A venit toamna…acoperă-te cu ceva!

Inițial am crezut că e doar o pală de vânt. Aerul cald, dar totuși statornic se încăpătâna să îmi alunge de tot somnul dulce al dimineții. Cu un ochi pe jumătate închis i-am văzut silueta dulce, ca o chitară rară într-o vitrină scăldată în razele soarelui.

Cu ochii încă încețoșați încerc să privesc cu atenție. Stătea așa, timidă și inocen ca o suflare timpurie și mă privea insistent, în vreme ce eu încercam să îmi găsesc în minte traseul blugilor purtați ieri. Ma linistesc repede când îmi amintesc unde sunt. În hol, peste ale mele ghete piele aruncate care-ncotro.

“Mi-ar prinde bine un tricou”, îmi spun în minte, încă cu ochii întredeschiși. Privind-o mai cu atenție, parcă și ei i-ar trebui unul, îmi spun, zâmbind ștrengărește. Și totuși, umerii goi, arămii, parcă nu i-aș acoperi foarte mult. Are trăsături imperiale, și parfumul ei seamănă cu mirosul viei proaspăt culese pentru must. Ambrozia zeilor… Aș pune pe ea un șal, diafan și nu prea, cât să te incite să vezi dincolo de el claviculele perfect simetrice.

Încă o adiere de vânt îmi amintește să îmi apropii pătura. Încerc să privesc spre ea și văd că vântul îi mângâie șuvițele roșii-gălbui, care se preling liniștit pe spatele arcuit atât de perfect. Aș înveli această făptură cu o rochie fină care să îi pună în evidență talia senzuală și spatele cambrat. Și aș pune în talie o centură care să îți îmbie degetele și gustul la răsfăț. O dată cu o nouă adiere, realizez că niște modele de paltoane ar prinde tare bine acum. „Trebuie sa îi fie frig”… și ce poate fi mai nimerit să îmbraci atunci când vara pare că își ia tălpășița, dacă nu câteva modele de paltoane damă elegante sau paltoane damă iarnă? Cu un avânt de imaginație, o acopăr repede cu un palton în tonuri calde, mândru de ideea avută.

Cobor privirea și urmăresc picioarele lungi și fine și tălpile goale cu care a poposit în casa mea. Dacă n-aș avea doar ghete barbați în casă, poate că mi-ar fi mai ușor să o încalț. Totuși, ca într-o reverie, îi asociez repede o pereche de ghete care se potrivesc de minune atât rochiei asimetrice alese, cât și paltonului ales. „Acum e perfectă, o ținută demnă de o doamnă și mai ales o ținută demnă de toamnă, în special acum, când temperatura pare că a luat-o razna!”.

palton-dama-toamna-iarna

Încet-încet, sub efectul minunatei făpturi, încep să conștientizez mai mult frigul care își face din ce în ce mai mult simțită prezența. „Cafea, am nevoie de cafea!” Privirea mea se intersectează brusc cu cana ce păstrează în ea un rest din cafeaua de ieri. Iau o sorbitură și ridic privirea, fiind gata de a stabili un dialog cu minunata roșcovană care mi-a devenit oaspete.

Nu o mai văd. Confuz, o caut cu privirea prin casă, sperând să o găsesc, însă mă împiedic de ghete și de blugii aruncați dezordonat aseară. Și brusc realizez că e frig. Prea frig. Că soarele parcă nu mai încălzește ca până mai ieri. Că parcă o serie de nori se așează în șir indian, ca într-o tactică de lupta celestă.

Da, la mine a venit Toamna și da, a venit ca o surpriză plăcută, extrem de feminină. Am simțit-o venind liniștit și mi-a atras atenția în mod discret. Deși regret plecarea verii, toamna știe si ea să se facă placută. Drept pentru care cred ca e timpul sa ne reînnoim colecția de paltoane și ghete, fie ele de damă sau barbătești și mai mult decât atât, este timpul să ne bucurăm pe deplin de ceea ce aduce cu sine schimbarea de anotimp.

 

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...