Cand ne ocupam de optimizare seo prin articole, suntem tentati deseori sa scriem articole seo avand in vedere motoarele de cautare. Folosim in consecinta expresii si cuvinte cheie cu relevanta pentru afacerea noastra, optimizam titlurile si descrierile meta si eventual mai folosim cate un program SEO care sa ne ajute in vederea obtinerii unui scor cat mai bun din punct de vedere SEO. Intr-un cuvant, facem tot ceea ce tine de noi pentru ca motoarele de cautare sa ne indexeze cat mai bine si sa avem cat mai multa vizibilitate.

Dincolo de optimizare SEO prin articole, intrebarea care se pune deseori este cea care tine de interactiunea cu utilizatorul. Dupa cum bine stim, acesta poate ajunge in site in urma promovarii platite sau in urma postarii de articole seo ce contribuie la cresterea traficului organic. Pentru ca depunem atat de mult efort pentru a fi vazuti, am putea spune ca noi suntem cei care ne alegem publicul, insa este oare corect?

Cum putem atrage publicul spre site-urile noastre, chiar si fara optimizare seo prin articole?

Targetarea publicului tinta reprezinta cea mai sigura metoda prin care iti poti alege publicul. Metoda functioneaza atat in ceea ce priveste cautarile organice, cat si in ceea ce priveste promovarea platita. Ca explicatie, putem spune ca in ambele cazuri este necesar sa aflam care este nisa si segmentul de public caruia ne adresam, astfel incat postarile noastre si anunturile, dupa caz, sa ajunga exact acolo unde trebuie.

De ce este nevoie de stabilirea unui public tinta? Deoarece daca nu o facem, riscam sa pierdem destul de mult timp si resurse (chiar pecuniare), lucru care poate conduce catre o stare de frustrare si mai apoi catre renuntarea la proiect. Cum nimeni nu isi doreste sa ajunga intr-un punct critic in ceea ce priveste afacerea sa, alegerea publicului reprezinta un punct cheie, cu implicatii semnificative.

Distribuirea continutului reprezinta un alt pas pe care il facem atunci cand vine vorba despre alegerea publicului care urmeaza sa vada informatiile pe care le transmitem. Distribuim continut pe Facebook si pe alte retele asemanatoare, insa suntem convinsi de faptul ca cel putin o data v-ati gandit ca aceasta distribuire trebuie sa urmeze un plan, un tipar. Logica este simpla: atunci cand distribui o informatie, si vrei ca aceasta sa ajunga la o anumita categorie de oameni, vei avea grija ca distribuirea sa se faca in grupuri cu specificul acesteia. Spre exemplu, daca vei vorbi despre optimizare seo prin articole, nu vei distribui continutul relationat de acest lucru in grupuri de vanzari de produse cosmetice. Distribuirea se va face in grupuri de oameni direct interesati de ceea ce oferi, astfel incat rezultatele sa fie cele asteptate.

Pana aici pare ca noi alegem publicul in fata caruia se afiseaza continutul site-urilor noastre, si nu invers, nu-i asa?

Si totusi…

Tu poti face tot ce sta in puterea ta pentru a fi afisat in fata utilizatorului. Pentru vizibilitate in mediul online se fac multe demersuri: pierdem nopti muncind, ne ocupam de optimizare seo prin articole, realizam reclame, gestionam si optimizam fotografii, incarcam fisiere pe site-uri, iar mai presus de orice, platim. Da, platim destul de mult pentru a fi cat mai bine pozitionati, pentru a fi vazuti, pentru a fi ALESI.

Adevarul este ca de fapt, atunci cand utilizatorul se afla in fata dispozitivului de cautare, alegerea este doar a lui. Da, tu poti stabili un pret mai mic decat al concurentei, poti afisa mai multe detalii despre produs, te poti ocupa de optimizare foto, poti sa faci o optimizare seo prin articole ca la carte, iar acest lucru da, in mod cert va influenta pozitia in clasament. Insa utilizatorul are ultimul cuvant, el este cel care prin click-ul sau te poate cunoaste indeaproape. Si stiti ce alegere mai are la indemana utilizatorul? Conversia. Dar despre acest subiect vom discuta pe larg in articolele ce vor urma!

Share This: