La mulți ani, dragi copii!

Citeste-mi o poveste!

Grafica: Cristina Cotoi (White Sand Boutique)

Iată-ne din nou la deschiderea unei noi campanii, de această dată, una care se adresează copiilor. De astăzi, campania ”Citește-mi o poveste!” va fi scrisă de către fiecare dintre noi: părinți, redactori, invitați sau cititori. ”Citește-mi o poveste!” este noul proiect pe care noi, Seo Stories îl începem astăzi și pe care îl vom închide la finalul acestui an, prin voia Domnului. Am hotărât ca această campanie să dureze atât de mult deoarece ne dorim să prezentăm informațiile într-un mod relaxat, atât în perioada vacanței, cât și mai târziu, atunci când poate, la o ceașcă de cafea veți dori să aflați păreri, informații din partea specialiștilor, sau pur și simplu experiențe personale ale invitaților noștri.

Campania începe astăzi, 1 iunie și are ca scop promovarea lecturii în rândul copiilor. Cum știm că cei mici nu au acces la dispozitive mobile (ei fiind ocupați cu joaca), informațiile vă sunt livrate vouă, dragi părinți. Deschidem așadar un spațiu în care încercăm să aducem în discuție păreri, sfaturi avizate, sau infomații interesante, care să ne determine să investim în copiii noștri.

Știm că parentingul modern pune mare accent pe dezvoltarea armonioasă a copilului. Pe înțelegerea nevoilor sale, pe dezvoltare cognitivă și emoțională. Nu ne transformăm în site de parenting, însă în strânsă legătură cu campania precedentă, Corect Românește, acesta era în viziunea noastră următorul pas- o campanie care să susțină lectura în rândul celor mici.

Suntem la rândul nostru părinți și vedem cu proprii ochi cât de important este să citim copiilor noștri. Să lucrăm cu ei exerciții adaptate vârstei lor. Să îi lăsăm să exploreze, în timp ce din spatele lor suntem noi, pârghiile care îi susțin.

Considerăm că a citi în perioada copilăriei bate orice film. Că imaginația joacă un rol important în dezvoltarea copilului și că aceasta poate fi stimulată doar dacă ne implicăm în mod activ alături de ei, citindu-le și explicându-le ceea ce au nevoie să înțeleagă.

Nu în ultimul rând, considerăm că a citi copiilor ne ajută și pe noi, părinții, să ne readucem aminte unele informații sau, de ce nu să facem cunoștință cu ele pentru prima oară.

Ca și în campania precedentă, punem accentul pe a transmite un mesaj pozitiv. Pe a îndruma și nu pe a judeca, drept pentru care ne dorim să fim o sursă de informare. Atat. Nu suntem specialiști în parenting, nici în logopedie, nici în psihologie. Campania este mânată de cele mai pure intenții, deoarece credem în potențialul copiilor și deoarece credem cu tărie că viitorul trebuie să stea în mâna unor copii educați.

Poate că vă veți întreba de ce o companie care se ocupă de promovare online aduce în discuție un astfel de proiect. Pentru noi însă răspunsul este simplu. Copiii noștri sunt viitorii redactori de conținut de mâine, viitorii medici, astronauți, ingineri, profesori. Pentru a atinge acel viitor, copilul trebuie să cunoască, iar mare parte a cunoașterii vine din copilărie, din imaginație, din cărți și din imboldurile date de fiecărui părinte preocupat de viitorul copilului său.

Vă provocăm să fiți adulții care privesc lumea prin ochi de copil. Citiți, citiți-le, inventați! Fiți alături de ei.

Acestea fiind zise…Citește-mi o poveste!

La mulți ani, dragi copii! La mulți ani, dragi părinți!

Share This:

Hai pe messenger!
Loading...