O campanie de promovare, cu un mesaj de încurajare- Mămică HOT? Why not?

Ultima probă SuperBlog îmi dă ocazia să răspund unei provocări interesante. Provocarea este aceea de a-mi imagina că sunt blogger ambasador Hotmama.ro și, cu ajutorul partenerilor Superblog, ar trebui să stabilesc un parteneriat de promovare a magazinului online menționat.

Înainte de orice, aș vrea să vă spun câteva cuvinte despre acest magazin online. Hotmama.ro este un magazin dedicat gravidelor și mămicilor care alăptează, oferind acestora posibilitatea de a ieși puțin de sub umbrela cutumelor și a credințelor greșite, care promovează de fapt camuflarea sarcinii și nu etalarea ei. Hotmama oferă alternative vestimentare atât mămicilor în devenire cât și mămicilor care alăptează, pentru că, de ce să nu recunoaștem, chiar și graviduțele pot fi HOT.

Sursa foto: Hotmama.ro

Profit de ocazia oferită de Hotmama.ro pentru a vă povesti puțin cum a decurs sarcina mea și care au fost momentele în care mi-ar fi plăcut să știu de existența acestui magazin. Date fiind aceste experiențe trăite, ele mă vor ajuta să îmi imaginez ce parteneriat aș pune la cale, cu ajutorul partenerilor Superblog, pentru a promova acest magazin, astfel încât orice femeie să afle de el și să poată folosi aceste articole vestimentare.

Problema cea mai mare pentru mine în timpul sarcinii a fost la un moment dat alegerea unor haine gravidă, cât mai potrivite, adaptate fiecărui trimestru de sarcină. Modificările organismului se succed cu repeziciune în timpul celor 9 luni și uneori ai tendința să crezi că nimic nu te mai avantajează. Nu mi-a plăcut niciodată să camuflez sarcina, ci din contră pentru mine a fost un moment de glorie, de mândrie, pe care l-am afișat mereu cu drag. În consecință, o voi face din nou, cu mândrie, dar cu ajutorul Hotmama.ro de data aceasta , oricând, dacă voi avea ocazia. Povestea cu hainele a continuat și ulterior nașterii, când a început maratonul în căutarea unor haine alăptare potrivite, care să mă ajute să îmi pot hrăni copilul, fără a fi nevoită însă să fac compromisuri sau să deranjez pe cineva.

Sursa foto: Hotmama.ro

 

De-a lungul perioadei de alăptare (care continuă și astăzi) am întâlnit diverse afirmații și am văzut diverse situații care pot afecta încrederea în sine a unei mămici. Gravide care nu își alegeau tocmai potrivit garderoba, cumva pe principiul “și așa sunt mare, măcar să mă acopăr cu un sac”, sau femei care au renunțat la alăptare, atât din cauza dificultății cât și din cauza privirilor răutăcioase ale persoanelor care consideră alăptarea ca fiind un act de expunere sexuală.

Mamică HOT? Why not?

Din acest motiv, conform provocării, în calitate de blogger ambasador Hotmama.ro, aș crea o campanie de promovare a ideii că o mămică merită să fie poarte haine frumoase și de calitate și merită să se simtă perfect în propria-i piele. Campania mea ar avea trasate următoarele idei principale, din care vor deriva ulterior și acțiunile:

Aș stabili publicul țintă și aș formula obiectivele parteneriatului. Aș verifica resursele prin care pot face promovarea și aș căuta unele noi. Aș căuta cele mai potrivite tehnici de promovare, astfel încât abordarea să aibă rezultate. În final, aș avea grijă să măsor aceste rezultate, iar în acest sens voi avea la dispoziție nu doar instrumentele fizice, oamenii ci și datele tehnice oferite de către programe de analiza și control, precum Google Analytics, pe care l-aș studia îndeaproape, pentru a optimiza și ajusta parteneriatul din mers acolo unde este cazul. Nu am menționat în toată această listă un lucru foarte important, care de fapt este centrul unui astfel de parteneriat și anume mesajul. Mesajul este foarte important deoarece acesta îi va determina pe oameni să rezoneze cu campania mea.

Mesajul campaniei mele : Mămică HOT? Why not?

O dată stabilite etapele campaniei, aș demara procesul de expunere și transpunere a informațiilor.

Aș promova produsele magazinului Hotmama.ro prin prisma femeii de dinainte de sarcină, cu momentele de pregătire, prin materiale menite să educe!

Mi-ar plăcea ca site-uri și trusturi mari, cu notorietate, să vorbească sau să scrie despre bucuria aflării veștii creșterii familiei. Despre pregătiri sănătoase, despre alegerea vestimentației, despre controale medicale. Mi-ar plăcea să putem transmite mesajul că fiecare mămică în devenire merită tot ceea ce este mai bun. Că o gravidă are nevoie de confort și că hainele potrivite pot face acest lucru pentru ea. Aș alege site-uri precum Comunicatedepresa.ro, Toateblogurile.ro sau TVR 2 pentru a educa și a transmite informații sub formă de comunicate de presă, în vederea alegerii unor soluții vestimentare optime pentru perioada sarcinii și a alăptării și pentru a face lumea să înțeleagă că cele nouă luni de sarcină reprezintă de fapt miracolul vieții, pe care nu trebuie să îl ascundem, ci din contră să îl etalăm într-un mod cât mai elegant și frumos.

Aș promova prin articole importanța alegerii hainelor potrivite din perspectiva mămicilor actuale, cu participarea unor bloggeri cunoscuți!

Aș alege bloggeri activi, mămici, dispuse să scrie materiale interesante și informative despre alăptare și sarcina. Ar fi cu atât mai interesant cu cât fiecare dintre bloggerițe ar include în paginile lor virtuale de blog și o poveste proprie, din timpul sarcinii și a alăptării. M-ar interesa realul de dincolo de ficțiune. Aș vrea să văd în poveștile lor problemele de care s-au lovit din punct de vedere vestimentar și nu numai, situațiile întâmpinate în aceste perioade, precum și sfaturile sau recomandările lor, incluzând produsele Hotmama.ro. Mi-ar plăcea o poezie dedicată pe blogul Adrianei Târnoveanu, Adrianatarnoveanu.ro și mi-ar păcea să citesc părerea Cristinei Lincu pe blogul ei, Cristinalincu.ro

Aș promova prin ședințe foto articolele vestimentare apelând la bloggerițe care sunt însărcinate sau care alăptează. M-ar interesa și feedback-ul lor, deoarece ele ar fi cele mai în măsură  să facă parte integrantă dintr-o campanie care susține sarcina și alăptarea.

Vizual, o astfel de campanie ar fi cu mult mai bine văzută decât articolele scrise (deși și acestea vor genera trafic organic și vor constitui schimburi de linkuri acceptate de catre motoarele de căutare) și ajunge cu mult mai rapid la utilizatori. Pozele rezultatele ar fi grupate în categorii și distribuite pe rețele sociale și nu numai. Pe lângă promovarea de acest tip, ar fi benefică și promovarea prin campanii de tip Facebook Ads sau Adwords, în care, pe baza cuvintelor cheie sau a hashtagurilor, aș publica un anunț care să promoveze ținutele.

Aș apela la bloggeri (bărbați), care să vorbească despre hainele de gravidă din perspectiva lor. Amuzantă poate, sau chiar serioasă, ea va constitui un punct de vedere real. În toată odiseea sarcinii și a alăptării, bărbații sunt deseori puși în plan secund. Nu ar trebui să fie așa. Soțul meu mi-a sprijinit decizia de a-mi alăpta copilul și m-a susținut chiar și atunci când greul părea să mă doboare. El mi-a cumpărat medicamentele necesare și a fost lângă mine atunci când a fost nevoie. El a fost consilierul meu de imagine și sfetnicul regal. Punctul lui de vedere va fi altfel decât al meu, dar va ști despre ce anume este vorba. De aceea aș alege bloggeri care cunosc aceste aspecte, și l-aș alege pe Daniel Botea (Danielbotea.ro), spre exemplu să se implice într-o astfel de cauză.

As promova produsele prin crearea unui grup dedicat pe Facebook, de tipul unui grup de suport, în care un consilier al magazinului sau o persoana instruită să poată face recomandări personalizate

Mi-ar prinde bine o mână de ajutor din partea unei persoane cunoscute, care să fie dispusă să se implice, alături de mine, în activitatea acestui grup. Aș organiza totul exact ca o desfășurare de forțe la intrarea unei cliente într-un magazin virtual, numai că aș crea o abordare caldă și prietenoasă, care să atragă mămicile, nu să le obosească mai tare. Multe dintre mămici, viitoare mămici și mame care alăptează nu au timpul necesar alegerii articolelor vestimentare din magazine și nici disponibilitatea de a cumpăra orbește anumite produse. Alte mame sunt încă sub efectul greutății corporale de dinainte de naștere și nu au nicio idee despre cum să gestioneze aceste schimbări. Este nevoie de ajutor în acest sens și aș marșa pe ideea de postări specifice și sfaturi personalizate care să ajute mamele în puținul timp pe care îl au pentru recreere.

Aș coopta vloggeri cu notorietate în vederea promovării produselor

Aș căuta vloggeri deschiși care să discute despre aceste subiecte, despre sarcină și mai ales despre alăptare. Alăptarea este un subiect care încă deranjează pe multă lume, deși este un proces natural de alimentare a speciei și ar trebui tratat ca atare. De aceea aș investi în oameni care să poată oferi informațiile în fața camerei, fără trac, în mod concis și clar.

Mi-aș implica blogul personal într-o campanie în care cred, deoarece și eu cred că o mămică poate arăta bine și se poate simți la fel de bine. Pentru aceasta însă este nevoie ca cineva să le prezinte alternativele la hainele anoste și fără farmec cu care eram obișnuite până acum. Aș prezenta prin blogul meu perioada sarcinii în alt mod. Un mod plin de culoare și de viață, confortabil și…care poate fi exploatat și după perioada sarcinii și alăptării pentru că da, rochiile elegante, bluzele și colanții Hotmama.ro sunt articole vestimentare ce pot fi folosite mult timp după.

Sursa foto: Arhiva personala- Pentru mine sarcina a fost motiv de mândrie

Mi-ar plăcea ca și blogul meu să fie implicat în planul de promovare Hotmama.ro. M-aș implica prin a scrie despre produse, încercându-le în același timp, pentru o experiență cât mai reală. Aș povesti despre momentele mele de glorie din timpul sarcinii și alăptării și aș căuta să ofer un sprijin. Aș merge pe principiul că o voce sinceră se aude mai tare decât un cor de mincinoși și le-aș spune doamnelor că și ele pot arăta minunat oricând, că nu este nevoie ca în perioada sarcinii să își adâncească depresia cauzată de schimbările hormonale și de kilogramele în plus.

Pentru a promova magazinul Hotmama.ro și produsele destinate gravidelor și mamelor care alăptează aș merge dincolo de simple campanii de publicitate. Aș oferi mai mult decât promovare. Campania mea ar fi mai mult decât un simplu anunț. Ar fi o adevărată experiență, bazată majoritar pe arsenal uman, pe trăiri și mai ales pe puterea empatiei.

Acest articol a fost realizat pentru SuperBlog 2017!

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...