă de înțeles că sunt eu în fața oglinzii și nu o proiecție falsă a generatorilor de trenduri. Nu îmi fac griji cu privire la îmbătrânire, pentru că o dată ce am descoperit fiolele cu acid hialuronic de la Farmec, știu că am un aliat de nădejde în plus în a-i oferi tenului meu elasticitatea și vitalitatea necesară, pe lângă ritualul meu de îngrijire.

Articol realizat pentru proba nr. 16 SuperBlog-Cum îmbătrânim frumos? Sponsor- Farmec.ro

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...