Evernisaj.ro- o garderobă unică şi de efect în completarea unui sistem vestimentar perfect!

           Știți voi cât de mare e plăcerea cumpărării unei haine noi? Sentimentul acela când rochia se așează pe tine ca într-o îmbrățișare caldă, sau acel moment când bluza îți lasă doar jumătate de umăr la vedere? Acea trăire când culorile îți evidențiază talia, când te imaginezi deja în mijlocul tuturor, cu inima bătându-ți cu putere de emoție, când parcă întreg curcubeul se îmbină astfel încât tu să arăți minunat? Da, asta înseamnă o sesiune de cumpărături, fie ea online sau offline, pentru fiecare dintre noi!

Sursa foto: unsplash.com/search/photos/fashion

 Și mie îmi place să fac cumpărături vestimentare. Când mi se pune pata pe un anumit lucru, e greu să mă oprești! Așa se face că atunci când am intrat în perioada paietelor, de sărbători, am început să caut acel obiect vestimentar care să îmi placă, care să aibă strălucirea aceea discretă, dar în același timp puternică, aceea care să mă scoată în evidență. Căutam o bluză, o rochie, ceva în culori vesele și care să mi se potrivească perfect. Noi sau second hand, nici nu mai conta, era în definitiv ținuta mea, momentul meu, trăirea mea! Nu mai conta nici faptul că fiind rockeriță înrăită, negrul obișnuit contrasta cu strălucirea paietelor.

Am apelat la dulapul meu, din care cu greu am putut scoate câteva lucruri. Bluza aia larga cu mâneci supradimensionate îmi încălzește mâinile atunci când în diminețile de toamnă timpurie, aflându-mă în fața laptopului, transpun pe hârtie cele mai frumoase povești pentru blogul meu. Rochița roșie, ușor satinată, a fost cea pe care am purtat-o atunci când m-am căsătorit. Jeansii aceia…ei bine jeansii aceia sunt cei în care am promis că voi intra după naștere. Mai încap în ei, nu e problema, doar că între timp s-au demodat. Sunt destul de selectivă cu ceea ce port și în același timp conștientizez că am în dulapul meu haine de care m-am atașat emoțional, prin asocierea purtării lor într-un anumit moment. Și totuși sunt multe pentru nevoile mele, iar acest lucru l-am conștientizat doar după ce am realizat că am început, pentru propria-mi garderobă, să fur din spațiul celorlalți. De aici a început o reevaluare a garderobei, din care a rezultat un întreg plan de bătaie prin care să pot ține în frâu ținutele.

Hainele SECOND HAND sunt o sursă perfectă de inspiratie!

Mi-am amintit că cineva îmi spunea o dată că pentru a primi mai mult, trebuie să faci loc. Un dulap supra-aglomerat nu va avea cum să găzduiască lucruri noi. Așa că am luat decizia de a elibera puțin spațiu și de a actualiza garderoba, în funcție de actualitatea pe care o trăiam. Moda, modificările corporale și gusturile, m-au făcut să alcătuiesc câteva reguli în baza cărora să aleg, să păstrez și să dau mai departe articolele vestimentare pe care le găzduiam în dulap. Iată câteva dintre trucurile mele pentru a-mi păstra garderoba aerisită, dar mereu actualizată!

Cumparăturile:

Am constatat că o modalitate bună de a mă bucura de articole vestimentare de calitate, la prețuri foarte bune, este aceea de a cumpara online, din magazine second hand femei precum Evernisaj. Așa îmi pot alege ceea ce imi place și pot aplica o regulă foarte importantă: să aleg o pereche de pantaloni care să constituie baza pentru cel puțin 3 ținute și fuste care să poată fi baza pentru cel puțin 2 ținute. Acest lucru înseamnă că articolul vestimentar va trebui să se potrivească și cu alte bluze sau cămăși, astfel încât să nu fiu nevoită să cumpăr  haine pentru fiecare ținută și să ocup atât de mult loc cu ele în dulap! Regula vizează atât ținutele pentru birou, cât și pe cele casual.

Sursa foto: unsplash.com/search/photos/fashion

De asemenea, am constatat că pot face cumpărături în propriul dulap :), deoarece așa am descoperit că din jeansii aceia vechi pot realiza o pereche de pantaloni scurți, iar rochia midi pe care deja nu o mai băgam în seamă s-a transformat într-o bluziță peplum superbă, numai bună de folosit atât la pantaloni, cât și la fuste.

Tot în categoria cumpărături mi s-a părut important următorul aspect: să cumpăr conștient, în funcție de ceea ce îmi place și de lucrurile cu care îmi stă bine. Am cumpărat atât de multe lucruri inutile de-a lungul timpului, în baza impulsului de moment și fără conștientizare, încât chiar era cazul să mă gândesc și la acest lucru.

Mi-a plăcut foarte mult felul în care Evernisaj.ro încearcă să ne atragă atenția asupra lucrurilor care contează cu adevărat. Acest magazin cu haine second hand unice, de cea mai bună calitate, de la branduri de top, încearcă să promoveze cumpărăturile și modul SMART de a ne îmbrăca, gândindu-ne la mediul înconjurător, la oportunități, la protejare și la a transmite un mesaj important generațiilor ce vor urma. Cumva acest lucru mă convinge, deoarece, dincolo de procesul vânzării, caracterul empatic al mesajului este în mod cert unul foarte puternic! Așa că a cumpăra haine second hand pentru mine era deja o opțiune, însă ideea s-a înrădăcinat și mai tare, datorită avantajelor:

haine sortate, curate, unele noi, cu eticheta atașată

– costuri reduse la haine de la branduri foarte cunoscute

– posibilitatea de a contribui activ la protejarea mediului

– posibilitatea de a alege eficient și conștient ceea ce mi se pare potrivit pentru mine, ceva ce mă face unică.

Ordinea și depozitarea:

Una dintre marile mele probleme e aceea că sunt tare dezordonată. De aceea am nevoie de un imbold care să mă ajute în păstrarea ordinii. În consecință, am căutat diferite sisteme de împăturire, până l-am găsit pe cel care mi se potrivește. Nu îmi așez hainele pe culori și uneori nici la linie, însă caut să îmi las la îndemână acele articole vestimentare pe care le folosesc mai des, împăturite cumva, tocmai pentru a le vedea și pentru a avea acces la ele. Așezarea lor are în vedere exact acest lucru. Accesul facil și vizibilitatea lor. Am descoperit că dintr-un morman imens de haine, am tendința să bag mână și să scot de acolo ce se nimerește. Dar acest lucru nu este benefic, pentru că așa au rămas în dulap haine de atâția ani, cărora nu le-a mai venit rândul să fie purtate.

Sursa foto: unsplash.com/search/photos/fashion

Sortarea:

Aici lucrurile sunt mai clare ca oriunde:

  • ce nu îmi mai vine- dau deoparte lucrurile pe care am zis că le voi purta la un anumit moment, după un target stabilit, lucru însă nematerializat (după ce slăbesc 10 kg, când vine vara, etc.) Aceste lucruri, fie vor fi dăruite, fie vor și aruncate, fie vor suferi transformări. Din păcate, timpul, atunci când ești părinte, nu îți permite să faci prea multe retușuri.

  • ce este ușor deteriorat și poate fi reparat – mă străduiesc să fac reparațiile cât mai rapid

  • ce este deteriorat și trebuie aruncat

  • ce credeam că mi se potrivește, dar am constatat că doar m-am atașat de acele articole vestimentare. Aceste articole se daruiesc sau se aruncă, în funcție de uzură.

Articolele vestimentare vin și pleacă. De unele ne atașăm, de altele nu. Unele dintre ele însă au ocazia să traiască alături de noi adevărate povești. Ele ne ajută să arătăm așa cum ne dorim, potrivit rolului pe care îl jucăm în poveste. De aceea este important ce cumperi, de unde cumperi, ce păstrezi. Până la urmă, haina nu îl face pe om, însă îl poate ajuta să fie el însuși și să se poată bucura de o viață plină de culoare și de veselie!

Sursa foto: unsplash.com/search/photos/fashion

Articol redactat pentru proba nr. 6 SuperBlog 2018- Haine second hand purtate chic and smart

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...