Un drum spre cunoaștere pe noi coordonate geografice- Hawaii, o destinație exotică specială!

Sursa foto: Arhiva personala

            Când eram copil, împreună cu sora mea, obișnuiam să iubesc joaca cu globul pământesc. Îl învârteam amândouă și în timpul rotirii puneam degetul pe o regiune, pe un continent, pe o țară. Așa am învățat primele noțiuni de poziționare geografică și așa am înțeles că lumea este imensă (serios, încă mă uimește dimensiunea Rusiei 🙂 ). Era modul nostru de a fugi în lume. Adult fiind, îmi amintesc joaca aceasta interesantă, pe care încerc cumva să i-o insuflu și copilului meu, atât pentru a învăța cât mai multe lucruri în mod educativ, cât și pentru a-i deschide curiozitatea și dragostea pentru călătorii. Încă mă zgâiesc la atlasul lui Vlăduț și încă rotesc globul pământesc punând degetul unde se nimerește, pentru a vedea cu ochii minții unde am ajuns. Uneori acțiunea asta de a fi părinte 24/7 aduce cu ea nevoia de evadare, de liberare, de destinații speciale în care să te bucuri de pace, de relaxare. De recunoaștere a propriilor nevoi, de reconectare cu eu-ul interior. Așa că uneori joaca aceasta cu copilul îți amintește că există și alte culturi și alți oameni și alte națiuni și că acest lucru înseamnă că meriți să iei o pauză. După atâtea amprente mici și mari puse pe glob, mi-ar plăcea să plec să cunosc o altă cultură, ceva exotic, pe un alt continent decât cel pe care mă aflu alături de familia mea. Acest lucru mă face să îmi amintesc de ofertele CND Vacanțe Speciale, pentru că ei sunt cei care oferă călătorii altfel și vacanțe speciale, iar eu chiar am nevoie de ceva distinct.

Învârt globul cu putere, până când viteza rotirii pierde țara mea din vedere. Totul devine o linie continuă, până când globul începe treptat să se liniștească. Pun degetul și ating instinctiv globul. Hawaii. ALOHA! Da, acolo aș merge să aflu o mulțime de lucruri noi. Cine trăiește acolo? Cum o face? În ce crede? De ce sunt locurile acelea atât de deosebite?

Vacante speciale

Sursa foto: vacantespeciale.ro

Ce face ca Hawaii să fie perfect pentru ideea mea de destinații exotice pentru vacanțe speciale? Întâmplarea face să știu destul de puține lucruri despre acest colț de lume. Puțina geografie învățată în școală îmi amintește câteva detalii. Poziționare geografică: arhipelagul insulelor Hawaii, oceanul Pacific. Statul cu numărul 50 din conglomeratul Statelor Unite ale Americii. Însă geografia din școala generală nu amintește nimic despre mister, despre cultură, despre religie, despre viața de acolo. Mă intrigă faptul că acolo pare o altă lume, mai sigură și mai liniștită decât oriunde. Așa că, bazându-mă pe aceste lucruri pe care le știu chiar aș pleca fără să stau prea mult pe gânduri. Aș citi câteva lucruri care să mă ajute să înțeleg cât mai bine locurile, cultura și oamenii, deoarece consider că o călătorie este un portal spre altă lume și oricât de faină ar fi descoperirea de moment, inevitabil se va pierde timp cu confuzii și lipsa înțelegerii unor lucruri. Poate că acesta nu este un adevăr general valabil, însă câtă vreme eu citesc bine un brief, de câteva ori până să înțeleg cerința corect chiar, știu că în acest caz va trebui să plec cu câteva noțiuni deja cunoscute pentru a nu pierde timpul acolo. Acest lucru nu îmi va știrbi din descoperire, pentru că de fapt, dincolo de notițe de buzunar, trăirea e pe viu, atunci când respiri aerul special, când simți nisipul sub tălpi, când te așezi, plin de uimire, sub minunatul cer înstelat. Așa că da, dacă ar fi să plec într-o destinație exotică aș alege Hawaii, pentru că mi se pare experiența unei vieți, indiferent sub ce aspect o privești: sub aspectul vacanțelor cu familia, a călătoriilor romantice, a descoperirii unor experiențe noi, a descoperirii unui univers culinar, în a face cunoștință cu o cultură și o istorie specială, dacă ai nevoie de un spațiu de relaxare cum nu ai mai văzut, sau pur și simplu pentru o oază de liniște.

Aloha! În acest spirit aș ajunge în Hawaii pentru liniște și pentru faptul că acesta este un stat izolat de restul lumii. Influențele sunt așadar reduse, drept pentru care mă pot bucura în voie de felul locuitorilor de a se exprima prin elemente culturale proprii. Dansul, muzica, teatrul și festivalurile par că s-au născut în acest loc. Dintotdeauna m-a fermecat ideea de dans hula, deoarece știu că fiecare mișcare are o semnificație aparte și fiecare dans spune o poveste. Aș spune și eu povestea mea prin hula, mi-aș putea arăta recunoștința față de lume, față de acest tărâm minunat. Mi-aș umple pieptul și părul negru ca abanosul de ghirlande și aș încerca o ținută specifică, mult diferită de ceea ce port în mod obișnuit. 

Mi-aș schimba în mod cert optica cu care aș privi cultura hawaiiană. De unde singura mea legătură cu acest loc era dintr-un film serial polițist, care prezenta succint doar aspectul particular al distracției și al siguranței, aș pleca cu ideea că Aloha este mai mult decât o formulă de salut. Aloha, aș înțelege de fapt ce înseamnă termenul, aș înțelege că este despre emoții bune, despre legături dintre oameni, despre canalizarea energiei într-o comuniune perfectă trup- suflet. În mod cert, acesta este un lucru pe care în centru Bucureștiului nu l-aș avea, iar acest lucru face ca Hawaii să fie una dintre cele mai minunate destinații speciale pentru vacanțe speciale.

Sursa foto: vacantespeciale.ro

Știu că Hawaii este un loc care se aseamănă destul de bine cu România, din punct de vedere al naționalismului. Bine, în Hawaii e un naționalism un pic mai bine înrădăcinat. Legați puternic de insula lor și mândri de sistemul lor de protecție legală și de ideea de a-și trăi viața, oamenii din Hawaii pot constitui un model pentru toate naționalitățile. Oamenii aceștia sunt primitori cu turiștii, dar aspri cu cei care încearcă să le facă rău. Instinctul de apărare și legătura puternică dintre oameni, dorința de a ajuta, întreg sistemul acesta de tip tot unitar într-un popor este ceva unic.

Pe de altă parte, plajele întinse cu ape cristaline, temperatura minunată și starea de bine pe care ți-o oferă aceasta, reprezintă un motiv în plus să merg într-o destinație exotică precum Hawaii. Exotic este și faptul că în Hawaii există specii de plante și animale ce nu mai pot fi găsite niciunde în lume, ceea ce face ca această insulă să fie unică chiar și sub aspectul descoperirii naturii. Parcurile naționale sunt întinse, creând un colț de Paradis împreună cu plajele îmbietoare.

Vulcanii, adormiți sau nu de pe insula Hawaii, reprezintă un punct de atracție pe care nu l-aș rata. Îndrăgostită cum sunt de seismologie, aș căuta vulcanul Maui, aș vedea peisajele care îți taie respirația și mi-aș acorda timp… timp să mă bucur. Aș putea face diving, sau aș putea pleca cu elicopterul în jurul insulelor. M-aș bucura de culoare, de cultură. Aș înțelege zenul, armonia și pacea, relaxarea și distractia, frumosul în toate formele sale. Pentru că în accepțiunea mea, o călătorie într-o destinație exotică trebuie să îți aducă lucrurile după care tânjești, fie la nivel de cunoaștere, sau la nivel de percepție. O destinație specială și o vacanță exotică este aceea care te va face să te simți special, din care te vei întoarce cu ceva în plus. Mai bogat în amintiri, mai bogat în cunoștințe, mai bogat în fericire…

Acest articol a fost redactat pentru proba nr. 8- Călătoria ca inițiere, drum spre cunoaștere- CND Turism Vacanțe Speciale

 

 

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...