9 moduri de a utiliza o stampilă, la care nu te-ai fi gândit!

 

De multe ori, poate și pentru că sunt un om mai glumeț din fire, când sunt nevoită să folosesc ștampila firmei pe documentele zilnice, mă transpun într-o altă perioadă temporală. Mintea mea se adăpostește într-un palat rece, luminat de șfeșnice timide care luptă cu negura încăperii. Umerii îmi sunt mângâiați de o mantie purpurie, iar părul lung și negru se unduiește sub coroana pe care strălucește însemnul domniei mele. Pe mâna stângă, inelul cu pecetea domnească scapără în lumina difuză a lumânării pe jumătate topite. Tăcută, îmi pun pecetea domnească pe hârtia îngălbenită, închizându-i între buze secretele mele… Și apoi mă trezește din visare zgomotul făcut de ștampila care mângâie în treacăt mormanul de acte.

Ștampila a apărut ca urmare a necesității legalizării unor documente, în vederea recunoașterii unei anume entități. Ca nevoie de apartenență și posesie, simultan. Ca dovadă sau ca promisiune. Astăzi, ștampila reprezintă transpunerea fizică, vizuală, a identității unei firme, pe un anumit suport. Datele de identificare ale firmei, făcând referire la domeniul legalității, acestea sunt de cele mai multe ori adnotările pe care o ștampilă le aduce cu sine, atunci când face câte un popas prin felurite documente. Și, o dată cu creșterea semnificativă a numărului de firme apărute în ultimii ani în țara noastră, a fost nevoie și de o ofertă pe măsură. Astfel, ca urmare a cererii, Colop a venit nu doar cu o ofertă variată de produse, ci și cu idei creative de utilizare a acestora. Ștampila ecologică. Cine s-ar fi gândit? Ștampila Microban. Câți dintre noi acordăm atenție bacteriilor și microbilor de pe ștampile? Plecând de la prima ștampilă rotundă și până astăzi, ideea de personalizare cu ajutorul acestor produse încântă tot mai multe persoane.

Astăzi, ștampila are multiple utilizări, însă fiind atât de obișnuiți cu ideea de identificare legală, uităm că de fapt stampila poate fi și distractivă. Fie că este aplicată pe plicuri, pe colete, pe acte oficiale, pe tricouri sau pe alte produse pe care le personalizezi, ștampila are o gama vastă de utilizări, unele dintre ele chiar cu adevărat ieșite din tipare. O datieră poate face același lucru, mai ales dacă gândirea noastră este cumva “outside the box”.

sursă foto: site Colop

Cu toate acestea însă, ștampila este recunoscută oficial ca identitate legală, o utilizare ce-i drept mai riguroasă și ușor fadă, aș spune eu. Și totuși, în ciuda faptului că privim ștampila ca pe un obiect grevat de legalitate, ea poate de asemenea să spună și alte povești, ilustrându-le într-un mesaj scurt, dar plin de culoare. Iată în ce context aș folosi eu ștampila, mai ales având în vedere tendința modernă care ne împinge în mod constant spre promovare.

 

Mi-aș pune amprenta asupra vieții! Am spus mai devreme că ștampila este cea care ilustrează într-un anumit context identitatea. În acest caz, dacă noi suntem diferiți, atunci ce altă metodă mai bună decât o ștampilă ar putea exista, pentru a ne evidenția personalitatea? În acest fel poți fi tu însuți și poți arăta lumii întregi care este adevărata ta față. O alternativă a tatuajelor, am putea spune. Ești rocker înrăit? Acum poți arata asta, punând pe tricoul favorit stampila cu o imagine care te caracterizează. Sau cu trupa favorită. Sau poate ești genul liric, caz în care un citat cu tâlc poate transforma orice obiect într-unul cu adevărat grozav.

sursă foto: site Colop 

Aș folosi ștampila ca un logo vorbitor! Te-ai fi gândit vreodată la asta? Știți imaginile acelea în care sunt folosite diverse lucruri, direct relaționate cu afacerea, dar care să construiască o imagine de ansamblu ca un logo? Am reținut una care mi s-a părut deosebit de interesantă. Era imaginea- iluzie a unui pian realizat din tacâmuri. Iar obiectul promovării era reprezentat de un restaurant. Ai reține o astfel de idee de promovare a unei afaceri? Imaginea aceea te-ar face curios, s-ar imprima pe retină? Te întrebi ce legătură are o ștampilă cu această imagine? Este simplu de fapt! Transformă imaginea în logo, fie el și stilizat, iar acest logo atașează-l unei ștampile! Ei bine da, folosind o ștampilă, este cu mult mai ușor să îți personalizezi anumite lucruri și mai mult decât atât, este și mai avantajos. Gata cu timpul de așteptare pentru imprimare, gata cu drumurile inutile! Do it yourself! Tot ce îți trebuie, este doar stampila cu logo-ul tău. Mai mult decât atât, vei vedea că impactul vizual crește destul de mult, deoarece oamenii au tendința să rețină mai rapid imaginile, decât să rețină textul. Așadar, înarmează-te cu un logo unic și deosebit, comandă o ștampilă cu logo-ul tău, iar de acolo totul merge lin.

sursă foto: Mirador del Alto, via Google

Music & gastronomy

 

Mi-aș marca teritoriul! Încă din copilărie dezvoltăm puternic simțul proprietății. A deține un lucru ne conferă anumite drepturi asupra lui. Însă pentru aceasta, avem nevoie de o certificare a proprietății. În lumea adulților sunt la mare modă contractele ștampilate, prin care dreptul de proprietate se oferă legal. Extrapolând însă, dreptul de proprietate poate fi marcat și fără a fi grevat de atâta seriozitate. Hăinuța de grădiniță a micuțului și schimburile aferente, tricourile tale, care stau la comun cu ale prietenei, cutiuța pentru pachet, pixul, caietul, agenda, și orice alt obiect, pot fi marcate folosind o ștampilă. Gata cu etichetele, gata cu munca! Fără să te chinui să brodezi numele pe batistuță, fără să aștepți în zadar, fără să cheltui bani care ulterior să îți provoace frustrări. Simplu, rapid și mai ales, eficient!

Mi-aș crea propria ștampilă cu semnătură! Semnătura personalizată pe o ștampilă nu este doar o modalitate unică de a te prezenta. Mai mult decât a fi un acord dat în scris, o ștampilă cu semnătură este o modalitate portabilă și amuzantă de a te prezenta lumii întregi. Utilă și facilă, această modalitate de a semna este potrivită mai ales în cazul în care semnătura ta nu este aceeași de fiecare dată, deși ar trebui să fie. Ai nevoie de o semnătură amuzantă, sau de una colorată? Folosești o semnătură demnă de un președinte de stat? Ei bine asta merită mai mult decât un pix cu gel! Merită păstrată sub o formă ideală (ștampilă rotundă, pătrată, etc.), merită să fie protejată de cei mai buni agenți secreți (ștampilă retractabilă) și în final merită recunoaștere pentru modul unic și estetic de aplicare.

Aș personaliza! Dacă faci parte din categoria artizanilor, vei găsi ca fiind deosebit de atractivă această idee. Haideți să luăm, spre exemplu, cazul globurilor de Crăciun personalizate cu nume. Sau cazul decorațiunilor de Paști. Firește, procesul de manufacturare al produselor este unul migălos și obositor, în funcție de cerințele clienților și de materia primă. Și atunci, în mod clar ai nevoie de un produs care să te ajute să recâștigi măcar puțin din timpul alocat migalei realizării unor produse unice. Aici intervine utilitatea ștampilei. De ce? Pentru că deși produsele în sine sunt personalizate cu nume, sunt brodate, cusute, sau pictate, urarea este aceeași. Ori, în această situație, o ștampilă cu urarea „Crăciun fericit!” sau o alta pe care să șadă liniștită urarea învierii, este mai mult decât binevenită. Aud un da din public pentru asta? Ei bine, cu plăcere atunci! Vrei să oferi cadouri corporate la final de an colaboratorilor, sau poate că la comenzile pe care le ai vrei să adaugi un mic bonus? Iată cum o ștampilă te poate salva, punându-ți tu amprenta pe produsele oferite. Crezi ca nimic nu te definește suficient de bine sau nu ai inspirație? Ei bine amprenta ta fizică te poate diferenția de concurență și este și o idee unică de personalizare a cadourilor trimise, cum ar fi: cănile, manșetele, brățările, semnele de carte, iar lista ar putea continua.

M-aș organiza mai eficient! Pierzi zilnic din timpul prețios pentru a efectua sarcini migăloase? Verificarea documentelor îți da bătăi de cap? Ai de completat registre de intrări-ieșiri și încă datezi manual? Sau poate că înregistrezi documente noi în evidența ta. Sau poate îți notezi în agendă diverse lucruri pe care uiți să le marchezi ca fiind rezolvate? O stampilă, te ajută să marchezi aceste lucruri folosindu-te de diverse expresii precum: „rezolvat!”, “work in progress!”, “verificat!”! Iar acestea sunt doar câteva dintre ideile de „prima mână”. Însă dacă te știi suficient de ingenios și firește, dacă specificul activității îți permite acest lucru, poți găsi și alte sintagme, mult mai creative de atât. În plus, folosind o datieră, lucrurile devin cu mult mai ușoare. Simplifici mult din ceea ce ar însemna efortul însemnărilor manuale, plus că este și mai estetic să folosești o ștampilă. Parcă și rezervele strategice din congelator ar arăta mult mai bine dacă ar fi ștampilate (nume și data de adăugare).

sursă foto: site Colop 

Aș transmite mesaje unice! De încurajare, motivaționale, de amor… Personal mi-aș crea o ștampilă cu care aș transmite persoanelor cu care colaborez și nu numai, următorul mesaj: „Nihil sine Deo!”. Pentru mine ar fi o modalitate unică și inedită de a aminti tuturor faptul că ceea ce avem nu este în totalitate meritul nostru.
Firește însă, paleta de mesaje poate fi diversă, în funcție de afinitățile fiecăruia dintre noi. Însă ca idee generală, ați înțeles ce am vrut să spun, nu e așa?

M-aș promova cu mai multă mobilitate! Într-o lume atât de plină de idei și culoare, ar fi păcat să fim plictisitori. Suntem unici, iar acest lucru trebuie folosit în avantajul nostru ori de câte ori avem ocazia. Să ne marcăm drumurile pe care care am trecut și să marcam cu prezența noastră oamenii pe care i-am cunoscut. Te temi că vei fi etichetat în vreun anume fel? Ei bine fă din acea etichetă macheta pentru ștampila ta. Însă e bine să nu uiți faptul că fiecare modalitate de promovare este importantă, iar dacă pe segmentul online deja ai făcut demersurile, în offline o ștampilă, vizibilă persoanelor pe care le întâlnești în fiecare zi, este mai utilă decât orice fluturaș sau broșură, tocmai pentru că transmite informația altfel, unic. Pentru ca nu este sub nicio formă cazul să fii parte dintr-o normalitate banală, ci să fii viu într-un mod unic!

M-aș recomanda ca brand! Prea multe persoane se opresc să își construiască un site sau o pagină de Facebook sau Instagram, înainte de a se dedica întâi identității vizuale. Acest lucru este, în accepțiunea mea, unul dintre cele mai importante. Detaliile care te fac special, transpuse într-o imagine care să te reprezinte, pot determina oamenii să vină la tine, fără să fii nevoit să faci prea multe eforturi. Informația o reținem mult mai repede atunci când ne este prezentată în mod vizual, urmând ca ulterior să facem și celelalte asocieri. Însă a intui, a descoperi și a vedea, acestea sunt prerogativele primului impact. De ce să nu ne folosim de ele prin a ne transpune propriu brand pe tot ceea ce facem?

În final, ștampila are în mod cert și alte valențe, însă identificarea lor depinde foarte mult de creativitatea noastră și de intenția de a face lucrurile ușor altfel. În mâinile cui trebuie, ștampila se transformă din unealtă de confirmare, în adevărat pas spre afirmare. Din fericire, exact spre această direcție ne îndreptăm astăzi, din ce în ce mai mult. Spre a fi unici și spre a ne deosebi de concurența noastră directă. Uneori acest lucru se face prin mijloace sobre, cum ar fi produsele sau serviciile oferite. În alte cazuri însă, diferența constă în detalii și în curajul de a te delimita cumva de cei din jurul tău, cu riscul de a provoca reacții diverse. În fond, la finalul unei zile, dacă nu ai rămas cu ceva în mintea cuiva, înseamnă că nu te-ai făcut nicicum remarcat.

Stampila mea! Pecetea mea! Dacă esti pus mereu pe șotii, ca și mine, sau pur și simplu dacă dorești să spui altfel povestea ta, o ștampilă te poate ajuta să faci asta. Deși neînsuflețită, o ștampilă poate da viață poveștii tale, pentru că tu ești de fapt cel care o mânuiește. Cine spune că trebuie să ne petrecem viața într-un mod fad, purtând aceeași uniformă demodată? Ai chef de joacă? Vrei să fii rege? Pecetea regală îți aparține! Ștampilează!

Acest articol a fost redactat pentru SuperBlog 2017!

Comments are closed.

Hai pe messenger!
Loading...