#mamideceplangi înăuntru tău când ești tu cu tine?

Plânsul mamei, dincolo de masca voioasă pe care o afișează zi de zi, înseamnă mai mult decât lacrimi. Înseamnă durere, tristețe, dezamăgire, rușine și neputință. Nu e prima dată poate când ea se întâlnește cu violența, dar deja rănile sunt un câmp bătătorit, iar obrajii poartă deja urmele fiecărui șiroi de lacrimi.

Spui: “mi-a ajuns!” și totuși mai poți un pic. Spui că nimeni nu și-a permis asta, în toată viața ta, dar ceva din tine nu te lasă să pleci. Copilul? Iubirea? Amintirile?

Ne grăbim uneori să judecăm. E un nenorocit! Pleacă! Ești tânără și ai viața ta, anii tăi! Și totuși și el duce cu sine poverile pe care nu știe să le gestioneze. Nu îl exonerează însă. Iar pe tine nu te apără.

Nu îi ești duhovnic și nici terapeut. Poate simți că pentru el de fapt nu mai ești nimic. Dacă ai ști cât contezi! E greu să găsești puterea când obrajii îți frig, sau când rușinea te acoperă. Însă pentru asta sunt oameni care știu să asculte. Specialiști, terapeuți, dar și persoane care sunt specializate în a oferi un umăr atunci când ai nevoie.

Ne alăturăm campaniei #mamideceplangi, pentru a transmite un mesaj. Nu suntem de acord cu violența, deși îi înțelegem rădăcinile bine înfipte. Nu credem că aceasta este viața și fericirea adevărată și de aceea încercăm și noi să atragem atenția celor care (te) pot ajuta.

Am spus de nenumărate ori, încercăm să fim oameni dincolo de a fi antreprenori. Iar aceasta este o problema reală a lumii în care trăim. Astăzi, când așternem pe hârtie aceste idei, ni se pare mai important să devenim o unealtă în vederea informării și nimic altceva. Vă invităm să faceți același lucru, să vă alăturați campaniei și în același timp să deveniți un sprijin pentru persoanele care au o nevoie reală.

Zi de zi ne întâlnim cu din ce în ce mai multe probleme. Vedem familii care se destramă și șocul este imens în unele cazuri. Păreau fericiți, ne spunem cu voce stinsă. Însă nimeni nu știe ce se află dincolo de ușile închise. Nimeni nu vede drama și culmea este că nimeni nu întreabă. Când ai întrebat ultima dată: “Cum îți este azi? Ai probleme?“.

Uităm să ne implicăm. Să întrebăm și să întindem o mana cui are nevoie de ea.

Vedem violența în jurul nostru și cumva o promovăm. Verbală sau fizică…e același lucru și știți si voi foarte bine acest lucru. Sentimentul de rușine este același. Durerea este aceeași. Iar tratamentul este inuman.

Ai posibilitatea să ajuți. Cunoști o persoană care este victimă a violenței? Citește documentația aferentă proiectului și îndrumă către persoanele care se ocupă de campanie. Către terapeuți și psihologi. Către ajutor! Te afli în situația aceasta? Iată resursele de care ai nevoie  pentru a afla cum poți să te ajuți: www.cocktaildeviata.com.

Îmi doresc… să aud la finalul acestei campanii că ajutorul a ajuns unde trebuie. Iar într-o lume ideală mi-aș dori să fim mai buni. Nu doar de Crăciun. Nu doar când sunt demarate campanii. Nu doar…

Așadar, ție cum ți-a fost azi? E totul în regulă cu tine și cu familia ta?

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...